Любовта минава, татуировките остават

Да се рисуваме с любов, но и с мисъл за бъдещето!

"Разликата между каприза и "вечната любов" е само тази, че капризът трае малко повече" - Оскар Уайлд 

Влюбеното сърце. То вярва, че чувствата му нямат срок на годност. Че са най-силните на света – които самото то или нечие друго сърце някога е изпитвало. Независимо колко пъти преди това си е въобразявало същото; колко пъти е успявало да се счупи или пък е претръпвало; независимо колко чужди раздели е утешило. Влюбеното сърце обича да пише името на любимия си по дървета и пейки. Нищо чудно да поиска от нас и да го гравираме върху собственото си тяло. С вечно мастило!

Проблемът е, че любовта рядко е чак толкова вечна. Не искам да ставам лош предвестник, но често се случва след нея да изпитваме отвращение, разочарование или просто апатия при споменаването на бившия ни любим. И тогава не искаме името му да се чете върху кожата ни. Не можем да го изтрием с гумичка. Можем да го заличим и покрием, но резултатът невинаги е красив. 

Ако пък сте от прекрасните хора, които хранят топли спомени, не намразват бившите си партньори и могат да съжителстват с имената им върху тялото си, бъдете също толкова прекрасни да се замислите за чувствата на настоящите си такива. Или бъдещите – наистина вечните, може би. Поставете се на тяхно място. Едва ли ще ви бъде добре, ако в най-съкровените моменти на близост се изправяте очи в очи с "Надя". Още повече, че вероятно сте чували много за Надя и тя не ви е любимка. Или пък ви се струва като недостижим идеал, чието място никога няма да успеете да заемете. 

Тези неприятности лесно могат да се преодолеят. Разбира се, не казвам, че трябва да слушаме разума, вместо сърцето. Излагам ви третата гледна точка: да, спонтанните хора са готини, но да си признаем, вече има много такива; съществува една по-интересна група - онези, които успяват хем да изпълняват душевните си капризи, хем да излязат елегантни накрая. Без грозни следи от преправяни татуси. 

Много е просто. Щом сърцето ви иска любовна "тутаировка", послушайте го. Но позволете и на креативния разум да участва в процеса. Изберете надпис, който лесно и красиво може да се поправи. За всеки случай! Инициалите, например, е възможно да се превърнат в малки изящни картинки. "С" - полумесец. "А" - човече. И така нататък.

Ако сте прекалено влюбени и държите наистина да си татуирате име, не само инициали, обмислете как да го съкратите, така че да можете да го трансформирате после. Вече казах - само за всеки случай! Например. Не е нужно да пишете "Красимир". "Краси" ще бъде достатъчно, а в бъдеще може да стане "Красива" - стига външността и самочувствието ви да позволяват такъв етикет. Или Методи. По-добре да го съкратите по някакъв начин, защото ако изпишете цялото име и някой ден не го искате, трудно ще можете да го допълните с нещо. Единственият вариант, за който аз лично се сещам, ще ви превърне в най-големия фен на славянската азбука и създателите ѝ. Докато "MeTo", например, може да стане "MeToo". Имайте предвид, че използването на латински букви позволява повече интерпретации вбъдеще.

Ако пък си нарисувате нещо символично, което е свързано с любимия ви, но следващият няма да разгадае сам, просто не му казвайте какво означава. Няма нужда да се измъчвате от гузната съвест - това е бяла лъжа. За спокойна любов. Поводът е подходящ да припомня, че всички подробности за миналото, които позволяваме да излязат от бъбривата ни уста в началото, на малко по-къснен етап от връзката ще ни бъдат изкарани през носа. Ако сме достатъчно умни да си мълчим за това-онова, вместо да се опитваме да гъделичкаме с ревност, няма да имаме проблеми и със старите любовни татуировки.

Любовта минава, татуировките оставатГорката Анджелина Джоли нямаше такава възможност. Медиите се явяват като тълковен речник за нейните татуси и тя определено си имаше главоболия с тях. Както и с лекомислието си. Ето какви бяха нейните перипетии с любовни рисунки:

Първо се беше сдобила с инициала "Х” на гаджето си Тимъти Хътън. След приключване на връзката им реши, че "Х”-то може да се отнесе и към брат ѝ – Джеймс Хевън. Човек би си помислил, че след първоначалния урок, Анджи вече ще се замисля, преди да се обрече на "вечна” любов с татус. Не. С първия ѝ съпруг – Джони Лий Милър - си татуираха отговарящи един на друг японски символи. След развода, недоразумението върху иначе перфектното ѝ тяло беше покрито с цитат от Тенеси Уилямс. 

След това красавицата беше преосмислила нещата относно прибързаните бракове и татуировки, само че в обратна посока. Втори съпруг – Били Боб Торнтън. Този път Анджи не се задоволи нито с инициал, нито с малък размер на татуировката. "Били Боб”, с нарисуван дракон под него, се появи не върху едно, а на цели две места по тялото ѝ, включително и в интимната зона. "Всеки път, когато правя любовна сцена, името се вижда съвсем ясно!”. Попитаха я какво печели от това – "много часове при дерматолог”. 

След тези часове, Джоли най-после се зарече, че никога повече няма да записва мъж върху тялото си. Е, и за Брад беше направен малък компромис. Географските координати на рожденото му място се появиха редом с тези на значителния им брой деца. 

И така, посланието е: бъдете разумно и креативно спонтанни! Пожелавам ви красиви татуировки и вечна (ако е възможно) любов! 

66 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.11.2011|17:24
Да, доста сложен казус. Понякога татусите се оказват по-трайни от любовта и тогава се получава кофти ситуация, при това е много вероятно отстраняването на татуса с лазер да се окаже по-болезнена процедура от раздялата, така че трябва да се влага умисъл в любовните посвещения по тялото.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay