Още от деца, ние твърдим, че умеем да готвим. Обикновено уменията ни се простират до пържени яйца и варени картофи, но пак е нещо. Днес се връщаме в детството, поради липса на време, не умения. Омлетът съществува в разнообразни и апетитни форми, а днешното ни предложение е свежозелено и млечно.
Необходими продукти за 4 порции:
200 г спанак и киселец, нарязани на тънки лентички
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън, ситно нарязана
250 г цедено кисело мляко
Начин на пригогвяне:
За пълнежа зехтинът се загрява и в него се слага чесънът, докато стане ароматен. Добавят се спанакът и киселецът. Разбъркват се кратко, само докато завехнат. Подправят се със сол и пипер на вкус. Разбъркват се с цеденото кисело мляко.
Омлетът се приготвя, като яйцата се разбиват с водата, сол и черен пипер на вкус. Сгорещен тиган леко се намазва с мазнина и в него се сипва около 30 мл от сместа, за да се оформи малък омлет. Изпържва се от двете страни. От сместа се приготвят общо 8 вкусни омлета.
9 | 0 |