Модерният наръчник на съвременната най-добра приятелка

Ето какви правила трябва да спазвате, за да бъдете добра дружка

Модерният наръчник на съвременната най-добра приятелка

Момичетата трябва да се грижим една за друга. Кой знае по-добре през какво преживяваме и какво чувстваме, от някоя сестра по мъки и неволи? Не бива да се пазим една от друга, сякаш сме смъртни врагове. Трябва да се пазим и да се подкрепяме.

Времената се менят, а с тях се променят и нужните качества на истинската приятелка. Подбрали сме няколко от основните правила на съвременното женско приятелство, които трябва да спазвате задължително.

1. Харесвайте селфитата ѝ
Колко пъти на ден чувате думата”селфи”? Сигурно вече ви е писнало, но е много важно да уважите всяка снимка, която дружката ви е споделила в Instragram или Facebook. Щом снимката е там, то приятелката ви наистина се харесва на нея.

Харесайте селфито, дори и да е трето за деня. Ако пък е само едно, може да оставите и някой мил коментар. Не позволявайте на приятелките си да бъдат несигурни. С този един лайк със сигурност ще повдигнете самочувствието им.

Модерният наръчник на съвременната най-добра приятелка

2. Бъдете сигурни, че е в безопасност
Не оставяйте приятелките си да се мотаят съвсем сами с някой, който са срещнали преди час. Ако видите напрежение или някакъв друг притеснителен знак, напуснете мястото заедно и най-добре вземете такси, което да ви закара до вратата на дома ви.

3. Не казвайте, че не харесвате дрехите ѝ
Една жена трябва да се облича както пожелае, без да се срамува и да търси одобрение от околните. Никога не се подигравяйте на облеклото ѝ. Ако все пак нещата са твърде фраширащи, то дайте моден съвет, но внимавайте да не обидите човека срещу вас.

4. Подайте ръка в критичен момент
Ако непозната ви помоли за тампон или превръзка в тоалетната на някой бар, не се колебайте, а ѝ помогнете. Не знаете колко благодарна ще ви бъде тази жена.

Същото важи и за ластик за коса, носна кърпичка, болкоуспокояващо. Тези предмети се заменят лесно и няма да ви натежи, ако стоят в чантата ви. Не се знае кога и кой ще има нужда от тях.

Модерният наръчник на съвременната най-добра приятелка

5. Бъдете нейния паник бутон
Измислете си кодови названия за различни ситуации, от които бихте искали да се измъкнете, но без да стане неловко. По този начин ще можете само с една дума да се спасявате от ужасни срещи или нахални типове.

6. Бъдете откровени с нея
Дори и да не е ваша приятелка, а просто непозната с червило по зъбите или дупка на дънките - не се колебайте - кажете на момичето, за да оправи проблема си, какъвто и да е той.

И вие бихте искали някой да ви каже, ако имате следи от салата по зъбите. Малко е неудобно да кажеш това на някого, но по-добре така, отколкото човекът да тъне в неведение.

7. Не флиртувайте с приятеля ѝ
Никога, никога, ама никога и при никакви обстоятелста не флиртувайте с гаджето на най-добрата си приятелка. Всъщност, не флиртувайте с гаджетата на което и да е момиче. Как бихте се почувствали на тяхно място? Чуждите мъже са забранена територия!

Модерният наръчник на съвременната най-добра приятелка

8. Не започвайте да се срещате с момчето, по което си пада
Всички знаем, че е  против правилата да се срещаме с бившите гаджета на приятелките ни. Но е лошо и ако започнем да излизаме с настоящата тръпка на най-добрата ни приятелка.

Ако не можете да пренебрегнете чувствата си, то по-добре първо поговорете с нея, преди да предприемете следващата стъпка.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay