7 продукта за разкрасяване, които може да откриете в кухнята

Красотата е на една ръка разстояние

7 продукта за разкрасяване, които може да откриете в кухнята

В тази статия ще ви разкрием няколко неочаквани продукта за разкрасяване, които може да откриете не къде да е, а в кухнята! Може да спестите много пари, ако им се доверите за разкрасителните си процедури.

Нямате нужда от скъпа козметика, когато имате природата на ваша страна. Гарантираме, че резултатите ще бъдат страхотни!

1. Яйца
Яйцата са перфектният балсам за вашата коса. Няма смисъл да харчите цяло състояние за маски и балсами. Яйцата струват стотинки, но ще подхранят косата ви много по-добре от всеки продукт, пълен с какви ли не химии.

Изключително лесно е да си направите маска от яйца. Просто трябва да разбиете яйцето, да намажете косата си с него, да го оставите да изсъхне и да го отмиете. Количеството на нужните яйца зависи от дължината и гъстотата на косата ви.

7 продукта за разкрасяване, които може да откриете в кухнята

2. Краставица
Резенчетата краставица са отлични средства за намаляване на подпухването под очите рано сутрин. Този зеленчук ще ви помогне да се справите с недоспиването.

Сложете резенчетата за няколко минути върху клепачите си и полегнете. Резултатът ще бъде мигновен. За още по-бързо действие, можете да сложите краставицата предварително във фризера, за да е ледена и още по-освежаваща.

3. Кафява захар и зехтин
Комбинацията от двата продукта представлява чудесен ексфолиант за кожата ви. Ако си направите това домашно чудо, ще спестите пари и от скрабове, защото то ще направи кожата ви мека и гладка. Смесете равно количество от захарта и зехтина и ще получите луксозна и богата смес, която ухае сладко и апетитно, а е и много полезна.

7 продукта за разкрасяване, които може да откриете в кухнята

4. Лимон
Лимоните са чудесни за изсветляването на петна по кожата. Ако имате белези от пъпки или хиперпигментация - лимонът ще ви помогне. Намажете петното с лимонов сок и го оставете да попие в кожата. Внимавайте сокът да не попадне в очите ви!

5. Сода за хляб
Содата е чудесен способ за естествено избелване на зъбите. Потопете четката си в сода и ги изчеткайте старателно. Много по-евтино и безвредно от лентичките за избелване.

7 продукта за разкрасяване, които може да откриете в кухнята

6. Картофи
Резанче картоф може да помогне за по-бързото заличаване на някоя пъпка по лицето ви. Този трик работи, защото картофите съдържат вещество, което намалява подуването. Картофът също така ще изсуши пъпката и тя ще изчезне бързо, без да оставя досаден белег.

7. Кокосово олио
Кокосовото олио е мултифункционален продукт. Може да го използвате като балсам за коса, като хидратиращ крем, гел за бръснене или балсам за устни. Оказва се, че кокосовото олио може да бъде по-ефектно за визията ви, отколкото в готварството.

7 продукта за разкрасяване, които може да откриете в кухнята

За още полезни съвети за красота, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay