Полезен гид за успешно онлайн пазаруване

Ето как да пазарувате онлайн без притеснения

Полезен гид за успешно онлайн пазаруване

Толкова е изкушаващо да си купите нещо по интернет. Дори не ви се налага да ставате от дивана. Само с няколко кликвания се сдобивате с нови дрешки, които да попълнят гардероба ви. Но този вид пазаруване винаги крие една основна опасност - дрехата може да не ви стане.

Ако искате да си спестите излишно харчене на пари и разправии с куриерски фирми, ето няколко съвета, които ще помогнат при следващия ви онлайн шопинг.

1. Проверявайте таблицата с размерите на сайта
В някои онлайн магазини може да отговаряте на размер M, а в други на L или пък S. Може да носите обувки размер 38, но да се наложи да си поръчате 39. При всяка марка дрехи или обувки номерацията върви по различен начин. Хубаво е да поглеждате специалните таблици с размерите, за да се ориентирате кой отговаря на вашите мерки.

Полезен гид за успешно онлайн пазаруване

2. Установете точните си мерки
В магазина пробвате дрехите и виждате дали ви стават, или не. При онлайн пазаруването тази важна опция отсъства. Затова е препоръчително да знаете точните си мерки. Таблицата с размерите в сайта няма да ви помогне, ако не знаете в кой диапазон сте. Най-сигурно ще бъде, ако установите мерките си със сантиметър, за да сте спокойни, че ще си поръчате точния размер.

3. Пазарувайте от сайтове на познати магазини
Най-добре е, ако онлайн шопингът се осъществява от магазини, в които сте били. Не може да се има доверие на всички сайтове за пазаруване в мрежата. А и така ще знаете кой размер да си изберете, защото вече сте се ориентирали в номерацията им.

Полезен гид за успешно онлайн пазаруване

4. Вижте каква е политиката за връщане и замяна
Недейте да си купувате неща от сайтове, които няма да ви върнат парите, в случай че не сте доволни от продукта. Трябва да има опция за връщане на покупката и възстановяване на сумата.

Друга приемлива опция е замяната с друг размер или продукт на същата стойност. Винаги може да се окаже, че дрехата няма нищо общо с тази от снимката или че обувките, които сте поръчали, са ви прекалено малки. Добрата политика на връщане и замяна е много важна.

5. Проверете каква е репутацията на сайта
Ако пазарувате за пръв път от някой онлайн магазин, добре е първо да прочетете малко мнения за него в интернет. Така ще разберете дали стоките си заслужават парите и дали клиентите са доволни от начина на доставка и колко време отнема целият процес. Ще разберете веднага дали е имало проблеми и какви.

Полезен гид за успешно онлайн пазаруване

6. Четете внимателно описанията
Важно е да прочетете внимателно цялото описание на дрехата или обувките, които искате да си купите. Там обикновено пише каква е материята и в какви цветове се предлага дадената стока. Ще разберете малко повече за продукта и ще прецените дали материята, от която е направен, си заслужава парите.

7. Не пазарувайте импулсивно
Лесно е да пълните виртуалната количка и с един клик да имате три нови чифта обувки. Но не трябва да забравяте, че парите, с които ще платите тези малки удоволствия, са съвсем истински. Не се поддавайте на изкушението на необятните онлайн магазини. Пазарувайте с мярка и винаги се замисляйте дали наистина имате нужда от дадената стока.

За още полезни модни съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay