Playboy съблече мюсюлманка за пръв път

Първата, дръзнала да го направи

Сила Шахин е млада, убийствено сексапилна красавица. Но тя не е само едно привидно съвършено момиче, 25-годишната актриса е първата туркиня, дръзнала да се снима гола за списание Playboy.

 

Смелите ѝ действия предизвикаха голям обществен интерес и негодувание сред мюсюлманската общност.

Всъщност проблема се заражда от една проста идея на Исляма. Частите от женското и мъжкото тяло, които трябва да остават скрити за очите на хората се наричат "аврах" (или авра). Думата се отнася и за двата пола, но някои мюсюлмански мъже я използват, за да подчиняват и забулват жените си.

Постъпката на Шахин е нещо нечувано и невиждано за всички мюсюлмани. Нейното решение може би ще доведе до промяна в разбирането за аврах, действията ѝ може да останат в историята като "освобождаващи" и "премахващи задръжките".

 

За немския Playboy Шахин разказва: "За мен тези снимки са акт на освобождение от културните ограничения от детството ми. Много време се опитвах да бъда вярна на религията си, да угаждам на всички. Със снимките искам да покажа, че няма нищо лошо да показваш кожата или части от тялото си - това не те прави по-лош човек."

12 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay