Без алкохол след работно време

Разпускането с питие след работа е вредно за здравето

Без алкохол след работно време

С летните горещини навън и натоварения ден вътре в офиса, разхладителен коктейл или халба студена бира звучат като добър начин да разпуснем след края на работния ден . Да се освободим от напрежението и стреса и да се потопим в лека алкохолна омая.

Медицинските експерти обаче ни напомнят, че разтоварването с алкохол след напрегнат ден е вредно за здравето.

Данните от допитване, цитирано от The Sun, сочат: 62% от служителите във Великобритания всяка вечер прибягват до алкохола като средство против стреса в службата.

Една трета от мъжете, както и над 50% от представителките на нежния пол, които си почиват у дома с чашката, признават, че редовно превишават препоръчителните дневни дози от спиртните напитки.

Подобно поведение доказано повишава риска от рак и чернодробни заболявания.

Стресът е един от основните проблеми, с които се сблъсква съвременният трудещ се човек. Алкохолът обаче не е ефективна копинг-стратегия, или ако трябва да преведем от езика на психолозите - стратегия за справяне с неприятните преживявания.

Специалистите "по хората" препоръчват спорта пред спирта и са категорични, че това ще ни накара да се чувстваме далеч по-добре. Неслучайно именно за спорт си говорихме в продължение на цял месец.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 09.07.2012|10:23
Най-резултатно за мен може да се повлияе на продължителността и "качеството" на живота с двигателната активност или спорта като цяло.
1
Не е посочен 09.07.2012|09:38
И малките дози алкохол влият отрицателно.Намалява се бързината на реакцията,понижава се способността за разумни решения.Също така се влошават двигателните качества,понижава се цялостната издържливост на организма и това влияе отрицателно на работоспособността и здравето.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay