Лични истории се борят с безпочвената омраза към различните

Изложбата, която "убива" предразсъдъците!

Лични истории се борят с безпочвената омраза към различните

Знаете ли, че на 17 май София отбелязва Международния ден за борба с хомофобията. По този повод група млади ентусиасти са се заели с нелеката задача да се преборят със сексуалната дискриминация със силата на изкуството и активния живот.

 

Тяхната цел - да сложат край на обществените предразсъдъци и безпочвената омраза. За да я постигнат, "превземат" оградата на Съдебната палата в столицата (бул. "Витоша" 2), затрупвайки я с 32 фотографии, които документират както шествията, така и изразите на хомофобията.

 

Самата изложба "Образи против хомофобията" ще бъде открита на 17 май от 11ч, а "от 19ч на същия ден се събираме на не-толкова-официалното откриване с приятели", приветстват организаторите на Facebook страницата си.


Фотографи на изображенията са Чарлз Мичъм и блогърката Сара Бакстър, които са основните виновници за проекта Walk With Pride (http://walkwithpridenow.com/). Техните снимки ще обиколят над 20 локации, а вчера бяха представени официално и в сградата на Европейския парламент от председателя Йежи Бузек.


Велошествието!

Като за начало на "велопротеста" се определя събитието в подлеза на СУ, организирано от Младежка организация "ЛГБТ Действие". От 16ч до 18.30ч там ще бъде представена видеоинсталация, включваща истински истории на жертви на хомофобия, бифобия или трансфобия.

В 18ч започва събирането на участниците във велошествието, а подлезът на Софийския университет е отправната точка на шествието.

 

Нека не бъдем безразлични, време е да "унищожим" предразсъдъците.

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay