В някои отношения, мъжете просто имат превъзходство

В кои отношения мъжете превъзхождат жените?

В някои отношения, мъжете просто имат превъзходство

Изследователи и учени определено са се захванали сериозно със задачата да ни представят като по-слабия пол. Вероятно голяма част от тях са мъже.

 

Според науката, ние сме толкова различни от мъжете, биологически, че не можем да държим на алкохол, колкото те могат, или да отслабваме бързо и трайно като тях, нито пък се възбуждаме толкова лесно... Разбира се, ние сме онези късметлийки, които носят бебета на света, но няма ли да е честно да имаме малко карт-бланш и в по-забавните части от живота?

 

За съжаление, явно не!

 

Ето и 4 доказателства, които сочат, че жените са доста по-прецакани от мъжете, биологически, и то само, защото са жени...

 

Пиенето на алкохол е по-токсично за нашето тяло – има един куп оправдания, за това че жените са по-слабият пол. Истината е, че въпреки че алкохолът се преработва от черния дроб с еднаква скорост и за двата пола, жените теглят късата клечка, когато опира до концентриран алкохол, който достига до дроба ни. Докторите смятат, че е така, защото ние задържаме по-малко вода в тялото си. Това значи, че накрая ние имаме по-голяма концентрация на алкохол в кръвта, дори след погълнато еднакво количество. Следователно, нашият черен дроб е доста по-увреден от този на мъжете.

 

Отслабваме много по-трудно – ако приятелят ви и вие, започнете режим на хранене и спорт едновременно, с ужас ще откриете, че той ще стопи излишните килограми доста по-бързо от вас. Това е защото мъжете имат повече мускули, благодарение на мачо хормона – тестостерон. В тяхното ДНК е заложено да имат по-голям процент мускули и по-малко мазнини, което работи в тяхна полза, както може да се досетите. Да не говорим, че това им позволява да приемат доста повече калории от нас. А, и ние имаме повече естроген, който от една гледна точка играе ролята на магнит за мазнини.

 

Когато става дума за секс, ние не сме в синхрон със себе си – случвало ли ви се е някога, да не можете да се отървете от глупавите си мисли и просто да се отдадете на момента? Ако да – не сте единствената. Очевидно, нашите тела и съзнания реагират различно на възбуда, докато тези на мъжете са винаги в синхрон (щом има възбуда). С други думи – ние може да си мислим за нещо секси, но това не задължително значи голям приток на кръв към нежните ни части.

 

Ние се справяме със стреса по различен начин – благодарение на освобождаването на хормона – окситоцин, който е отговорен за "гальовната" и грижовна част от натурата ни, ние често се справяме със стреса като търсим и даваме подкрепа и разговор за емоционалния ни опит, за да осъзнаем какво се случва и да обмислим как да постъпим. Въпреки че това може би звучи добре на хартия, всъщност се оказва, че може и да ни изиграе лоша шега. Нашата грижовна натура ни излага на риска – да се погрижим повече за другите, отколкото за нас самите, като накрая позволим на другия човек да засенчи и пренебрегне нашите нужди.



6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 03.12.2011|17:31
Е, хайде сега :). Стига с оплакванията. :)) Аз лично не разбирам каква е тази мания за отслабване! Наистина. Мога да кажа, че проблема при дамите определено не е теглото. Има други, но този не е от тях:)). Ще ви споделя, че и при нас не винаги се получава, дори и да има синхрон /съществуват и други пречки/:)). За стреса също не съм съгласен. Вие си споделяте, но с приятелки. Рядко се случва да изслушате някой мъж. Дори се срещат оплаквания от рода "той е много повърхностен", "нищо не казва" и т.н. За алкохола, изобщо не разбирам за какво съжаляват дамите. Накрая ще кажа, че жените винаги са прекрасни и очарователни, но ще са по-привлекателни ако ...... са по-позитивни. :) Поздрав за дамите
2
Не е посочен 03.12.2011|17:10
Е, хайде стига с оплакванията :))). То е ясно, че без вас /жените/ не може. Лично аз не разбирам този толкова голям стремеж за отслабване. Не е в това проблема при някои дами.:)) Не съм съгласен и с тезата, че винаги когато съм в синхрон с възбудата си, нещата се получават :)))). Статията ми харесва, но призовавам дамите да не се съжаляват толкова много. Винаги сте прекрасни, но сте много по-привлекателни, когато ..... да кажем сте далеч по-позитивни! :)) Поздрави
1
Не е посочен 04.05.2011|11:59
Да определено сме по-прецакани от мъжете. Тогава не виждам защо се оплакват? Ако бях привилегирована като тях, щях да се възползвам от това максимално, не че те не го правят, но ако например знаят, че може да са като нас, ще го оценят подобаващо :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay