Любовта трае повече от 75 години

Най-възрастната двойка във Великобритания го доказва

Любовта трае повече от 75 години

Те се срещат отдавна. Толкова отдавна, колкото трае един човешки живот. И оттогава са заедно - в радост и мъка, в здраве и болест, в бедност и богатство.

Годината е 1937. Навръх нова година те сключват брак. И днес, 75 години по-късно, са все още заедно. За да се превърнат в най-възрастната семейна двойка във Великобритания.

Британският вестник Daily Express разказва историята на Робърт Ърскин и съпругата му Сюзан. Запознават се на танцова забава в родния си град Бонес, Шотландия и оттогава са неразделни. Те са от онези двойки, при които любовта не робува на стереотипи и предразсъдъци. Не си омръзват, не си стават безразлични, не спират да се обичат.

"Обичам го толкова, колкото и преди 75 години", разказва 99-годишната Сюзан. "Все още се целуваме и се държим за ръце, нищо, че сме заедно от толкова дълго време".

Двамата със съпруга ѝ Робърт, който пък е столетник, са отпразнували диамантената си сватба, заобиколени от три поколения роднини.

"Вълнувам се, че сме най-възрастната двойка във Великобритания. Робърт винаги е бил до мен в годините след Втората световна война. Имали сме несъгласия, но винаги сме ги преодолявали. Звучи клиширано, но в една връзка трябва и да даваш, и да получаваш, да изслушваш партньора си и да го уважаваш.", продължава с разказа си Сюзан.

"Романтиката е неизменна част от живота ни. Съпругът ми все още ме води на вечеря. Може би това е тайната?", споделя щастливата съпруга, която през април ще навърши 100 години.

Голямото семейство на възрастната двойка се допълва от 3 деца, шестима внуци и шестима правнуци.

Така изглежда истинската любов. Вън от клишета, безпочвени очаквания и неосъществими идеали. Просто едно чувство - истинско и вечно. Което не познава граници, а и няма нужда да влиза в такива. Трябва само да се изживее.

420 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.01.2012|15:48
може би :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay