Ужасът на конкурсите за детска красота

Машина за пари, която промива хиляди ценностни системи в невинна възраст

Натали и Дейвид Адлингтън са щастливо женена двойка от Ливърпул. Макар и сравнително млади, двамата вече имат онова, за което най-силно са мечтали - цели шест деца, от които две двойки близначета, и голяма къща, в която да ги отглеждат. Всичко около тях изглежда съвсем нормално - татко ходи на работа, мама домакинства вкъщи… Но, уви, приликите с така наречените нормални семейства спират дотук.

Защото докато Натали готви в кухнята, 9-годишната Уилоу си слага червено червило пред огледалото и позира с блузка, която е достатъчно къса, за да разкрие гледка към все още неразвитата талия на детето.

Защото докато Дейвид се изявява като компютърен програмист в офиса, 13-годишната Жасмин се разхожда у дома с високи леопардови токчета, а четири пъти по-малката ѝ сестричка Роуан вече има бикини със същия принт.

Защото Натали и Дейвид Адлингтън са превърнали децата си не просто в модели, а в живи кукли, чиято единствена роля и цел е да се явяват на така наречените конкурси за детска красота.

Ужасът на конкурсите за детска красотаЛукас, Роуан, Жасмин, Попи и Уилоу
Роуан и Логан (на 3 годинки), Попи (на 6), Уилоу и Лукас (на 9) и Жасмин (на 13) са гордостта на мама и татко и възмущението на над 90% от човечеството.

Според Натали Адлингтън този "опит” прави децата ѝ щастливи и играе важна роля за тяхното самочувствие и личностно израстване. Според специалисти психолози обаче това, на което хлапетата от семейството са подложени, се нарича хиперсексуализация - сексуалният подтекст в израза на децата, позите или облеклото, е твърде ранен за възрастта им.

Госпожа Адлингтън има и други интересни тези, с които защитава факта, че толерира и дори подстрекава децата си да се гримират, да позират и да ходят на токчета:

"Никога не ми е минавало през главата, че децата ми биха участвали в конкурси за красота. Мислехме, че те са прекалено пошли и че е адски нередно да поставиш детето си в среда, непривична за тяхната възраст. Но откакто те се включиха, в нашето семейство се случват прекрасни неща. Конкурсите промениха децата ми в изцяло положителен смисъл.”

Ужасът на конкурсите за детска красота"Невинни" фотографии на Попи и Уилоу
Децата на семейство Адлингтън всъщност са сравнително нови в бранша. Те се явяват на конкурси едва от март тази година, но за краткия си стаж са натрупали повече от голям опит - 9 конкурса, 36 корони и над 60 ленти. Всички трофеи са гордо изложени в хола на фамилната къща, за да могат хлапетата всеки ден да си припомнят и да се радват на успехите си…

Успехи, които ги превръщат конкурс след конкурс във все по-желани сексуални обекти за по-възрастните "почитатели” на този тип конкурси. Звучи ви извратено? Да, точно такова е положението, в което е поставено едно 3-годишно дете, носещо изкуствени мигли, ярко червило и леопардови прашки.

А уж загрижените родители правят това не заради децата си, а въпреки тях. Въпреки невинността, въпреки безгрижието, въпреки естествеността, която всяко детство предполага.

Ужасът на конкурсите за детска красотаСпоред Натали Адлингтън малката Попи ще запази детското у себе си за много по-дълго, защото изглежда по този начин
Неосъществените амбиции, най-често от страна на майката, която си е мечтае да обикаля конкурси и да печели награди, но вместо това още на 20 вече трябва да се грижи за съпруг и две деца, са едната от двете най-чести причини родителите да подлагат децата си на така наречената хиперсексуализация.

Другата причина, както може би се досещате, се крие в парите. Самите Натали и Дейвид признават, че краткият период, в който децата им се явяват на конкурси, до момента им е струвал 5000 британски паунда. На зададения им от репортер на Daily Mail въпрос какви са приходите обаче, те мълчат.

Ужасът на конкурсите за детска красота3-годишната Роуан (вляво) и 9-годишната Уилоу (вдясно)

Още снимки на това, в което Натали и Дейвид Адлингтън са превърнали децата си, може да разгледате в нашата галерия. А ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

11 51
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 26.09.2013|11:58
Нямам представа какви са тея болни амбиции на родителите ,но е много жалко , че правят такива неща.Толкова е излишно и дори смешно да ги правят на големи мадами и да ги занимават с тея конкурси...
15
Не е посочен 25.09.2013|15:57
Ужасни са тези конкурси
14
Не е посочен 25.09.2013|13:30
Това направо ми се струва чудовищна постъпка от стрнана родителите.
13
Не е посочен 25.09.2013|13:13
Аз дори не мога да си обясня как това нещо все още е позволено.
12
Не е посочен 25.09.2013|13:01
Това са наистина потресаващи снимки!
11
Не е посочен 25.09.2013|11:20
Не трябва да тормозят по този начин децата си.
10
Не е посочен 25.09.2013|10:02
tova sa kompleksni roditeli koito sa bili ma4kani kato deca i se stremqt da na pravqt decata si 'princesi' a vsa6tnost decata 6te stradat nakraq.
9
Не е посочен 25.09.2013|09:20
Това са болни родителски амбиции за мен! Ненормално е да подлагаш детето си на такова нещо.
8
Не е посочен 25.09.2013|09:01
Аз също мисля, че това не е нормално.
7
Не е посочен 25.09.2013|09:01
Не разбирам болите амбиции на тези родители. Те отнемат най - хубавото на тези деца, а именно тяхното детство.
6
Не е посочен 24.09.2013|16:52
Ти как мислиш, нали като спечели има и награда, за това не трябва да им се дават парични награди, а да се правят подаръци и родителите няма да мажат буквално по този начин децата си.
5
Не е посочен 24.09.2013|14:14
Брутално е наистина да печелиш от децата си и ако това е в основата на явяването на децата по такива конкурси още в ранна възраст наистина е нелепо.
4
Не е посочен 24.09.2013|13:30
Със сигурност децата не изгарят от желание да ходят на такива конкурси, но понякога болните амбиции на родителите са много големи.
3
Не е посочен 24.09.2013|13:05
Не ми е ясно как ще гримираш малкото си момиченце като маймуна и ще го пуснеш на такъв конкурс, детето трябва да играе и да се занимава с други неща.
2
Не е посочен 24.09.2013|12:53
Пък са и грозни тея деца шъ ме извиняват за изказването ми :) поне пълничкото има бъдеще, сега са на мода дундестите :)
1
Не е посочен 24.09.2013|12:25
Наистина са много зловещи! не знам кои родители могат да причинят това на децата си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay