7 неща, които трябва да очаквате от една здрава връзка

Ето какво би трябвало да получавате от партньора си и какво той от вас

7 неща, които трябва да очаквате от една здрава връзка

Всяка любов е различна, но има определен брой фундаментални неща, които всяка една връзка трябва да предлага. Без тях връзката може би не е здравословна и не е онова, от което имате нужда и заслужавате да притежавате.

Взаимоотношенията между влюбените са сложно нещо, върху което трябва да работят и двамата, в противен случай няма смисъл от цялото време и енергия, които само единият влага. Предлагаме ви да видите кои са основните неща, които би трябвало да получавате от една връзка. Ето кои са те и колко са важни за вашето щастие.

1. Честност
Истината, честността и искреността са най-важните устои в една връзка. Тези три стълба са най-стабилните подпори, които поддържат връзката силна и здрава. Трябва между вас и партньора ви да има пълно доверие, защото лъжата и съмнението правят една връзка непоносима и много трудна за спасяване. Съмненията трябва да бъдат вън от всяка здрава връзка.

2. Уважение
Имате правото да изисквате уважение във всяка една ситуация, но и да отвръщате със същото. Трябва да се изслушвате, да зачитате мнението на другия и да не омаловажавате или пренебрегвате чувствата на партньора си. Трябва да цените високо постиженията си и добрите качества, които човекът срещу вас притежава. Уважението е там, когато цените това, което имате, и можете да преживявате и доброто, и лошото заедно.

7 неща, които трябва да очаквате от една здрава връзка

3. Отдаденост
Партньорът ви трябва да има очи само и единствено за вас, освен ако не сте се разбрали да водите отворена връзка. Както той, така и вие, трябва да бъдете напълно отдадени на човека со себе си. Важно е да се научите да разпределяте приоритети си и да определите точното място на този човек във вашия живот.

4. Желание са растеж и развитие
Добрият партньор иска половинката му да расте и да се развива като човек и професионалист. Той желае това и за връзката си - тя трябва да се развива, а не да стои само в едно положение. Не бива да се обвинявате, ако някой от вас изпита желание да промени даден аспект от живота си. Прогресът е част от еволюцията и не бива да бъде спиран. Подкрепяйте се и израствайте заедно.

5. Съвместно взимане на важни решения
Трябва да бъдете част от всяко важно решение, което вашата половинка взима. Всяка голяма стъпка е значима и може да окаже влияние върху връзката ви. Добре е да взимате решенията заедно, защото вече не става въпрос за живота само на един човек. Решението невинаги ще бъде изцяло ваше или на човека до вас, но е важно поне да изслушате мненията си и да видите какви са чувствата ви.

7 неща, които трябва да очаквате от една здрава връзка

6. Подкрепа
Това е един от най-важните елементи в една връзка. Подкрепата не бива да бъде търсена и изисквана, тя трябва да идва естествено. Независимо дали времената са добри или лоши, партньорът ви трябва да бъде до вас и вие до него. Една добра връзка се гради именно с това взаимно доверие и тази подкрепа.

7. Взаимно приемане и зачитане
Половинката ви трябва да ви приема такива, каквито сте, но и вие трябва да зачитате неговата личност. Не се опитвайте да се променяте един друг. Любовта е истинска, когато се влюбите в даден човек, а не в представата за него.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay