Неподозираните функции на предметите от ежедневието

Вижте изненадващото приложение на обикновените вещи у дома

Неподозираните функции на предметите от ежедневието

Обзалагаме се, че някъде в кухненските шкафове имате една кутийка, в която съхранявате всички вещи, които не знаете какво да правите, но и не искате да изхвърлите. Ластици за коса, стари калъфи за слънчеви очила и всякакви предмети, които по една или друга причина вече не влизат в употреба.

Имаме добра новина! Не е необходимо всички те да хващат прах в купата за непотребни вещи, която така или иначе никой не докосва. Открийте неподозираните функции на най-обикновените предмети от ежедневието, които ще улеснят неимоверно живота ви!

Гумените ластици за коса

Неподозираните функции на предметите от ежедневието

Вместо да ги захвърляте в чекмеджето или още по-лошо - в кофата за боклук, след като току-що сте ги премахнали от връзката лук, която сте купили от магазина за плодове и зеленчуци, можете да ги запазите и да ги ползвате за други неща.

Омръзнало ли ви е да не можете да отворите вратата на някоя от стаите в дома си, когато ръцете ви са заети? Ако няма как да държите вратите вкъщи постоянно отворени, използвайте ластик за коса, за да улесните преминаването си от стая в стая.

Неподозираните функции на предметите от ежедневието

Закачете ластика на дръжката от вътрешната страна на вратата и го свържете с тази от външната страна. Така ластикът ще стои точно над заключващия механизъм и няма да позволява на вратата да се затваря плътно. По този начин ще можете да я отваряте дори когато ръцете ви са заети, като само леко я побутнете.

Техниката действа и срещу рязкото затваряне и блъскане на вратите вкъщи вследствие на течение или непослушни деца.

Калъфът за слънчеви очила

Неподозираните функции на предметите от ежедневието

За жените е присъщо да не могат да открият онова, което търсят в дамската си чанта. Има лесен вариант да съхранявате нещата, от които имате най-голяма необходимост в ежедневието си, така, че да не ви се налага да изсипвате цялото й съдържание, за да намерите телефона, ключовете или червилото си.

За целта използвайте калъфа за слънчевите очила, които отдавна не носите. Сложете вътре нещата, които обикновено губите сред безпорядъка в чантата си. Телефонът и слушалките към него, например, или червилото, спиралата и аксесоара за коса, от който винаги имате нужда. По този начин най-важните ви вещи винаги ще са ви под ръка и ще знаете точно къде да ги откриете.

Пилата за нокти

Неподозираните функции на предметите от ежедневието

Ще се изненадате, когато научите, че пилата може да ви помогне в борбата с едни от най-трудно премахваемите петна, а именно - тези, които остават върху велурени повърхности. Дори да е по-стара и вече да не я използвате за оформяне на ноктите си, с нея можете лесно да отстраните онова досадно леке, което от толкова дълго време не ви позволява да носите любимите си велурени обувки!

Стара лъжица

Неподозираните функции на предметите от ежедневието

Неприятната миризма, която ви преследва навсякъде след рязане на лук, със сигурност няма да изчезне лесно от ръцете ви. В тази битка на помощ идва старата лъжица.

След като сте приключили с рязането на лука или чесъна, потъркайте пръстите си по цялата повърхност на лъжицата. Това ще неутрализира силния мирис. Не забравяйте обаче да измиете добре лъжицата, след като приключите.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

20 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay