Месец без грим и тя изглежда болна, изморена и с махмурлук

Експеримент на една смела дама, която никога повече няма да се подложи на подобно изпитание

Месец без грим и тя изглежда болна, изморена и с махмурлук

Можете ли да си представите да отидете на работа без грим? Сигурно някои от вас биха могли. Добре тогава, да си зададем въпроса по-прецизно: Можете ли да си представите цял месец да не използвате козметика, гримове, да не се обезкосмявате, да не посещавате фризьор? Това вече е друго нещо.

Ана Пърсглов участва в един експеримент, изискващ доста смелост от нейна страна. Тя е приела предизвикателството 30 дни да не прибягва до никакви разкрасяващи козметични средства. Не само грим, ами всякакви кремове, лосиони, парфюми, бои, обезкосмяващи продукти, електроуреди за коса - всичко, което би я накарало да изглежда дори с една идея по-женствена, отколкото е. Опитът пък е вдъхновен от наскоро проведено проучване, което показва, че повечето дами са направо пристрастени към ритуала си за красота.

Две трети от жените намират излизането без грим за по-стресиращо от първа среща или интервю за работа. Много от тях не могат да покажат естествения си външен вид дори в ежедневни ситуации като пътуване в градски транспорт или пазаруване в кварталния магазин. Видени без грим, те биха се почувствали унизени, а самочувствието им би се сринало до земята.

Жертвоготовната Ана обаче съумява един месец дори да не лакира ноктите и да не скубе веждите си. През това време обаче осъзнава какъв е смисълът на цялото това разкрасяване, на което и тя самата по принцип се подлага.

Всъщност живеем в доста жесток свят, в който имаме две основни цели - да привличаме мъжете и да превъзхождаме жените. Също така, за повечето дами външният вид е начин да покажат своето материално положение и кариерно развитие. Всяко излизане навън е "смъртоносна надпревара”, а масло в огъня наливат и женските списания. Те печелят, като втълпяват на своите читателки коя била най-красива и как точно го постигала.

И тъй като женското съсловие е склонно да забравя чудото на века, наречено "пластична хирургия”, бързо се пристрастява към опитването на всевъзможни магически методи за разкрасяване. Резултатът - една икономически стабилна козметична индустрия, чийто край ще настъпи много след истинския Апокалипсис (ако изобщо има такъв).

Но нека видим какви са били задължителните процедури, на които се е подлагала Ана, преди да приеме предизвикателството. Всеки месец е посещавала салон за микродермабразио, където са ексфолирали кожата ѝ с кристали. Косата ѝ е била обработвана с кератин, а за ноктите си е използвала дълготраен маникюр. Скубала си е веждите при козметик, както и космите по други части на тялото си. Това всеки месец.

При специални поводи е прибягвала до химически пилинг, лазерно премахване на капиляри от лицето, спрей-тен, поставяне на изкуствени мигли и избелване на зъби.

Що се отнася до грима, винаги е имала под ръка молив за очи, спирала, един куп почистващи продукти. И всичко те са били на много високи цени. Ежедневно е слагала балсам и червило. Ана признава обаче, че преди да започне своята козметична детоксикация, е преминала пълен курс поцедури от онези, ежемесечните.

По време на опита, се оказало, че трябва да отиде на сватба. Роклята ѝ стигала до коленете, но окосмяването - не! Чорапогащникът не успял да скрие малките косъмчета, но това не била най-забавната част. В деня на сватбата времето било дъждовно, а натуралната ѝ коса имала собствено мнение за формата, в която трябва да застане.

Обикновено Ана получавала комплименти, че изглежда твърде млада за своите 39 години, но не и този ден. Всички я питали дали не е болна, изморена или с махмурлук.

Седмица по-късно пък дошло времето за ваканция на Канарските острови, уговорена от по-рано със семейни приятели. Ана се съблякла по бански, но, както се досещате, била доста окосмена "там долу”. Дамата от другата двойка подходила с хумор и единственият коментар по темата бил, че нашата героиня е с доста хипарско излъчване.

Черешката на тортата било обаждане от офиса на модно списание. Ана работи в сферата и редакторът на изданието искал да поговори с нея по съвместен проект. Черните дънки скрили косматите ѝ крака, но какво е сторила с олющените нокти?! Обяснила е, че участва в експеримент за разкриване на вътрешната красота и всичко минало гладко.

В крайна сметка, Ана започнала да отказва участие във всякакви светски събития, спряла да излиза с приятели, радвала се, когато вали, защото тогава се криела под чадъра.

След края на експеримента нейният извод е, че приказките как грижите за външния вид потискат вътрешната красота, са пълни глупости. Времето, което са ѝ отнемали ежедневните процедури, е било заменено от същите по продължителност мигове, в които тя се е чудила дали изобщо да излезе навън. А салонът за красота е по-скоро място за терапия, на което една жена може да остане сама с мислите си, без да се натоварва психически и физически.

Е, дами, ние май не сме толкова смели, котлкото Ана. Опитваме се да ограничим употребата на гримове и козметика до минимум, ала все с нещо ще се разкрасим. Какво да се прави, такива сме си ние, жените.

860 54
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



84
Не е посочен 14.05.2012|17:57
Всичко е в главата ти. Човек, който се мисли за красив само като се "поддържа" няма никакво самочувствие и увереност в собствените си способности и качества. Аз пък се възхищавам на жена, която може да отиде вързана на небрежна опашка до магазина или без грим на разходка в парка. Разните му кифли като тебе, дето ходят да карат колело в парка с прическа, грим и токчета, са повече от жалки и смешни. От вглеждане в себе си животът ще те подмине.
83
Не е посочен 14.05.2012|17:53
Айде стига с тия простотии "поддържана жена". Какво си представяш като го кажеш? Някоя тутнингована идиотка, дето и майка й няма да я познае без грим и импланти ли?
82
Не е посочен 14.05.2012|17:50
Аз обичам естествените жени, но няма лошо съвсем леко да се сложи нещо, особено по повод. По-женствено е.
81
Не е посочен 14.05.2012|17:49
Пъпки. Телевизия Планета.
80
Не е посочен 14.05.2012|17:48
Майка ми е на 64 години и изглежда по-добре от 40 годишните. Ползва цял живот дневен и нощен крем. Хората със суха кожа не могат да си позволят такива екстри, да не ползват никаква козметика. Тук не говорим за грим. А тази и без едномесечно въздържание пак така ще си изглежда без грим - като измита. Има и такива хора, които имат нужда от подсилване на някои черти с грим. Пубертетките няма да ги коментирам, дето си удрят по 5 слоя шпакловка и си скапват лицето от малки. И си мислят, че изглеждат добре, а то не смее да се усмихне, да не му опада маската от лицето.
79
Не е посочен 14.05.2012|17:45
Имаш нужда от спешно вдигане на самочувствието, мило младо момиче. По-красиво от младостта и чистотата няма. И аз предпочитам рошава току-що станала красавица, отколкото наклепана до ушите зъбла.
78
Не е посочен 14.05.2012|10:36
Аз също употребявам грим почти винаги,но понякога ситуацията е такава,че гримът пречи и тогава не го слагам,предполагам и вие...
77
Не е посочен 14.05.2012|10:32
Аз попринцип съм против използването на грима през ежедневието, но има хора като тази жена, които наистина се нуждаят от него. Не разбирам защо повечето момичета започват да си слагат фон дьо тен още от 7 клас.
76
Не е посочен 12.05.2012|21:05
Защо се мацате ?!?!?
75
Не е посочен 12.05.2012|20:42
За твойта баба и майка не знам, но мойта баба все още си маха космите и се гримира, въпреки че е на 76 години. и не знам защо мислиш, че бабите не познават гримът, щом Клеопатра VII се е гримирала още през I век пр.н.е
74
Не е посочен 12.05.2012|20:36
тук не сава въпрос само за грим, а за всичко. Бих излязла от нас без грим, макар че не го правя, но с косми - никога!
73
Не е посочен 12.05.2012|20:32
И с косми? Може би и с непочистени вежди :)
72
Не е посочен 12.05.2012|18:59
Да и после ми изкачат с самочувствието на мис свят ..
71
Не е посочен 12.05.2012|18:54
Да и после ми изкача с самочувствието на мис свят ..
70
Не е посочен 12.05.2012|18:45
Гримирането винаги ми е носело притеснения, а понякога и дискомфорт. Без грим се чувствам уверена, чувствам се себе си. За мен е странно как някой може постоянно да е с грим и напълно неразбираемо как това може да ти повишава самочувствието, но всеки има право да решава сам за себе си :)
69
Не е посочен 12.05.2012|18:37
А трябва ли изобщо да се отказваме от грима? Не мисля. Аз се гримирам минимално и то за 15 мин., но това ме кара да се чувствам 5 пъти по-красива и не смятам, че има причина да не го правя... Не искам да съм барби, но като всяка жена искам да прикрия някои неща и да подчертая други. И не мисля, че в това има нещо лошо. Аз не бих се подложила на този експеримент в никакъв случай :))))
68
Не е посочен 12.05.2012|18:34
az ne xodq na kozmetik, vsi4ko sama, ne izpolzvam grim po razli4e ot malko s spirala ili glanc, :D :D :D i se 4uvstvam krasiva, i mn xora mi go kazvat 4e sum krasiva... i dori nqmam grim :D :D :D napravo 6te umrete ako ne xodite na kozmetik, ne se li 4uvstva6 ot vutre uverena, ni6to ne pomaga
67
Не е посочен 12.05.2012|17:58
Начинът по който изглежда тази жена без грим не е причината тя да се гримира, а следствие на постоянното мацане и разтягане на кожата при сваляне на грима. Не мога да повярвам, че дори след като се е гледала в такова състояние 1 месец пак не го е схванала това... Иначе за обезкосмяването - не мисля, че е въпрос на суета, а на лична хигиена и определено е задължително за всички жени.
66
Не е посочен 12.05.2012|00:45
Абсолютно сте права. Ако имаше и доза истина статията, освен проминава на мозъци с цел печалба на козметичните компании, ние мъжете щяхме да изглеждаме ужасно всики. Вместо това е факт, че мъжете страреем по-бавно и не ни личи. Това е и една от причините - не ползваме грим ! Не знам колко от вас са се замисляли, колко са красиви момичетата до 14-години. Нима след като започнат да ползват грим в пубертета, всички стават грозни , ако си го махнат ?! Оглупяло общество!
65
Не е посочен 09.05.2012|11:14
Определено козметиката не е за мен.Използвам я изключително рядко и се чувствам перфектно за моите 39г. А що се отнася до нашите баби и майки от тях съм научила,че природата дава всичко от което има нужда нашата кожа,коса и нокти.А относно обезкосмяването за мен това е лична хигиена.
64
Не е посочен 08.05.2012|22:46
ПРЕЖИВЯЛА Е ИСТИНСКИ УЖАС.АЗ САМАТА СЪМ НА 50 И НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАК БИХ ИЗГЛЕЖДАЛА БЕЗ КОЗМЕТИКА
63
Не е посочен 08.05.2012|18:20
Innah, ti ima6 qvno problem. Govori se za masoviq slu4ai. Popitai po-golemite specialisti kym kakvo se privikva i kym kakvo ne. Stavam tramvai ako ne se iznenada6.
62
Не е посочен 08.05.2012|18:11
За мен лично жените без грим, червило, лак, изскувствени нокти и така нататък са много по-красиви! Това че имала няколко косъма какво е? Но не мога да понеса факт, че жените ходят на плаж след пълна процедура за красота - ГРИМ, ЛАК ЧЕРВИЛО, ИЗСКУВСТЕНИ МИГЛИ, НАПРАВЕНА ПРИЧЕСКА!?!?? Всичко ще се развали или намаца, а ноктите ще се изгубят... Косата ще си застане както си застава обикновенно... Ако има някой, който не е съгласен че има жени които и без разкрасителни процедури са красиви, и ИЗОБЩО е ЛУДОСТ да ходят на плаж след такива разкрасителни процедури то трябва да е ненормален! Ще питате, "Ами ако не влиза във водата?" Тя може и да се пече и да си лафи с приятелки другаде! Защо точно на плажа трябва да заемат място, където през деня е лудница, а на всеки 5 групички има ЕДНА която е от лавешти си жени! Някой може ли да ми обясни, и ако ми противоречи, искам да ми го докаже изчерпателно!
61
Не е посочен 06.05.2012|23:34
Младо момиче съм и аз също го правя защото ми харесва! Най-много мразя да застане пред мен момиче на моята възраст, да кажем сутрин, току що станала от спане с оттекли очи, вързана на опашка долу ниско. Не казвам, че всички трябва да се наклепем с всякакви видове ла*на обаче поне сме длъжни да се освежим, което не се свежда само до това да си измием очите. И е много тъпо, че някои са на мнение, че така уж сме били изкуствени, че сме прикривали някаква вътрешна красота ..
60
Не е посочен 29.04.2012|20:51
Правя го защото ми харесва да отделям това време,най-вече после за другите,аз не се чувствам добре без всичко,което правя за себе си.Продължавайте да се поддържате дами, няма по-хубаво нещо от добре поддържана жена.Това е моето мнение.
59
Не е посочен 29.04.2012|20:49
Аз съм за да се поддържаш така както ти харесва на теб самият, правя го за себе си ,харесва ми да отделям това време за да се чувствам първо аз добре, после другите.Продължавайте да се поддържате дами,няма по-хубаво нещо от една поддържана жена.
58
Не е посочен 29.04.2012|01:33
Това,че една жена не излиза без грим и използва всякаква козметик,може да покаже за нея самата само че е поддържана жена !Никой не е казал че жените без грим са грозни!Но друго си е пред теб да застане една гримирана мацка с хубава прическа!Ако някой няма нужда от разкрасителни процедури,значи може да мине и без парфюм!Все пак не се парфюмираме,защото миришем на лошо!!!
57
Не е посочен 29.04.2012|00:38
Tя явно си е алкохоличка,щом не може да мине без грим!
56
Не е посочен 28.04.2012|16:28
Постоянно ми питат, защо съм си правила косата, защо съм била толкова поддържана, защо съм си почиствала кожата всеки ден ала бала. Аз мърлива, като тях не мога да бъда. Когато се разкрасявам тогава се чувствам страхотно. Правя го единствено за себе си, защото имам самоуважение. Ние жените искаме да сме красиви в нашите и в очите на другите.
55
Не е посочен 28.04.2012|15:29
Айде бе, бабите Ви и майките Ви Все гримирани са ходили, и ежедневно и ежемесечно, са се подлагали на разкрасителни процедури, просто всичко е въпрос на модна тенденция и манипулация! Нима бабите Ви са били по грозни от Вас само защото не са познавали Гримът И Маскарада, които демонстрират някой С извинение ''Клоуни'' по улицата.
54
Не е посочен 28.04.2012|07:58
Това, че кожата се отучвала да се хидратира, не е вярно. Важи само за кремовете, съдържащи хиалуронова киселина. Затова не е добре да се започва с тяхната употреба от ранна възраст. Не е особен повод за гордост да не използваш лосиони, да не говорим за крем за лице. Не знам на колко си години. Като цяло, нещата, които си написала, далеч не са повод за гордост, защото са дар от природата, а не продукт на собствените ти усилия. Пример - явно имаш нормална кожа, която може да мине и без хидратиращ крем за лице. Моята не може. Суха е и започва да ми опъва, след като я измия дори с вода.
53
Не е посочен 27.04.2012|17:11
Момичета,моля ви...ползвайте грим,козметика и обезкосмяващи средства
52
Не е посочен 27.04.2012|16:04
Не е задължително да е такава, ако гримът е умерен и без него разликата не е голяма.
51
Не е посочен 27.04.2012|15:48
ще кажа, че наистина днешната жена трябва да ползва доста козметични услуги защото обществото е приело че в 21 ВЕК жената не може да има повече косми от мъжа. За някои процедури, като боядисването на косата ги приемам по скоро като глезотийка, на която и аз се радвам. И така от личен опит ще кажа че редовно ходя без грим, изглеждам добре за 36 си години и не си стресирам кожата на лицето, ако не се налага и то много да се налага. За мен е въпрос на възприемане от самия човек, дали се харесва или не и дали се чувства добре в собствената си кожа.
50
Не е посочен 27.04.2012|15:39
Аз не бих се подложила на подобно нещо
49
Не е посочен 27.04.2012|15:17
Косата ми е права и винаги изглежда добре(ако се среша), причеки не си правя...ако не ми се занимава да се реша, се връзвам на конска опашка. Грим използвам само по специални поводи(рождени дни, тържества, и т.н.) Лосиони за тяло не използвам, кожата привиква към тях и започва да не може да се хидратира сама и постоянно се напуква(както и продукти за лице и ръце), пък и състаряат козметиките(химията), които използваме. Не е голяма жертва това, което е направила:) Пък и без това ходя 1 път месечно на козметик за кола маска, защото и без това почти нямам косми вече и веждите на толкова време ги скубя, че и повече...косъмчетата които ми израстват са тънки и не се виждат. Имам самочувствието, че изглеждам доста добре и без гримове, помади и един тон фон дьо тен по лицето и не изглеждам нито изморена, нито болна, нитос махморлук.Свикнеш ли веднуж кожата на тези продукти, ще ти трябва много повече от месец да се възстанови, а може и никога...така, че да е свежаи без крем и кит...
48
Не е посочен 27.04.2012|15:06
Каква голяма разлика ! Виждам, че повечето коментари са от жени, които не се гримират. Аз лично се гримирам принципно дори в ежедневието си, в редки случаи не. Относно космите, където и да било, да съгласна съм - въпрос на хигиена е. Разбира се, младостта благославя с естествена красота, но въпреки, че съм на 20 се чувствам по-уверена с грим. За мен е изкувство когато успееш да превърнеш всеки недостатък в предимство. Да, всички се захласваме, когато видим естетсвено красиво момиче , но да сме честни - това си е чист ген и не момичето а природата има заслуга за това. Аз лично се захласвам по жени, които са намерили точните дрехи за фигурата си, гримирали са се подходящо, съчетали са бижута с тоалет грим и парфюм на пук на несъваршенствата си. За жалост, живеем в консуматорско общество, в което вещите са по-ценни от хората и за да опровергая вероятните ви мисли, че може би съм богата, уви не :Д Аз съм бедно студентче в Англия, често ям спагети, защото е най-ефтино и пазараувам само от намаления и най-вече от големите вериги магазини за хранителни стоки, които по случйност прпедлагат и дрехи. Твърдя, че се обличам със стил и дори често ме питат "Това палто от Marks&Spencer ли е?" И като кажа, от къде е и че струва 7 паунда ме гледат странно. Но да се върна на красотата, за мен тя не е пари или грим, или пластична хирургия, за мен красотата е комфорт, усещане и е различна за всеки. :) И искам да завърша с това, че всичко си има граници! Прекаленото и Богу не е угодно. :)
47
Не е посочен 27.04.2012|14:58
Разликата наистина е огромна, с грим изглежда доста по-свежа и млада, което за пореден път доказва, че всичко когато е с мярка е добре.
46
Не е посочен 27.04.2012|14:53
Каква голяма разлика ! Виждам, че повечето коментари са от жени, които не се гримират. Аз лично се гримирам принципно дори в ежедневието си, в редки случаи не. Относно космите, където и да било, да съгласна съм - въпрос на хигиена е. Разбира се, младостта благославя с естествена красота, но въпреки, че съм на 20 се чувствам по-уверена с грим. За мен е изкувство когато успееш да превърнеш всеки недостатък в предимство. Да, всички се захласваме, когато видим естетсвено красиво момиче , но да сме честни - това си е чист ген и не момичето а природата има заслуга за това. Аз лично се захласвам по жени, които са намерили точните дрехи за фигурата си, гримирали са се подходящо, съчетали са бижута с тоалет грим и парфюм на пук на несъваршенствата си. За жалост, живеем в консуматорско общество, в което вещите са по-ценни от хората и за да опровергая вероятните ви мисли, че може би съм богата, уви не :Д Аз съм бедно студентче в Англия, често ям спагети, защото е най-ефтино и пазараувам само от намаления и най-вече от големите вериги магазини за хранителни стоки, които по случйност прпедлагат и дрехи. Твърдя, че се обличам със стил и дори често ме питат "Това палто от Marks&Spencer ли е?" И като кажа, от къде е и че струва 7 паунда ме гледат странно. Но да се върна на красотата, за мен тя не е пари или грим, или пластична хирургия, за мен красотата е комфорт, усещане и е различна за всеки. :) И искам да завърша с това, че всичко си има граници! Прекаленото и Богу не е угодно. :)
45
Не е посочен 27.04.2012|14:51
Каква голяма разлика ! Виждам, че повечето коментари са от жени, които не се гримират. Аз лично се гримирам принципно дори в ежедневието си, в редки случаи не. Относно космите, където и да било, да съгласна съм - въпрос на хигиена е. Разбира се, младостта благославя с естествена красота, но въпреки, че съм на 20 се чувствам по-уверена с грим. За мен е изкувство когато успееш да превърнеш всеки недостатък в предимство. Да, всички се захласваме, когато видим естетсвено красиво момиче , но да сме честни - това си е чист ген и не момичето а природата има заслуга за това. Аз лично се захласвам по жени, които са намерили точните дрехи за фигурата си, гримирали са се подходящо, съчетали са бижута с тоалет грим и парфюм на пук на несъваршенствата си. За жалост, живеем в консуматорско общество, в което вещите са по-ценни от хората и за да опровергая вероятните ви мисли, че може би съм богата, уви не :Д Аз съм бедно студентче в Англия, често ям спагети, защото е най-ефтино и пазараувам само от намаления и най-вече от големите вериги магазини за хранителни стоки, които по случйност прпедлагат и дрехи. Твърдя, че се обличам със стил и дори често ме питат "Това палто от Marks&Spencer ли е?" И като кажа, от къде е и че струва 7 паунда ме гледат странно. Но да се върна на красотата, за мен тя не е пари или грим, или пластична хирургия, за мен красотата е комфорт, усещане и е различна за всеки. :) И искам да завърша с това, че всичко си има граници! Прекаленото и Богу не е угодно. :)
44
Не е посочен 27.04.2012|14:51
Каква голяма разлика ! Виждам, че повечето коментари са от жени, които не се гримират. Аз лично се гримирам принципно дори в ежедневието си, в редки случаи не. Относно космите, където и да било, да съгласна съм - въпрос на хигиена е. Разбира се, младостта благославя с естествена красота, но въпреки, че съм на 20 се чувствам по-уверена с грим. За мен е изкувство когато успееш да превърнеш всеки недостатък в предимство. Да, всички се захласваме, когато видим естетсвено красиво момиче , но да сме честни - това си е чист ген и не момичето а природата има заслуга за това. Аз лично се захласвам по жени, които са намерили точните дрехи за фигурата си, гримирали са се подходящо, съчетали са бижута с тоалет грим и парфюм на пук на несъваршенствата си. За жалост, живеем в консуматорско общество, в което вещите са по-ценни от хората и за да опровергая вероятните ви мисли, че може би съм богата, уви не :Д Аз съм бедно студентче в Англия, често ям спагети, защото е най-ефтино и пазараувам само от намаления и най-вече от големите вериги магазини за хранителни стоки, които по случйност прпедлагат и дрехи. Твърдя, че се обличам със стил и дори често ме питат "Това палто от Marks&Spencer ли е?" И като кажа, от къде е и че струва 7 паунда ме гледат странно. Но да се върна на красотата, за мен тя не е пари или грим, или пластична хирургия, за мен красотата е комфорт, усещане и е различна за всеки. :) И искам да завърша с това, че всичко си има граници! Прекаленото и Богу не е угодно. :)
43
Не е посочен 27.04.2012|14:35
И аз почти не ползвам грим. Но пък имам опция да започна да ползвам някога и тогава да видите каква умопомрачителна разлика ще настъпи във визията ми, като се подмладя с 20 години :)))
42
Не е посочен 27.04.2012|14:34
това все едно да спреш да се къпеш
41
Не е посочен 27.04.2012|14:33
направи и ти такъв експеримент да те видим тогава
40
Не е посочен 27.04.2012|14:32
евала на жената че е издържала до края на експеримента
39
Не е посочен 27.04.2012|14:28
Дами, едно е да се говори за грим и съвсем друго да се засягат теми като хигиената :) за мен лично обезкосмяването или оформянето на вежди се причисляват към абсолютно задължителната хигиена на една жена.
38
Не е посочен 27.04.2012|14:11
Са и забравих ,аз също не се гримирам всеки ден и се чувствам прекрасно и даже мисля ,че така самочувствието ми си е добре .. А не когато съм с грим до небето
37
Не е посочен 27.04.2012|14:09
на мен лично ми е все тая..аз бих се подложила на такъв експеримент,защото вече до такава степен сме свикнали да се мацаме до ушите,че сигурно докато се къпят някои жени,стоят гримирани.. Така че не е кой знае какво направила тази мацка.. Пък и не знам колко хора в България биха си позволили ежемесечно да си избелват зъбите и всякакви разкрасяващи процедури,а не се опитват да спестят някой и друг лев,като си правят маските вкъщи ..това е моето мнение ..
36
Не е посочен 27.04.2012|13:39
Статията е наистина поучителна, аз също не бих участвала в такъв експеримент, айде без грим може и да свикна някак си, но окосмяването ще ме съсипе:)
35
Не е посочен 27.04.2012|13:28
Доста тенденциозна статия. Аз не се гримирам в ежедневието си. Слагам само балсам за устни, а понякога и него го забравям:) И, повярвайте ми, никой не ме мисли за болна. Разбира се, не бих се отказала от поддръжката на лицето и тялото си, защото това все пак е хигиена, но определено не се страхувам и ни най-малко не ми е "унизително" да излизам без грим, защото, Слава Богу, нямам какво да крия! Убедена съм, че има много жени като мен.
34
Не е посочен 27.04.2012|12:41
Аз не се гримирам. И си живея спокойно;)
33
Не е посочен 27.04.2012|12:03
Изобщо - жените правим голяма грешка, че на всяка цена държим да сме гримирани. По този начин мъжете свикват с тази пресилена, неестествена визия, и когато видят жена без капка грим, предполагат, че е болна или с махмурлук. Има хора, които до такава степен никога не свалят маската, че е трудно да ги познаеш без нея. Сами си го причиняваме, приятелки
32
Не е посочен 27.04.2012|11:59
Ами тя си е доста грозничка, с право се плаши...Аз съм на 29 години и често ходя без грим, и по принцип единствената козметика, която ползвам е крем за лице, депилатоар, лак за нокти (от време на време), грим на очите (рядко). Когато човек се храни правилно и се къпе редовно, кожата, косата и ноктите му изглеждат наистина добре и не е стряскащо, когато се случи така, че излезем без никакъв грим. Вярно е, наистина, че продуктите за лична хигиена няма как да се избегнат, но не е катастрофа ако един месец не си слагаме пудра, червило или спирала, да не говорим за изкуствени мигли, избелени зъби или кичури.
31
Не е посочен 27.04.2012|11:56
Аз си ходя без грим редовно....
30
Не е посочен 27.04.2012|11:56
малко е потресаващо
29
Не е посочен 27.04.2012|11:50
Смятай....гримът какво ли не прави- явно наистина е много важен за някои
28
Не е посочен 27.04.2012|11:50
много грозно изглежда :(
27
Не е посочен 27.04.2012|11:46
Разликата е огромна :о
26
Не е посочен 27.04.2012|11:42
самата реазлност
25
Не е посочен 27.04.2012|11:41
Егати и разликата :0
24
Не е посочен 27.04.2012|11:40
Дано да е в допустимите норми :)))
23
Не е посочен 27.04.2012|11:39
сериозно...ужасно е
22
Не е посочен 27.04.2012|11:29
Сериозно ли така изглежда???
21
Не е посочен 27.04.2012|11:24
аз не мога без грим :)
20
Не е посочен 27.04.2012|11:22
Как въобще се е решила на такова самонаказание? Не бих го направила и пари да ми дават.
19
Не е посочен 27.04.2012|11:02
Аууу, не бих могла да си го причиня!
18
Не е посочен 27.04.2012|10:56
Аз не бих издържала!
17
Не е посочен 27.04.2012|10:54
О, да! Не всеки би се подложил на това!
16
Не е посочен 27.04.2012|10:50
да :) ама е готина мацката!
15
Не е посочен 27.04.2012|10:48
Много е смела!
14
Не е посочен 27.04.2012|10:45
Каква драстична разлика!
13
Не е посочен 27.04.2012|10:40
Като майка и дъщеря са двете снимки!
12
Не е посочен 27.04.2012|10:37
Все едно са две различни жени!
11
Не е посочен 27.04.2012|10:34
Разликата е потресаваща!
10
Не е посочен 27.04.2012|10:31
Аз не мога да се подложа на това!
9
Не е посочен 27.04.2012|09:38
аз съм от тези,които и до магазина не отиват без грим,просто така се чувствам по-уверена
8
Не е посочен 27.04.2012|09:32
никога не бих се съгласила на подобно нещо!
7
Не е посочен 27.04.2012|09:21
Е, голяма работа, аз и по-дълго съм го правила тоя номер, не е кой знае какво. Но на нея доста й се е отразило зле.
6
Не е посочен 26.04.2012|18:49
Лелеее, ако някоя девойка от тези, които си скубят веждите до нула се подложи на такова сигурно ще се самоубие на 5-тия ден :)))))
5
Не е посочен 26.04.2012|18:38
аз нямаше да издържа да се подложа на такъв експеримент
4
Не е посочен 26.04.2012|18:37
заради себе си го правим, защото така се чувстваме по-добре
3
Не е посочен 26.04.2012|18:37
затова, дами, поддържайте се красиви и във форма. тога го правим за наше удоволствие, а не за да ни харесат мъжете. Много хубава статия!
2
Не е посочен 26.04.2012|18:33
аз на работа ходя предимно без грим
1
Не е посочен 26.04.2012|17:58
Страхотна статия!!! И после мъжете ни питат защо се гримираме...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay