Лъжи ме, обичай ме

Жените лъжат 537 пъти годишно, а мъжете - 650

Лъжи ме, обичай ме

Винаги, във всяка връзка, има неща, които остават скрити. Това са малките тайни, които и двамата партньори прикриват. Понякога дори стигаме до лъжи, за да не нараним половинката си, или просто защото се чувстваме неудобно от истината.

Оказва се обаче, че по-младите жени са по-склонни да излъжат или да изкривят фактите, особено когато срещнат нов мъж. Това гласи ново британско проучване, цитирано от "The Sun".

Най-често дамите си кривят душата относно броя на сексуалните си партньори в миналото. Другатa обичайна лъжа, която представителка на нежния пол може да изрече, е свързана със сумата, похарчена по време на обиколка по магазините.

Интересното е, че много жени лъготят и относно килограмите и възрастта си. Щом срещнат нов мъж, който им допада, те се изкарват по-млади и по-слаби, отколкото са в действителност.

Данните от проучването обаче показват, че дамите все пак не надминават мъжете по изричане на лъжи. Представителите на силния пол извъртат истината средно по 650 пъти годишно, а нежните им половинки - 537 пъти за същото време.

Господата най-често послъгват за причините за своето закъснение и за това, че ще се приберат по-рано у дома. В много случаи премълчават и точното количество алкохол, което са изпили. "Мамаят”, за да спасят репутацията си.

Учените установили, че поне един от пет мъже говори лъжи, когато е подложен на разпит, най-вече от половинката си. Страхува се от последствията от признаване на истината.

Изследователският екип твърди: "Най-често жертви на лъжите стават най-близките ни хора. И мъжете, и жените лъжат - това е ясно. В повечето случаи си мислим, че ако спестим истината, няма да нараним човека до нас. А истината е, че посредством лъжите целим да променим мнението на другите за нас самите или просто да отървем кожата в някоя ситуация”.

Както казваше една героиня от филма "Отблизо”: "Лъгането е най-забавното нещо, което жена може да прави, без да съблича дрехите си”. И все пак, дори премълчаването на истината да спести страданието на някого, ако в крайна сметка измамата излезе наяве, това ще доведе до много по-лоши последствия.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 26.06.2012|11:08
Лошото е, че мъжете не лъжат само за това, а и за куп други неща, повечето , от които са напълно безсмислени, но то такава им е природата, има мъже, които не могат да живеят без да излъжат поне 3 пъти дневно.
12
Не е посочен 26.06.2012|09:42
за мъжките лъжи съм по-склонна да вярвам,че ние ги провокираме с вечното цупене и мрънкане!ако дадем на мъжа да разбере,че няма проблеми да позакъснее или да изпие няколко бири с приятели на спокойствие-той няма да има нужда да ни лъже!поне при мен тази тактика действа безотказно!
11
Не е посочен 25.06.2012|15:55
хаххаха, не вярвам. Щяха пак да лъжат толкова, че и повече, но вече не за да се оправдават, а за да се хвалят;)
10
Не е посочен 25.06.2012|15:54
И какво - мъжете са по-големи лъжци - знаех си;)
9
Не е посочен 25.06.2012|12:16
Аз просто не мога да лъжа,винаги ми личи,затова и не го правя!Явно не влизам в тази бройка!
8
Не е посочен 25.06.2012|11:44
Аз не го наричам лъжа, а дипломация. Особено в началото на една връзка и двете страни демонстрират завидни дипломатически умения:)
7
Не е посочен 25.06.2012|11:42
Съжалявам, но съм на страната на змея. Не е нужно да ни звъните по 50 пъти на ден, да ни казвате кога да се прибираме и колко бири да изпием като излезем на заведение. Мъжът ще отстоява правото си на свобода, па макар и с цената на лъжата.
6
Не е посочен 25.06.2012|11:40
Хайде, пак ние сме виновни! Ако не ви подпитваме съвсем ще се разпуснете. Така че ние за ваше добро го правим.
5
Не е посочен 25.06.2012|11:39
Ако жените задаваха по-малко въпроси, то и мъжете щяха да лъготят с повече мярка.
4
Не е посочен 25.06.2012|11:11
аз никога не съм лъгала приятеля си,не изпитвам никаква нужда да го направя,а и той не ме лъже за това кога ще се прибере,винаги е точен
3
Не е посочен 25.06.2012|10:47
Подкрепям те Тодорова;) Аз също не виждам какъв е смисъла, да се лъже за тези неща, а и в крайна сметка, явно тези хора които лъжат за тях, имат някакъв комплекс създаден изброените причини, който е хубаво да преодолеят по един или друг начин...
2
Не е посочен 25.06.2012|08:52
Честно мога да си призная, че никога не съм лъгала по нито една от изброените по-горе причини.Не казвам, че не лъжа, но специално за килограмите, ръста и бройките не виждам какъв е смисълът да се прикриват, след като рано или късно истината ще излезе на яве.А за мъжете, наистина съм чувала от тях горе изброените лъжи.
1
Не е посочен 24.06.2012|11:46
В една връзка винаги има лъжи, за съжаление. Иначе заглавието е много вярно!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay