Заведете го на мач

Разликата между спортовете не е само в размера на топките

Заведете го на мач
Последният път, когато чухте как гаджето на еди-кой-си е гледало поредната футболна драма в огромна мъжка компания, изпитахте съжаление. Може би. Сигурно не разбирате, защо тя би предпочела да загуби час и половина, взирайки се в екран с миниатюрни тичащи човечета. За толкова време може да си поднови маникюра, да си изправи косата, да пие кафе с приятелка и да говори по телефона.

Тя е онази същата, която никога не говори лошо за половинката си. Обикаля с него по всякакви места, събира се с приятелите му и той с нейните. С две думи, живеят си живота. Докато вие доскоро ронихте крокодилски сълзи по последната излетяла любов.

И ако в момента пак сте обвързани, но нещо във връзката ви куца, имам уникално предложение. Заведете го на мач.

Не, сериозно. Сигурно постоянно се оплаквате как той не ви води никъде. Крайно време е да направите компромис. Поемете инициативата и стартирайте една приятна традиция с посещение на всякакви мероприятия, като започнете от неговите любими. Ако си мислите, че единствената разлика между спортовете е в размера на топките, много се лъжете. Изберете събитието според интересите му и очаквайте много скоро подарък-изненада. Два билета за кино или театър, поднесени с обяснения колко приятен е бил последният мач.

Заведете го на мачПроведох специално проучване от първа ръка, за да предам максимално точно атмосферата по време на три от най-популярните спортни събития у нас.

Футбол
Класика в жанра. Процентът от мъжете, които не биха се зарадвали на билет за футболен мач, е пренебрежително малък. И тъй като се изискват огромни финансови възможности, за да му подарите уикенд за двама с посещение на дербито "Интер-Милан”, изберете мач на някой български отбор, който го вълнува.

Подаръкът обаче не е достатъчен. Съществуват много анекдоти как мъжете не биха взели своите половинки на подобно типични мъжко занимание. Ала нищо не ви пречи да проведете този експеримент, който ще е нов и за двама ви. Вашето присъствие, особено ако е лишено от фасони тип "студено ми е, кога ще си ходим” и "тези седалки за ужасно мръсни, няма да седна на тях”, ще бъде хубав спомен за него. Дори е възможно футболът да се превърне в страст и за вас - не може да заклеймите едно нещо като омразно, ако не сте го опитвали поне веднъж.

Има само една малка подробност. Ще трябва да слушате около 105 минути просташките излияния на поне няколко екземпляра от близките редове. От предложения към нечия майка, до закани за пребиване до смърт. На стадиона няма цензура. И ако сте по-чувствителни на тема употреба на езика, изберете друг спорт, чрез който да скрепите връзката си.

Волейбол
Докато на футболен мач може да обогатите речника си от псувни с около 200%, на волейболна среща тези проценти са с по-ниска стойност. И все пак имайте предвид, че мачовете на българските отбори се посещават от футболните агитки. Явно момчетата се чувстват длъжни да покажат подкрепата си на тимовете от всички спортове, които носят любимото им име. Сценарият с обидите и заплахите е същият, само че в затвореното пространство на залата ще ги чуете още по-отчетливо. Може също да се насладите на реплики от сорта на "хайде за бира в полувремето”, въпреки че подобно понятие във волейбола няма.

И все пак спортните срещи с по шест човека във всяко игрище са посещавани от хора, които са си купили билет заради емоцията от волейбола, а не заради невероятната възможност за изразходване на негативна енергия посредством бой след или по време на мача. Друг е въпросът дали вашата половинка изпитва симпатии към този спорт. Ако пък се притеснявате от своето невежество и затова избягвате спортните срещи, сигурна съм, че мъжът ви е достатъчно търпелив да ви обясни защо има играч с различен екип, по каква причина съдията е освиркан и кога точно един отбор е победител.

Баскетбол
Един от най-спокойните спортове от гледна точка на публика. Докато момчетата с широки шорти правят дължина след дължина на 28-метровото игрище, публиката стои спокойно и само пляска при кош. Е, всяко правило си има изключения. Ако цял мач "нашите” са водили, а в последната част резултатът е почти равен, нормално е феновете да покажат малко подкрепа. Все пак реакциите им са в границите на разумното и дори най-чувствителните дами биха издържали на напрежението. Правилата отново подлежат на обяснение. Пък и няма по-добър начин да покажете на някого, че е авторитет за вас, от това да му задавате въпроси и да изслушвате с интерес отговорите му.

Забравете, че любовта минава през стомаха. Той ще ви обича безрезервно, ако поне част от мъжките му занимания станат споделени. И двамата ще видите, че няма нищо страшно в компромисите. Билетите за мач са ключът към сърцето му. А нищо чудно следващият път изненадата да е за вас!
13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay