Мъдри мисли на Петър Дънов за мъжа и жената

Няколко цитата от книгата "Няма престъпна любов", които ще ви харесат

Мъдри мисли на Петър Дънов за мъжа и жената

Преди време публикувахме вдъхновяващи мисли за любовта от Петър Дънов. Неговото творчество бива възприемано по различен начин от всеки, но е истина, че има много последователи.

Той е прекарал години от своя живот, за да опознае хората. Някои от наблюденията си е събрал в книгата "Няма престъпна любов”.

Без да твърдим, че трябва да вярвате безусловно на всичко, което той е казал, ви предлагаме да се запознаете с неговите размишления, свързани с взаимоотношенията между мъжа и жената.

"Жена” от санскритската дума "зео” означава "живот” на български. "Мъж” произлиза от санскритската дума "манас”, което означава същество, което мисли.

Мъжът и жената се съединяват, за да се развиват. Женитбата е необходима, за да се развиват и мъжът, и жената, да придобиват нови качества и да изучават законите.

Никога жената не трябва да плаче пред мъжа си, нито мъжът пред жена си.

Мъжът обича жена си, докато е здрава и красива. Щом се разболее и изгуби красотата си, той престава да я обича. Същото се отнася и до жената. Достойно е да обичаш грешен и грозен човек. Силният може да обича всички хора и да им дава подтик към доброто и красивото в света.

Ако мъжът удари една жена, тогава ще дойде голямата астрална змия-жена, и ще му даде такъв урок, че с години ще го помни.

Ако мъжете и жените се съединят в името на онези закони, които съществуват в природата, те могат да преобразят света!

Като се съберат мъж и жена да живеят заедно, единият от тях трябва да бъде учител, а другият – учител. Не се борете за първенство. Ако мъжът има вибрации, които могат да повдигнат ума на жената, тя да му даде място на учител, да не казва: "Аз не обичам да се подчинявам!” Да се подчиняваш, значи да възприемаш енергията и да я обработваш.

В какво се състои мъжеството? Аз наричам мъж онзи, който може да застане на страната на слабите. Аз наричам жена само онази, която може да превързва раните на страдащите.

Жената е противоположният полюс на мъжа. Мъжът обективно може да види себе си само в жената. И жената може да види себе си обективно само в мъжа. Мъжът е огледало за жената, а жената е огледало за мъжа. Ако се разбира човекът така, тогава мъжете и жените няма да се съблазняват и да са недоволни едни от други.

Мъжът може да изправи жената, но не със сила. Жената може да изправи мъжа, но не с думи. Жената може да изправи мъжа с любов, а мъжът може да изправи жената с мъдрост.

Жената трябва да има свобода, но при условие че може да я използва като гради върху нея щастието и здравето на своя мъж. Жена, която не е свободна, мъжът й не е щастлив.

Мъжът, ако мисли, че може да наложи канон на една жена, той се лъже. И ако жената мисли, че може да наложи някакъв канон на мъжа, и тя се лъже. И мъжът, и жената всякога си остават такива, каквито са родени. Добрата жена се ражда добра, и добрият мъж се ражда добър.

Ако мъжът говори истината, жената няма да се съмнява в него.

Чудни са хората, като разправят, че някой мъж, ходи с някоя жена. Като ходи, какво от това? На вас какво ви пречи това? Господ ги е направил да ходят. Щом като Господ им е казал да се обичат, аз съм на тяхна страна. Правилното е това: да не се меси в чужди работи.

За още вдъхновяващи мисли станете част от Jenite.bg във Facebook!

76 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 20.05.2014|18:28
Страхотни са.
4
Не е посочен 20.05.2014|18:22
Петър Дънов е имал много проникновен ум
3
Не е посочен 16.05.2014|18:23
Има истини в тези мисли.
2
Не е посочен 16.05.2014|17:20
не съм знаела, че има такива мисли
1
Не е посочен 16.05.2014|16:57
Много готини мисли и много верни.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay