Необходими са 5 години и 7 опита, за да откажете цигарите

Непушач се става след 5 години и 7 опита

Преди шест месеца се опитахте да спрете да пушите, но не успяхте. На Нова година си обещахте, че повече няма да припалвате и ще започнете на чисто без тютюнев дим. Не успяхте обаче и този път да устоите на изкушението. Имаме една добра новина за вас – неуспешните опити не са знак, че няма да успеете.

 

Учените са установили, че са нужни 5 години и 7 опита на заклетия пушач, за да успее да обърне гръб на вредния навик. Получените резултати сочат и че половината от хората, които са решили да започнат новата година като непушачи, са запалили цигара още в първите десет дни. Така че няма за какво да се притеснявате - явно не сте единствените, които са погазили клетвата за ново начало.

 

Почти всички участници в изследването са се съгласили, че първата седмица след последната цигара е най-критична и стресираща. За някой изживяването е по-неприятно от развод.

 

Средната възраст, на която хората отказват цигарите, е 27 години, а голяма част от пушачите смятат, че трябва да минат около три месеца, без да запалят цигара, за да започнат да се чувстват като непушачи.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay