Как да разбираме езика на тялото му?

Жестовете говорят

Джулия Робъртс и Джъд Лоу в култовия филм Closer - школа по невербална комуникация.
Джулия Робъртс и Джъд Лоу в култовия филм Closer - школа по невербална комуникация.

Сигурно и вие сте се уверявали не веднъж, че е нужно изключително малко време, секунди, за да сме наясно дали компанията на един човек ни е приятна или не. Според специалистите това време е между 9 секунди и 4 минути. Най-голям процент от компонентите на първото впечатление отива при възприемането на езика на тялото - около 60%. Другото, което ни привлича или отблъска зависи от тона на гласа, а само 5% остават за смисъла на това, кеото човекът срещу нас ни казва.

 

Искаме или не, природата ни е създала така, че още преди да сме си казали каквото и да е с мъжа до нас, нашето подъзнание вече знае дали го харесваме или не - за избора ни са помогнали неговата походка, осанка и положението, в което са разположени крайниците му, когато е седнал. Може да ви се струва странно, но именно това са факторите, които формират първосигналното "да" или "не".

 

Ето и кои са малките тайни на флирта, които прилагаме несъзнателно - това е успешна стратегия и при мъжете, и при жените.

 

Ако срещаме някой за първи път и забележим, че неговият поглед е точно на нивото на нашия, а контактът между нас е непрекъснат, вероятността този човек да иска повече от приятелски разговор, е много голяма. Дори и той да не го съзнава все още. Доказано е, че в над 75% от случаите мъжете флиртуват неосъзнато. При жените това е напълно умишлено и в повечето случаи те знаят, че имат власт върху мъжа срещу себе си и я използват без много-много да му мислят.

 

Очевиден сигнал, че човекът, с когото разговаряш флиртува с теб, е продължителното му взиране под нивото на носа и предимно около устните и брадичката ти. Повечето жени тълкуват подобно взиране като желание да бъдат целунати. Което, според психолозите, съвсем не е далече от истината.

 

Учени, изследвали поведенческите навици и стереотипи и при двата пола твърдят, че няма никакъв по-сигурен сигнал за взаимен интерес от това двама непознати да копират поведението си. Ако мъжа срещу теб изчаква да отпиеш от чашата си, а след около 20 секунди прави същото - можеш да си сигурна, че си успяла си да събудип интереса му.

 

Честото примигване в разговор помежду ви почти сигурно означава, че той толкова се е съсредоточил в общуването ви, че времето не му стига и сякаш с бързото премигване иска да си навакса. Ако и с жената срещу него положението е същото, мъжът подъзнателно приема това за сигнал: "да, приемам предизвикателството". А на практика в момена, в който това се случва, и двамата все още не знаят какво е то. Което не пречи те да си разменят по едно негласно, но категорично "да!".

16 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay