Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...

Популярната блогърка Мария Василева описва как изглежда любовта, която си заслужава

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...

Казват, че февруари е "мъжкият" месец, а март пък бил "женски". Подобни категоризации не са ни любими, но решихме все пак да проверим - наистина ли представителите на Марс и Венера са толкова различни в мисленето, любовта и цялостните отношения помежду си?

За да си отговорим на тези въпроси, поканихме през следващите два месеца да ни гостуват двама популярни блогъри - мъж и жена.

Миналата седмица Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules, разтърси нежните ни сърца със своите "45 причини да се влюбиш". Оказа се, че когато не става дума за "просто секс" и неангажиращи връзки без чувства, душевността на мъжете е не по-малко дълбока от нашата.   

Днес ще прочетем и една дамска гледна точка по същата тема: "Какво ни кара да се влюбим?"

Специален гост в Jenite.bg отново е Мария Василева - чаровна създателка на блога "Разпилени парченца" и автор на вдъхновяващата книга "Малко аз, малко той, малко ние". Ето какво ни сподели тя:

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
ВЛЮБВАМ СЕ, КОГАТО...

Когато се обърна назад, всичките ми влюбвания си приличат единствено по усещането за "аз-те-виждам/чувам/желая". По малките жестове и показването на грижа. По ясното заявяване на "пука ми за теб" с цялата отговорност, която носи.

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
Влюбвам се, когато идва пръв за среща. Когато не прави закъснение от 10 минути на въпрос. Когато ме пита за моето любимо място, а той тайно хапва на крак преди срещата, защото не обича суши. Когато ми носи от любимия френски кроасан с масло в 7 вечерта - "за утре сутрин, да ти започне денят с нещо, което обичаш". 

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
Влюбвам се, когато ме чува. Когато му разказвам деня си и знам, че в този миг няма друго, по-важно от мен. Когато попива всяка дума и "Как си?" не е въпрос, зададен между другото, а е желание за близост.

Влюбвам се, когато показва нежност. Целувка по челото. Силна прегръдка. Хваната ръка. Когато спим заедно на единично легло, защото неудобството е по-малко от нуждата да бъдем близо един до друг. 

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
Влюбвам се, когато (не) ме вижда. Когато сме заедно навън в голяма компания, но погледът му е по мен. Когато ми изпраща съобщение за добро утро/лека нощ/мисля те/липсвам те.  

Влюбвам се, когато показва грижа. Закуска в леглото след натоварена седмица. Когато ми помага у дома или в работата. Предлага да измие чиниите. Взима най-тежките торби след пазар. Когато се интересува от семейството и приятелите ми.

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
Влюбвам се още, когато се събужда пръв, за да разходи кучето. С прости думички ми обяснява закони от физиката и математиката. Обажда се с "Ела с мен!". Знае отговорите на всички въпроси. Няма любима страна на леглото, защото аз ги сменям често.

Влюбвам се, когато ми вярва. Когато в погледа му чета щастие и желание да вървим заедно. Когато виждам бъдеще. Влюбвам се в усещането за заедност.

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
Преди време приятел ми сподели, че няма такова нещо като "влюбвам се". Има уча-се-да-обичам. Отначало не го разбрах, но сега знам, че е прав. Силното привличане и влюбването си приличат, но не трябва да се бъркат. Влюбването е процес, който се случва, когато си позволим близост. И е поредица от хубавини, които придават смисъл на дните ни, а с тях и на живота.

*** 

Влюбвам се, когато усетя пеперуди...

Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...
Ако искате да следите отблизо гостуването на Стефан Кръстев и Мария Василева в Jenite.bg, можете да се присъедините и към нашата страница във Facebook!

58 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 05.03.2014|16:38
Много неща могат да се добавят, поради много неща една жена може да се влюби, може да се влюби в него, защото е себе си и истински, а не някой друг. Мъжката част много повече са представили за какво се влюбват. Поздравления за статията.
10
Не е посочен 28.02.2014|16:54
Статията много ме впечатли - като текст, като оформление... Поздравления.
9
Не е посочен 28.02.2014|14:56
Ех тази любов..трябва да се грижим за нея! :) Иначе не видях грижа от типа на "давам и се влюбвам" и аз щесъм влюбена като ми мият чиниите хахах :)
8
Не е посочен 28.02.2014|14:46
Много готина статия поздравления.
7
Не е посочен 28.02.2014|14:41
Не знам кой не е харесал статията,но знам ,че няма вкус!
6
Не е посочен 28.02.2014|14:36
естествено,че любовта се поддържа с добрите жестове, но всичко е с времето му,като влезем в рутината и всичко се срутва сякаш.
5
Не е посочен 28.02.2014|14:19
тъврде възвишено за моята проста душа
4
Не е посочен 28.02.2014|14:17
имаш право и според мен влюбването не е вечно и цялото това пърхане в корема също.
3
Не е посочен 28.02.2014|11:43
Мисля, че само последното за пеперудите в стомаха е вярно, влюбването не зависи от горе изброените неща, има хора, жени , жертва на насилие, които са влюбени в насилника си без той да прави тези добри неща за тях, влюбването е неосъзнато чувство, което сполетява тялото и ума ти, след което може или да прерасне в голяма любов или да си отиде и от него да остане само пепел. Влюбването е временно състояние, то не трае вечно.
2
Не е посочен 28.02.2014|11:34
По интересен начин е описано.
1
Не е посочен 28.02.2014|09:22
Интересна е гледната и точка за любовта.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay