Жената, която не е нужно да умира, за да се превърне в легенда

Кой ще наследи великата Елизабет Тейлър

Семейството на Елизабет Тейлър е във война за наследството й от 600 милиона долара.

 

Въпреки влошеното си здравословно състояние, 79-годишната актриса все още е жизнена и няма намерение да се предава лесно. Но семейството й отсега се приготвя за края.

 

Според източници близки до Тейлър, тя отчаяно се опитвала да запази мира сред децата и внуците си. Но виждала, че въпреки отдавна изготвеното завещание, след смъртта й ще настане жестока битка. Вярно, че парите са много, но пък звездата има четири деца от различни бракове и девет внука.

 

Тя е почти готова и със скандалната си автобиография, която иска да се издаде веднага след смъртта й. Ръкописът, написан на ръка лично от нея, се пази в сейф. И парите от автобиографията допълнително ще увеличат многомилионното й състояние.

 

При толкова много долари, няма как войната да не е грандиозна. И със сигурност ще е доста грозна.

 

Великата актриса е в болница от известно време. Тя дори гледа наградите "Оскар" от болничноото си легло. Тейлър лежи в болница за лечение на сърдечни проблеми.

 

Биография


Елизабет Тейлър се ражда в сравнително заможно семейство на американци, пребиваващи в Лондон. Когато е на 3 годинки, започва да взима уроци по балет. За първи път се снима в киното на 9 годишна възраст. През 1963 година става първата актриса, която минава границата на един милион долара за ролята си във филма Клеопатра. Там тя се среща и се снима заедно с голямата си любов Ричард Бъртън. Взима дейно участие и в политически и хуманитарни акции. Удостоена е с Орден на Британската империя. Наградена е два пъти с Оскар за най-добра женска роля. Тя е първата актриса, чийто хонорари се изчисляват на милиони долари. Нейният личен живот също е обект на голямо внимание - не на последно място и заради 8-те ѝ брака. Тя се нарежда на 7-мо място сред 100-те най-добри актриси за всички времена. 

 

Любов

Личният живот на Елизабет Тейлър постоянно давал поводи за клюки. Едва навършила 17, тя започнала връзка с милиардера Хауърд Хюс и това била сензацията на годината. А скоро след това се омъжила за собственика на хотелска верига Ник Хилтън.

Няколкото месеца щастлив живот били последвани от караници, скандали и шумни препирни и станали достояние на обществеността. Последвал развод и нов брак. "Щастливецът" се оказал Майкъл Уилдинг, английски актьор. Този път бракът на Елизабет Тейлър продължил цели пет години. След това дошло ново романтично увлечение, толкова силно, че Елизабет приема юдейско вероизповедание и кой знае как би протекъл по-нататъшния й живот, ако не беше се случила трагедията - третият й мъж, продуцентът Майк Тод, се разбива със самолет, наречен в чест на любимата му "Щастливата Лиз".

Най-близкият приятел на загиналия, певецът Еди Фишер, става поредната "жертва" на красавицата. Но този път Америка е възмутена: заради Лиз, Фишер попада в скандален бракоразводен процес с актрисата Деби Рейнълдс. Но грешите, ако смятате, че бурният любовен живот на Елизабет е пречил на кариерата й. Напротив, той само й създава допълнителна реклама – на нея и, разбира се, на филмите с нейно участие. Още повече дори скептиците били принудени да признаят, че Елизабет Тейлър е не само "дяволски красива", но и "дяволски талантлива".

 

На снимките на "Клеопатра" (1963), тя се запознава с талантливия актьор Ричард Бъртън, с когото незабавно започва бурна връзка, продължила с прекъсвания почти двайсет години. През всичкото това време Елизабет Тейлър на два пъти се омъжва за Бъртън. Шумните скандали и алкохолни гуляи на двойката в продължение на много години запълват страниците на жълтата преса.

"Спала съм само с тези, за които съм била омъжена. Много жени ли могат да се похвалят с това? " е репликата, с която Тейлър описва интимния си живот, от който цял свят не спря да се вълнува.

Елизабет е доказателство за един бурен, изпълнен с много страст, любов и творчество живот.

Собственото й прозрение обаче, че "за да станеш легенда е нужно първо да умреш", се оказва твърде невярно, когато става дума за самата нея.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay