11 съвета от бабите и дядовците ни за здрава връзка

Как да запазите истинската класическа любов в днешният модерен свят

11 съвета от бабите и дядовците ни за здрава връзка

Замисляли ли сте се някога за вашите баба и дядо? И най-вече - знаете ли каква е причината възрастните двойки да се гордеят с бракове, които продължават вече четиридесет, петдесет години?

Не е тайна, че все повече съвременни връзки се разпадат с гръм и трясък след пет-шест години съвместен живот. Причината е в позагубените навици на нежност и малките жестове на любов, за които всеки забравя. Заради милионите развлечения любовта остава на заден план и сякаш вече не е толкова важна.

Не допускайте това да се случи с вас и вашия партньор. Подготвили сме ви списък с 11 старомодни навика във връзката, вдъхновени от нашите баби и дядовци, които си струва да върнете обратно към живот. Съвсем скоро ще видите, че преминалите в графа "по навик” взаимоотношения се подобряват, а страстта отново се разпалва. 

1. Прекарвайте време заедно без технологии
Изключете телефона си, затворете лаптопа, седнете един до друг и просто си приказвайте очи в очи. Много малко неща в живота са по-хубави от качествения разговор, приятния танц, дългата разходка, вкусната вечеря, споделена с любимия човек. Забравете за Facebook, Instagram, Twitter и т.н. Няма нужда да споделяте личното си време с целия свят. Нека това да бъде момент само за вас двамата. Ще се учудите колко хубаво ще си прекарате и колко нови неща ще разберете един за друг.

2. Когато сте с партньора си, му се отдавайте изцяло
Няма нищо по-хубаво от това да знаете, че присъствието ви и отсъствието ви означават нещо за някого. В една връзка най-хубавият подарък, който можете да направите, е да покажете на някого, че той разполага с вашето внимание. Важно е да се изслушвате взаимно без да поглеждате непрестанно към часовника или да бързате за някъде. Отдайте се изцяло на своята половинка и приемете проблемът му като ваш, защото в една връзка хората са едно цяло и споделят и хубавото, и лошото.

3. Изразявайте любовта си при всеки удобен момент
Не се задоволявайте с мисълта: "Е, той си знае, че го обичам”. Замислете се колко ви е приятно на вас, когато вашата половинка ви подарява цветя или ви казва колко сте красиви. Правете същото и за него. На мъжете също им харесва да бъдат уважавани. Сгответе му любимото му ястие, пъхнете шоколадче под възглавницата му или бележка в джоба му. Все неща, които знаете, че ще го накарат да се усмихне. Оценявайте всеки ден с него сякаш е последният ви заедно. Не е нужно да ви припомняме колко е кратък живота.

11 съвета от бабите и дядовците ни за здрава връзка

4. Работете заедно и взаимно си помагайте в израстването си
На света няма нито един човек, без значение колко близък и любим е той, който да може да реши всичките ви проблеми. Както и няма любов от пръв поглед, която да продължи да съществува без да се работи върху нея. Във всяка връзка се появяват хиляди проблеми, с които ще ви се наложи да се справите. Нещата никога няма да се получат, ако само единият от двама ви се опитва да спаси любовта. Работата в екип и взаимната подкрепа са най-важните неща, които ще трябва да усвоите. Нека чуждите съвети останат по-назад. Никой не разбира отношенията ви по-добре от вас самите.

5. Съсредоточете се върху вътрешната красота
Ясно е, че щом сте заедно, първоначално сте се харесали на външен вид и това е страхотно. Но в момента, в който се отдадете на по-задълбочена връзка, външният вид губи първостепенното си значение. Започвате да опознавате душите си, взаимните си вкусове и предпочитания. Недостатъците ви не остават скрити и са нещо, върху което заедно ще трябва да работите, и с което често да се съобразявате. Именно в това се и състои истинската любов.

6. Казвайте си истината
Връзки, които са основани на лъжи, никога не траят дълго. Затова - казвайте си истината. Винаги е по-добре да сте наранени от истината, отколкото да тънете в блаженото неведение на лъжата. Колкото и да се срамувате от някоя ваша постъпка, винаги е по-добре да си признаете. Ако връзката между вас е силна и любовта ви е истинска, няма нещо, с което да не можете да се справите.

7. Извинете се, когато знаете, че трябва
Не бягайте от грешките си и не се опитвайте да се оправдавате. Когато сте сгрешили и по този начин сте наранили любимия човек, просто се извинете. Не е трудно, а върши чудеса. Извиненията са лепилото, което държи една продължителна и здрава връзка. Няма смисъл да се цупите и да не си говорите с часове, като междувременно се сещате за още сто неща, които ви дразнят един в друг. Просто се извинете искрено и забравете за унижението. В една връзка хората трябва да са открити и между тях не може да съществува нещо такова.

8. Разговаряйте за проблемите си един с друг, а не с останалите
Забравете за сърцераздирателните и нацупени статуси във Facebook по повод някое скарване с партньора ви. Това е глупав начин да привлечете вниманието. Вместо да послушате криещите завист коментари от почти непознати, трябва да седнете и да разговаряте за проблемите си очи в очи. Няма никой, който да ви познава толкова добре, колкото вие самите се познавате. Затова и няма никой, който да бъде компетентен по вашите лични въпроси. Нещо повече -  не знаете какви са задните мисли на тези, които твърдят, че ви мислят доброто. Когато става въпрос за любов, слушайте само сърцето си.

9. Подкрепяйте се
Останете позитивни и отворени за решенията си. Понякога може да не сте напълно съгласни с плановете на вашия партньор, но го подкрепяйте във всяка една ситуация. Ако от самото начало кажете нещо от рода на: "Остави я тази работа, обречена е на провал”, това ще означава, че поставяте под въпрос неговите възможности и професионални качества. Не можете да бъдете сигурни как точно ще се развият нещата, но за да помогнете в добра насока, стойте винаги зад него като вечна и стабилна утеха и приемайте с позитивизъм решенията му. Ако нещата се получат - страхотно, но ако се провалят - знайте, че не трябва да има криза, с която да не можете да се справите.

10. Спазвайте обещанията си
Бъдете отдадени един на друг и не забравяйте за обещанията си. Нещо повече - отдавайте им се изцяло. В една връзка обещанието към партньора ви означава много повече от обещанието, което сте дали на някой познат. Затова се постарайте с всички сили да държите на думата си. Така ще покажете на любимия си, че може да ви има доверие за всичко.

11. Бъдете лоялни един към друг
В момента, в който станете част от една връзка, лоялността един към друг идва на първо място. Не трябва да има някой, когото да поставяте над вас и вашите интереси. Обичайте се и в слънчевите, и в дъждовните дни, подкрепяйте се еднакво, когато печелите и когато губите. И най-вече - бъдете верни един на друг. Ексцентрични връзки от рода на "заедно сме, но може да се виждаме и с друг хора" никога не успяват. Бъдете отдадени на любовта. Ако истински се обичате, няма да имате нужда от развлечения.

За още полезни съвети, станете част от Jenite.bg във Facebook!

44 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 29.07.2014|19:19
Така е,няма нищо по-успокояващо от една пълноценна връзка.
3
Не е посочен 29.07.2014|19:18
Страхотни съвети,ще се опитам да ги спазвам :)
2
Не е посочен 29.07.2014|18:03
Много добри съвети , дано да ги запомня
1
Не е посочен 29.07.2014|17:27
Хубава статия , никак не е зле да се вслушваме в това , което ни казват
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay