Модната икона Джована Баталия - италианският символ на стил

Стил. Грация. Джована Баталия!

Една истинска фурия в модния свят е Джована Баталия. Модното величие се е превърнало в пример на хиляди! Модни блогъри и стрийт стайл любители се вдъхновяват от нейния личен стил.

 

Наскоро NY Times официално я обявиха за модна икона, заедно с Анна Делло Руссо /Vogue Япония/, Кейт Ланфеър oт Elle US, Карин Ройтфелт, главният редактор на Vogue Фрaнция, и нейната асистентка Емануел Алт.

 

Джована е бивш модел и главен редактор на няколко от изданията на италианския Voguе. Totally Fashion богиня. Освен че не носи грим, се отличава с изчистена и стилна визия. Но не, не е от онези скучни и мрачни дами, които излъчват студенина и безразличие. Джована е женствена и красива италианка. Едно нежно градско цветe, което живее с помощта на "модните лъчи".


Превръщането на модел в успешен моден редактор не е новост в модния бранш. Въпреки това Джована заслужава нашите адмирации, когато на 28-годишна възраст вече има зад себе си една стабилна и бляскава кариера. Нейното професионално развитие се случва на фона на купища лъскави обувки и маркови рокли, а любимите ѝ учители са велики дизайнери. С обучение като това няма как да не се дипломира като отличителен моден редактор!

 

Освен великият ум зад рубриката L'Uomo на Vogue, Джована се доказва като пълен експериментатор, когато става дума за напълно различни стилове. "Модната смелост" на италианското цвете е виновна за купищата спиращи дъха фотоси, на които я виждаме с различни аутфити - винаги много вдъхновяващи.

 

Етикет на нейния стил не може да се прикачи. Тя бяга от клишето и определенията, а да я опишеш спрямо външния ѝ вид е невъзможно. Просто винаги е различна. Джована е и една от малкото, осмелили се да облекат няколко пъти една и съща дреха, но в различни комбинации.

 

Вярна на своя вътрешен глас, Джована съчетава мъжки аксесоари с различни части на облеклото, за да получи уникална женствена визия. Минимализмът е сякаш създаден за нея, а тя го използва умело в живота си. Често се разхожда с едноцветни рокли до коляното, а за да е оригинална залага на посланията на аксесоарите.

 

"Наслояването" е основният подход на иконата, когато планира тоалета си. Тайната ѝ се крие в правилното съчетание. Джована избира един ярък цвят, който да е водещ, а последвалите избори се осланят на него. Чантите Birkin заемат почитно място в дрешника ѝ, а обувките на висок ток са задължителни за стила ѝ. В галерията вижте повече от божеството Баталия.

 

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 07.08.2013|19:14
Стилът на Джована е всичко друго, освен "минималистичен" и "изчистен", самата тя го казва в няколко интервюта:)
1
Не е посочен 22.12.2011|16:48
Ето това се нарича стил, грация и красота, съчетани в едно. Тези три определения формират представата за женственост. Уви, започваме да ги срещаме все по-рядко, защото не спират да натрапват на хората култа към грозното и отблъскващото. Много хубава статия. Джована Баталия е достоен модел за подражание. Дано в бъдеще виждаме повече като нея.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay