Най-любопитните факти за целувките

Това занимание ще ви стане още по-любимо!

Най-любопитните факти за целувките

Целувките на двама влюбени ги карат да се чувстват великолепно - сякаш летят в облаците. Едва ли някой може да отрече, че тя има благотворен ефект върху настроението и на мъжете, и на жените. Може би ще ви е интересно да разберете някои тайни, свързани с този израз на любов и привързаност.

Целувките ви помагат да откриете добър партньор за себе си. На подсъзнателно равнище, освен във всичко друго, се влюбвате и в усещането, което ви носят дъхът и слюнката на вашия партньор. Ако на биологично равнище си подхохждате с определен човек, то бихте изпитвали истинска наслада да го целувате по всяко едно време на денонощието.

Маймуните също могат да се целуват, но за разлика от хората не използват езика си. Изключение правят приматите бонобо, които са и най-умните сред своите себеподобни.

Целувките са полезни за зъбите, защото благодарение на тях се увеличава притока на слюнка в устната кухина, което от своя страна предпазва зъбния емайл от увреждания.

Перфектната антистрес терапия включва много целувки! Това действие помага на хората да се преборят с напрежението, тъй като понижава количеството на кортизол в организма.

Докато се целувате с парнтьора си, в организма ви се отделя хормона окситоцин, благодарение на който се привързвате още повече към него.

С помощта на специални мозъчни неврони, човек може да открие устните на половинката си даже в пълна тъмнина.

Целувките удължава продължителността на живота. Според изследване, цитирано от AdMe.ru, мъжете, които целуват жена си преди да излязат за работа, живеят 5 години повече от онези, които не го правят.

Не първият секс, а първата целувка е едно от най-запомнящите се събития в живота на огромен процент от хората.

Световният рекорд за най-дълга целувка е 58 часа, 35 минути и 58 секунди.

Съществува цяла наука - филематология - която изучава особеностите на човешките целувки.

За още любопитни факти станете част от Jenite.bg във Facebook!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay