Не концерт, а магия. Стинг беше великолепен!

Кралят на сцената

Не концерт, а магия. Стинг беше великолепен!

"Добър вечер, София", поздрави Стинг на чист български език почти 20 хиляди развълнувани фенове, дошли да се докоснат до магията, която той създава вече повече от 25 години. Първото усещане, което носи неговото присъствие е за нещо, което не може лесно да бъде описано – аристократизъм, изключителен професионализъм, спокойствие и сякаш милиони светлинки се движат по сцената. А там е само той – Гордън Матю Томас Съмнър, роден преди 59 години в Англия. Не бих помислила, че е на повече от 40. Стинг изненада не само с прекрасните си нови акустични аранжименти и симфонично звучене – както музиката му, и той самият сияеше. Семпло облечен и както само един британец може да бъде стилен, в превъзходна форма и със спокойна усмивка, която не слизаше от лицето му, такъв го видя София.

Малко симфонични концерти се случват на стадиони, по-скоро сме свикнали да ги слушаме в зали, в по-затворени и лични пространства. Това е талантът на Стинг – той успя да направи няколко десетки хиляди едно цяло, да слее Софийската филхармония и собствения си усет за ритъм и звук в нещо, което ще се помни дълго. Не музика, а магия.

Това, което се случи на стадион "Герена" не се вижда всеки ден на музикалната ни сцена - 23 песни, повече от два часа съвършено звучене и много емоции. И концертът у нас стана част от супер успешното турне "Symphonicity". От дясната му страна, както винаги и навсякъде, беше Доминик Милър, китаристът, който гостува у нас преди две седмици, за да подгрее още повече феновете на Стинг; а зад него – младата Сара Хикс, диригент на Софийска филхармония, която се справи повече от блестящо.


Стинг не забрави нито феновете на Police, нито тези, които са открили неговото творчество по-скоро – изпя много от златните си парчета, както и такива от последния си албум, но всички - с абсолютно ново и специално създадено за турнето звучене: "Every little thing you do is magic”, "Englishman in New York", "Mad about you", "Roxanne", "When we dance", "Fields of Gold", "Shape of my heart", "Why should I cry for you", и посветената на баща му "King of pain". За никой не остана скрита идеята всичко на тази голяма сцена да се случва някак близко и лично. И класическото звучене много помогна за това.

 

Почивката между двете части на концерта още повече разгорещи страстите – а във втората половина на концерта Стинг се отдаде напълно с "Every breath you take", "Desert Rose", "She`s too good for me", "Fragile” и двоен бис, който взриви стадиона. Нирвана за всички сетива, това са истински добрите музиканти. А това лято българските фенове и меломани нямат никакво право да бъдат недоволни. Стинг е само началото, но какво начало само! Концертът зареди с много енергия и любов за месеци напред, в очакване на още бурни музикални изживявания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.06.2011|12:41
"Нирвана за всички сетива, това са истински добрите музиканти." Точно на място казано за него! Бих определила концерта на Стинг снощи като събитието на годината. Той беше уникален! Няма толкова добър певец и музикант, изключителен е!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay