Отвъд Световното: Проституция, наркотици и безнадеждност

Да, в Бразилия официално е забранено на лица, ненавършили 18 години, да продават телата си. И не, никой не се старае дори минимално този закон да бъде спазван

Отвъд Световното: Проституция, наркотици и безнадеждност

Както неотдавна ви напомнихме, извън препълнените бразилски стадиони светът съвсем не е футбол. Особено що се отнася до буквално давещата се в мизерията си южноамериканска страна, обричаща на нулева перспектива собствените си деца.

Именно тези деца са сред най-здраво трудещите се за прехраната си около Световното, докарало в страната близо 600 хиляди футболни фенове от цял свят. Защото статистиката е тъжна, но категорична - над 250 хиляди са малолетните и непълнолетните, които проституират из улиците на Бразилия към момента. При това "тарифата” им често се върти около 50 американски цента.

Още по-тъжно е обаче, че въпреки бруталността си, тази статистика явно не трогва никого. Да, в Бразилия официално е забранено на лица, ненавършили 18 години, да продават телата си. И не, никой не се старае дори минимално този закон да бъде спазван.

Отвъд Световното: Проституция, наркотици и безнадеждност
"Тези момичета са родени и живеят на абсолютното дъно на бедността, израснали са в ситуация на пълно социално изключване и единственото, което виждат от близките си, е тотално неуважение към жените,” споделя пред CNN местният градски прокурор Антония Лима Соуса, допълвайки, че проституцията в живота на тези деца "успешно” си акомпанира със злоупотреба с наркотици. Най-често става въпрос за лепило, което те дишат, за да потушават постоянното чувство на глад.

Отвъд Световното: Проституция, наркотици и безнадеждност
"Лепилото ме кара да се чувствам замаяна и вцепенена, така че не усещам глад и не се налага да ям. Освен това ми помага да се справям по-лесно с насилието и опасностите, дебнещи от всички ъгълчета на улицата,” разкрива от своя страна Лориса, която е едва на 14-години, но вече е навлязла из дълбините на бизнеса със секс.

Лориса споделя пред Daily Mirror и че нейна връстничка неотдавна е била убита от свой клиент: "Един мъж я взе от метростанцията, тя прави секс с него, но след това той отказа да ѝ плати. Вместо това я уби и изхвърли тялото ѝ на болкука.”

Това обаче далеч не е всичко. Оказва се, че голяма част от проституиращите момичета са принудени от собствените си родители да продават телата си. Бившият сводник Тиаго разкрива пред Time, че през годините е убедил не едно или две семейства буквално да продадат малолетните си дъщери срещу средна цена от 5 хиляди долара.

Отвъд Световното: Проституция, наркотици и безнадеждност
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 04.07.2014|15:39
И там не е розово положението,но пак са по-добре от нас.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay