Наръчник на умната дама

9 съвета как да блеснете с интелект

Наръчник на умната дама

Красивите жени винаги са се радвали на по-голямо внимание. Но дълговековен факт е, че външната привлекателност не винаги определя природата на индивида. Ние, jenite, съветваме всички дами да полагат повече грижи за себе си - както за визията, така и за интелекта си, защото какво по-хубаво от едн красива и умна жена?

1. Оползотворявайте времето си в мрежата пълноценно
Животът във виртуалното пространство не се свежда единствено до социалните мрежи, хороскопите и картинките на красиви мъже и сладки животинчета. Интернет е пълен със сайтове, предлагащи безплатно обучение в какви ли не области. Такива са например Coursera.org, ALISON.com, edX.com и др.

2. Записвайте си какво научавате
Не е нужно да си водите стриктни записки като в училище. Нахвърляйте основните идеи, за да запаметите новата информация по-лесно. Не забравяйте, че мозъкът ви се нуждае от време, за да възприеме новото. Поседете известно време сред пълна тишина, отдадени на себе си, своите мисли и новите знания.

Наръчник на умната дама

3. Обяснявайте наученото на останалите
Разказвайте на приятелите, на родителите или на децата си интересните факти, новини или четива, с които сте се запознали през деня. Помнете само, че ако не можете да обясните нещо по прост начин, значи самите вие не го разбирате напълно. Самият Айнщайн го е казал.

4. Четете. Четете много!
Без значение дали предпочитате да четете поеми, интригуващи романи или дневната преса, четете колкото се може повече и по-често.

Наръчник на умната дама

5. Направете си списък с нещата, които вече сте извършили
Да, знаем, че всички съветват да си водите редовен списък за предстоящите задължения, но ако искате да повдигнете самочувствието си, съставете отчет за това, което вече сте постигнали.

6. Подбирайте си интелигентни приятели
Понякога може да се чувствате не на място сред подобна компания, но в даден момент манталитетът и познанията на "умниците” ще се отразят и на вас. Помнете, че коефициентът ви на интелигентност е средната стойност на този на петимата ви най-близки хора взети заедно.

Наръчник на умната дама

7. Извадете настолните игри от шкафа
Шахът, скрабълът, дори пъзелите не са единствено за забавление. Те са отлична тренировка и за мозъчните ви клетки!

8. Правете нови и различни неща
Хората казват, че с колкото повече неща се занимава човек, толкова по-големи трудности намира с това да се специализира в което и да е от тях. Това, разбира се, съвсем не пречи да сте вещи в повече области.

9. Учете нови езици
Да започнете да изучавате чужд език, не означава непременно да се изръсите със стотици левовe. На пазара се предлагат достатъчно книги-самоучители със съпътстващи ги дискове за упражняване, както и безплатни онлайн уроци. Бъдете полиглотът, с който да се гордеят приятелите ви!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook.

65 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay