Питайте специалиста: Проблеми във връзката

Галина Касабова
клиничен психолог, психотерапевт
Задайте въпрос

Психотерапевтът Галина Касабова ще ви помогне да откриете и ремонтирате пробойните в личен план

Всичко започва повече от перфектно. Обичате се и сте готови на всичко един за друг. Предугаждате желанията и дори си мислите, че не може да си представите да бъдете разделени дори и за миг.

Да, така изглежда почти всяка връзка в началото. Но рядко продължава да се развива по същия начин. Изведнъж усещате, че той се е вглъбил в нещо свое, от което не желае и вие да сте част. Или пък внезапно осъзнавате, че имате нужда от пространство и че не искате той да бъде до вас във всеки един момент.

Да, така се развива почти всяка връзка. Но това невинаги означава, че краят наближава. А самият край, от своя страна, съвсем невинаги е нещо лошо. "Всяко ново начало започва от края на някое друго начало,” е констатирал Сенека още в Древността.

Важно е, когато усетите, че нещо във връзката ви куца, да анализирате ситуацията и да се опитате да откриете пробойните в отношенията ви.

Ние, jenite, често имаме склонността да "търсим под вола теле” и да се впускаме в издирване на несъществуващи доказателства за несъществуващи проблеми.

Често обаче сме и склонни да си затваряме очите и да търпим ситуации и поведение, които не би трябвало да бъдат част от нормалните човешки взаимоотношения.

Така се оказва, че се лутаме от едната крайност в другата, без дори да се опитваме да потърсим баланса и да вникнем в скритите причини, които се крият зад проблемите в една връзка.

Именно в търсенето на тези причини ще ви води психотерапевтът Галина Касабова, която гостува на Jenite.bg в рамките на рубриката "Питайте специалиста”. Можете да отправите запитванията си по темата "Проблеми във връзката” тук.

За да разберете отговорите на Галина Касабова, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

Галина Касабова
клиничен психолог, психотерапевт
Задайте въпрос
23 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.1
Wild Rose 12.09.2013|11:19
Интересна рубрика, ще я следя. И аз често изпадам в такива дилеми, тъй като на моменти имам чувството, че половинката тотално ме игнорира.
2
Надя Богданова 12.09.2013|11:41
Много ми допадна тази тема ще я следя с удоволствие.
3
Надя Богданова 12.09.2013|11:42