Приказки за секс

Кой разправя наляво-надясно с кого е спал

Приказки за секс

Попадала съм в мъжка компания неведнъж. Сладки приказки с интелигентни младежи. Минава някоя засукана мадама покрай нас. И те забравят всякакви задръжки.

"Леле, тая к'ва е яка. Ей, мацо, ще те скъсам!" и други подобни. Не, че момчетата са в пубертета. Нямат и проблеми с жените, даже някои от тях си имат сериозни приятелки. Просто когато мине привлекателна представителка на нежния пол, животинското в тях се обажда и заглушава всички други инстинкти.

Мъжете са склонни да обменят опит, това е техният начин да си мерят заслугите. Кой с колко, каква е последната, какво точно са правили. Статистиката е важна за мъжкото самочувствие, особено що се отнася до образа, който внимателно бива изграждан пред себеподобните. Ако питате вашия мъж въпрос, изискващ точни цифри, едва ли ще получите реален отговор. Ролите много бързо се сменят и нахаканият Дон Жуан за секунди се превръща в хрисим джентълмен.

Още повече, мъжете споделят доста интимни детайли, свързани със секса за една нощ от миналия петък. Но ако стане дума за сериозната им приятелка, едва ли и с ченгел някой може да ги накара да говорят. Тогава те се чувстват все едно опасен враг навлиза в персоналната им територия на влияние. Не позволява да се спомене нищо за половинката им. Дали и тя е яка мацка, как се справя в леглото, какви са предишните ѝ завоевания. Всичко това е тайна, до която никой, дори и най-добрият приятел на зорко пазещия мъж, няма да се докопа. Поне докато двойката е щастливо влюбена.

При жените, противно на мъжките представи, разговорите изобщо не се въртят около сексуалните взаимоотношения с партньорите им. Скъпи господа, има далеч по-важни и интересни теми за обсъждане от френската любов, окосмяването "там долу" и размера на малкия ви приятел. Не, че те нямат значение. Просто самочувствието ни не ще пострада, ако не се похвалим с бурния секс от сутринта, а последното нещо, което интересува нашите приятелки, са вашите сантиметри. Изпитваме увереност в избора си на любовник без да го сравняваме обстойно с други представители на силния пол.

Женските тайни не се уповават на споделянето на интимни подробности. Сцената, в която приятелки си шепнат пикантни подробности и хихикат, просто не съществува. Тази обмяна на опит може да е интересна за подрастващи госпожички, но за щастие истинските жени нямат нужда от одобрение и избягват да анализират сексуалния си живот парче по парче. Вижте, темата за личните взаимоотношения е друго нещо. Там всяка от нас има нужда да получи подкрепа или просто да се "наплаче" от ужасния си мъж, който иначе много обича. Въпрос на емоционалност. Но нека това, което се случва под завивките, си остане там.

Лъжите са важен детайл от споделянето между приятели. Неговото завоевание от последната нощ може да има огромни паласки, лош дъх, акне, да е "плоска като дъска" или "скована като пън". В историята му обаче въпросното момиче ще заеме почетното място на богиня на любовта, с тяло на секс бомба и излъчване на Мис Вселена. Предизвикал благородна завист у другарите, въпросният тип е развил високо мнение за себе си и дори е склонен да повярва на собствените си измислици.

Всъщност публичното споделяне на интимни подробности не зависи изобщо от пола. На първо място се определя от манталитета. Значение имат и взаимоотношенията между участващите в разговора. Ако някой има някакъв сексуален проблем, със сигурност ще се допита до най-близките си за съвет. Празните хвалби обаче не са нужни никому. "Интимен" с всичките значения, които носи, от сорта на "личен, съкровен, таен, скрит, душевен, поверителен и потаен", по никакъв начин не предполага да бъде "споделен".  

166 53
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 17.09.2011|22:52
Браво на авторката за познанията и изследванията и върху няколко милиарда мъже и жени. Или може би трябваше да кажа автора пречупвайки живота през смисъла в текста!
7
Не е посочен 15.09.2011|14:44
аде стига значи жените са хрисими и те за секс изобщо не говорят даже сигурно и не си помислят
6
Не е посочен 15.09.2011|13:39
Пламен, много си се объркал мога да ти кажа. Щом твърдиш, че статията не е описва всички мъже и ти не си от тях, така и аз мога да кажа същото, не мислиш ли? За пореден път се убеждавам, че самочувствието на всички мъже, винаги е малко в повече отколкото трябва. Вие си мислите, че ни познавате, но изобщо не е вярно, с много грешни впечатления сте. Говори си каквото искаш не ми пречи и не можеш дори да ме засегнеш, защото аз най-добре познавам както себе си, така и приятелките си. :) И още веднъж ти казвам, много се засягаш, карай го по-спокойно. :)
5
Не е посочен 15.09.2011|12:37
Засегнати, не сме и няма как да бъдем, а по-скоро искрено се забавляваме над това какви мисли Ви се въртят в красивите главици :)) За женското приятелство съм съгласен за едно с теб: Приятелките са приятелки до гроб, защото все едната гледа как да загроби другата...:)))) Свидетел съм бил на такива приятелства по 20- и 30- годишни, женски "приятелства" и накрая идва грозната истина, само жалко че липсва детектор на лъжата, защото после започва другата фаза на тези ваши приятелства медийната война и оплюването, компромати... само хващането за косите и басейнчето с калта липсва, за да получим малко зрелище и ние:)
4
Не е посочен 15.09.2011|12:18
Както гледам много мъже са се засегнали от тази статия и вероятно има защо. Не искам да обидя никой, но признайте си че поне веднъж в живота си сте го правили. Пламен, не знам до колко си запознат с женското приятелство, но мога да те уверя, че когато две жени са приятелки, те са такива до гроб, независимо на какво разстояние са и колко години не са се виждали. Не искам да споря с никой, просто се забавлявайте над такива статии, както и ние се забавляваме. :)
3
Не е посочен 15.09.2011|10:55
Доста сте далече от истината :D
2
Не е посочен 15.09.2011|10:46
Към авторката: Знаеш ли кога две жени са приятелки? Само и единствено, когато са срещу трета :) За животинското у Нас недей да правиш анализи базирани на приятелите си, защото както каза има си извадки от хора като подрастващите и Вас - "истинските жени", така и при Нас всеки си е индивидуален. Не искате да бъдете слагани под еднакъв знаменател, но самите Вие сте царици в това да поставяте на хората етикети :) Иначе не е лоша статия, но някак си ми се струва, че това можеше да го спестиш за аудиенцията тук и да го споделиш с приятелките си, нали не говорите за мъжки достойнства и креватни приключения, макар че и това много не съм съгласен, защото съм бил свидетел на такива женски разговори, изказвания и коментари, че дори ние мъжете не сме такива циници :))) Поздрави и успех с писането, хвани някоя тема, по която не си субективно настроена, защото така не се пише...
1
Не е посочен 14.09.2011|15:54
С подобни разговори мъжете често избиват комплекси и си мислят, че ако са спали с повече жени от някой друг, значи са герои. Ние жените не че понякога не си говорим за мъжете с които сме имали връзка или кратка авантюра, но не го правим по толкова вулгарен начин. А само като видя групичка мъже да подсвиркват на жени и направо ми иде да отида и да ги зашлевя, много е грозно!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay