10 съвета, които ще ви помогнат да разпознаете качествените продукти

Ето как да разпознавате качествената стока

Когато купуваме нова рокля, риза или друго облекло или аксесоар, искаме да купим качествена стока. Но всъщност, дрехите се свиват и разкъсват дори след първото пране. 

Ще ви дадем 10 съвета, които ще ви помогнат да избегнете продуктите с лошо качество и да не похарчите парите си напразно. 

1. Проверете качеството на памука, като го изцедите

Вземете плата и го стиснете здраво в юрмрука си за няколко секунди. Ако тъканта изглежда като смачкана хартия след това, това означава, че е  била обработена със специални препарати, за да запази формата си. Такива дрехи ще се съсипят след първото изпиране. 

2. Издърпайте шевовете, за да видите пропуските

Качествените дрехи имат плътни и дебели шевове. Опитайте леко да издърпате двете страни на плата. Ако има пропуски по шевовете, този продукт не е качествен. 

3. Избягвайте отворени ципове

Купувайте дрехи с метални ципове, покрити с лента плат: те са най-надеждни и дълготрайни. Пластмасовите ципове често се чупят и са знак за лошо качество.

4. Подгъвът трябва да е достатъчно широк

Панталоните и полите трябва да имат подгъв до 4 см. Блузите и ризите могат да се правят и с по-малки подгъви- около 2 см. Ако няма подгъв или това място просто е зашито, вероятно дрехата е с ниско качество. 

5. Разпънете тъканта

Качественият плат винаги ще запази формата си. Вземете например рокля или пола, разпънете я и ако след това тя загуби формата си, дрехата е направена от евтини и нискокачествени платове.

6. Уверете се, че ципът съвпада по дължина

Циповете на рокли и поли трябва да бъдат подходящата дължина и да съответстват по цвят. 

7. Обърнете внимание на етикета

Естествените тъкани, като памук, коприна и вълна, са силни и по-издръжливи от синтетика. Въпреки това 100% памук може бързо да се свие след изпиране. Ето защо е добре да изберете дрехи с добавка (5-30%) от изкуствени тъкани (вискоза, полиестер, найлон и др.). Тези дрехи няма да се повредят и ще ви служат много по-дълго.

8. Шевовете и конците трябва да пасват на плата

Проверете цветовете на конците. Ако шевовете са направени с конци в друг цвят, това означава, че този продукт не е особено качествен. Тук количеството е приоритет пред качеството. 

9. Проверете копчетата

Когато производителите правят фалшив или нискокачествен елемент, те често не обръщат внимание на детайлите. Ето защо трябва да прегледате копчетата и дупките за тях. 

10. Погледнете оцветяването на гънките

Ако цветът на дръжките, гънките или около ципа, е избелял или оставя следи, това означава, че продуктът е с ниско качество. Същото важи и когато част от елемента изглежда по-светла или по-тъмна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти