Приятелството носи същото удоволствие като секса

Защо ви е секс, когато имате добри приятелки

<p>Сара Джесика Паркър</p>

Сара Джесика Паркър

Страстната нощ в ръцете на любимия и времето, прекарано с приятелките, доставят едно и също удоволствие на жените, поне хормонално, сочат последните проучвания. 

 

Калифорнийски учени твърдят, че силната връзка с приятелите и богатият социални живот влияят благоприятно на отделянето на окситоцин в организма, познат като хормона на любовта и щастието.  

 

"Ако обядвате с приятелките си, във вас ще се отдели такова количество окситоцин, което би ви помогнало да достигнете по-лесно до оргазъм"- обяснява Саймън Бийн, сексолог и експерт по любовните връзки. 

 

Ефектът, който шопингът или ходенето на кино с момичетата оказва, си има и име "Сексът и градът" - взаимствано от известния сериал. Обядът с приятелките е истински ритуал за Кари, Миранда, Саманта и Шарлът.

 

Според психолозите приятелствата имат такова влияние върху нежния пол, защото днес за жените това е висша ценност в сравнение със стремежа от миналото да бъдат добри съпруги и отлични домакини.

 

Преди няколко дни резултатите от друго изследване показаха, че днес мъжете искат повече от жените да сключат брак и да имат деца. Според данните от същото изследване 35% от жените определят излизането с приятелките като много важно, а това е така само за 23% от мъжете.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay