Как да реагираме, ако той продължава да говори за бившата си?

Какво можем да направим?

Как да реагираме, ако той продължава да говори за бившата си?
Pexels

Вече сте заедно от известно време, всичко върви добре, но има нещо, което вас ви дразни .. и това е, че той от време на време споменава бившата си в разговорите. Нима това е нормално и трябва ли да премълчим?

Първо, трябва да се водите от принципа, че, ако нещо ви е неприятно, то трябва да се научите да казвате, защото няма как човекът отсреща да чете мислите ви. Ето защо, ако ви става неприятно, когато той казва какво е правила бившата му или как се с държала или дори я споменава най-невинно за нещо странично, то му кажете.

По този начин ще му дадете да разбере, че темата не е най-приятната за вас. Бъдете спокойни, не му викайте и не му забранявайте. Тонът ви трябва да е спокоен, а доводите железни. В крайна сметка миналото си е минало. Когато една страница от книгата се затвори и се появи нов главен герой в живота ти, то старият трябва да изчезне. 

Понякога малките камъни обръщат каручката и той трябва да е наясно, че какъв сладолед обича бившата му, с каква паста за зъби е мила зъбите си и колко полезна е тя или къде е предпочитала да ходи на море е напълно безполезна информация за вас и единственото, с което може да бъде "полезна" тази информация е именно да катурне каручката ви, тоест да съсипе отношенията ви.

Освен това той трябва да разбере, че вие също можете да говорите за бившите си до забрава, защото той далеч не ви е първия. Избирате, обаче, да не го правите, защото уважавате чувствата на човека до себе си, знаете какво може да причини това и изобщо не ви се връща към миналото, защото, ако беше така, то щеше да бъде и настояще.

Мъжът до вас трябва да проумее, че животът е прекрасен и трябва да се наслаждава на всеки миг, на настоящия миг, а не да залита в минали копнежи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Млад мъж води гаджето си в къщи да я представи на майка си: - Мамо, запознай се с тази прекрасна жена. Готви вкусно, прави разкошни десерти, поддържа чистота навсякъде! - Много добре сине, нека идва...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Красивите души не изтрайват дълго в този свят. И наистина, как могат големите чувства да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Какво представлява за вас идеалното лято?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница