Лъжите относно любовта, в които героите на Дисни ни накараха да вярваме!

Анимациите им са извор на мъдрост, но и на няколко лъжи

Лъжите относно любовта, в които героите на Дисни ни накараха да вярваме!

Всички обичаме света на Дисни, неговите приказни герои и задължителния щастлив край. Анимациите ни измъкват от ежедневието и ни въвличат в един вълшебен свят, който за съжаление може да ни подведе.

Принцесите на Дисни са чудесен извор на мъдрост и уроци, но също така могат да създадат доста грешни представи у хората и да ни покажат колко нереалистични са всъщност нещата, които им се случват.

Днес ще ви запознаем с някои от най-нелепите и нереални неща, които се случват на любимите ни Дисни героини. Те са пример за това, че не бива да вярваме на всичко, което виждаме, а и не бива да бъдем особено големи слепи романтици.

Любовта от пръв поглед се среща постоянно
Колко често нашите любими принцеси се влюбват от пръв поглед? Постоянно! Колко често сте се влюбвали от пръв поглед? Е, може и да ви се е случвало, но пък оцелявали ли са тези чувства след първоначалното привличане? В реалния живот, за да изградиш връзка и истинска обич, се изисква нещо повече от поглед и красив външен вид.

Лъжите относно любовта, в които героите на Дисни ни накараха да вярваме!

Лъжите могат да направят връзката истинска
Помните ли колко лъжи наговори Ариел на принц Ерик, за да го спечели? В реалността всичко това със сигурност нямаше да я отведе до щастливия край, но в анимацията накрая всичко бе простено и забравено. Всички знаем, че в действителност лъжите не водят до нищо добро и тровят връзката.

Всяка целувка е вълшебна
Целувките във филмите на Дисни винаги са толкова вълшебни и съвършени. Те събуждат красавици от вековни сънища, превръщат жабите в принцове и са израз на най-чистата и истинска любов. В действителност целувките могат да бъдат доста неудобни, неловки, а в най-лошия случай - не чак толкова приятни.

Лъжите относно любовта, в които героите на Дисни ни накараха да вярваме!

Напълно нормално е да ви целуне непознат
Не, не и не! Едва ли бихте реагирали особено добре, ако някой напълно непознат ви целуне. Дори и да изглежда като Принца на бял кон, едва ли би се разминал с нещо по-малко от шамар. Да се чуди човек на принцесите на Дисни и тяхната отзивчивост...

Всички мъже, които ни харесват, са божествени
Още една пълна лъжа - хората не са идеални, освен ако не живеят в анимация на Дисни. Филмчетата дават доста нереалистични представи на малките момичета, които заживяват с представата за прекрасния принц, който е готов на всичко за любимата си. В реалността трябва да оценяваме малките жестове и да се радваме, когато любимият ни просто изхвърли боклука вместо нас.

Лъжите относно любовта, в които героите на Дисни ни накараха да вярваме!

Детската ни любов ще се превърне в страхотен мъж
Всички знаем историята на Нала и Симба от "Цар Лъв", които си играят като малки, а след това се срещат години по-късно и... се влюбват един в друг. В действителност едва ли ще обърнете внимание на този ваш стар познат, който помните бегло, а и със сигурност не се е превърнал в най-големия красавец, на когото да не можете да устоите.

Всеки край е щастлив
Иска ни се това да беше вярно, но за съжаление това е една от най-големите лъжи на Дисни. Понякога идва краят на една връзка и той невинаги е безпроблемен и безболезнен. Но как ли биха могли да знаят принцесите, когато никога на се преживявали истинска раздяла?

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay