Получавате ли достатъчно витамин D3? Ето какво трябва да знаете

18.10.2017 | 18:00
Зимата идва. Но само защото се подготвяте да кажете "Сбогом" на слънчевите лъчи за няколко месеца, не означава, че трябва да се сбогувате и с витамин D, известен като "слънчевият витамин". Всъщност, съществуват 5 различни вида витамин D, които са важни за костите, намаляват умората и според ново...

Заредете кухнята си с тези здравословни продукти за есента

18.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Здравословното готвене е толкова забавно през есента, с хиляди вкусове, подправки, които правят сезона по-хубав и предлагат неограничени комбинации и рецепти. Има няколко продукта, които ще искате да имате на разположение през по-хладните месеци....

5 храни, които не бива да миете преди готвене и 5, които задължително трябва да миете

13.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Още от детството ни учат, че трябва да измиваме всичко, което ядем. Много малко хора обаче знаят, че този навик понякога причинява повече вреда, отколкото полза. Измиването на някои храни води до разпространяване на бактерии и много други негативни...

6 необичайни приложения на захарта

06.10.2017 | 15:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Захарта дава страхотен вкус на сладкишите, на кафето ни, на соковете. Но тя може да бъде използвана и за други неща, извън кулинарията. Ето кои са те. Помага за лекуване на рани Тя притежава антибактериални свойства и затова е добър дезинфектант....

Тези 5 подправки ще направят всяко ястие по-ароматно

05.10.2017 | 12:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Освен солта,има толкова много други подправки, което правят от ястието истинска кулинарна магия, която завладява сетивата. Ето 5, които са наш фаворит и ще направят храната ви ароматна, вкусна и питателна. Гарам Масала Това е смес от подправки, в...

Как да запазите хляба свеж за по-дълго?

26.09.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Няма по-лошо нещо и по-голям грях от изхвърлянето на хляб. Повечето видове хляб, които се предлагат в магазина съдържат консерванти, стабилизатори и т.н. и са пресни в продължение на много време. Ако обаче ядете истински хляб или го приготвяте...

Как изглеждат 100 калории: пресни плодове

18.09.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Опитваме се да се храним по-здравословно, да броим колко калории приемаме и т.н. Но знаем ли наистина колко са 100 калории в пресни плодове?  Прочетете и ще бъдете изумени колко много малини трябва да изядете, за да достигнете 100...

Няколко храни, в които не подозирате, че има глутен

13.09.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ако видите бекон с етикет "без глутен" не бързайте да вярвате. Манията с глутена води до някои много безумни твърдения и етикети "без глутен" навсякъде... истината е, че хората са свръхчувствителни към протеина, който се съдържа в зърнените храни,...

Топ 10 на храните, които най-много увреждат зъбите ни

13.09.2017 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички искаме да имаме красива усмивка и правим всичко възможно да го постигнем: редовно посещаваме зъболекар, ограничаваме яденето на сладки неща и се стремим да се храним здравословно. Въпреки това храните, които изглеждат безопасни често се...

Подходящ ли е медът за вегани?

12.09.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Веганството е начин на живот, при който човек живее без да участва в експлоатацията на животни. Веганите се хранят изцяло с растителни продукти и не консумират нищо, което пряко или косвено е получено от животно. Веганите отказват да ядат дори мляко...

6 зеленчука, които са по-здравословни, когато са сготвени

06.09.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Яденето на зеленчуци е много полезно. Погрешно се смята, обаче, че всички зеленчуци са полезни само в сурово състояние. Много от тях са по-здравословни, когато се сготвят. Домати Доматите трябва да бъдат готвени, ако искате да се възползвате от...

8 храни, които предпазват кожата от увреждане от слънцето

11.08.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички жени обичат шоколадовия тен и мечтаят да го имат, но не е нужно да ви казваме колко много рискове крие излагането на слънце, нали? Слънчевите бани, дори разходките по улицата в слънчев ден са изключително опасни, ако кожата ви не е защитена...

10 храни, които можем да съхраняваме по-дълго, отколкото мислим

09.08.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лятото винаги носи слънце и радост и бихме искали да имаме винаги купа с пресни плодове на масата. За съжаление обаче повечето храни имат доста кратък срок на годност. Но не се притеснявайте! Ще ви дадем няколко съвета как да се наслаждавате на...

От колко калций се нуждаем и как да си го набавим?

01.08.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има списък с хранителни вещества, които знаем, че трябва да консумираме всеки ден, за да бъдем здрави. Калцият е изключително важен, а често се пренебрегва. При жените е много по-вероятно да не получават достатъчно калций от храната, отколкото при...

3 лесни начина да различите ГМО от органичните храни

29.07.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Учените твърдят, че въздействието на ГМО храните върху здравето е сериозно. САЩ, Канада и Китай отглеждат модифицирана царевица, соя и картофи, а Австрия, Гърция и Унгария се обявяват за свободни от ГМО. Вредите от ГМО продукти не са доказани, но...

Ето какво да правите с презрелите банани

20.07.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Не изхвърляйте бананите, които са презрели и са станали кафяви. С няколко минути обработка, те могат да бъдат превърнати в златна съставка за смуутита. Ето най-добрия начин да го направите: 1. Започнете с презрели банани (те имат повече вкус) 2....

6 неща, които се случиха, когато ядох цвекло 2 седмици

13.07.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Цвеклото е много ценен зеленчук, особено за спортистите. Започнах да тичам и исках да разбера защо е така и дали този зеленчук наистина ще направи чудеса. Изследванията през последните години са убедителни. Основното предположение е, че цвеклото е...

Всички ядат тези 10 продукта, а това е лудост

10.07.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има много изследвания по темата за безопасността на храните и някои изводи много ни изненадаха. Оказва се, че много от "здравословните храни" са опасни, а ние нямаме представа. Би било чудесно, ако последвате примера на експертите и напълно се...

Кои са храните, богати на протеини

05.07.2017 | 17:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Добавянето на достатъчно протеини в дневното меню е важно, за да се чувства добре човек. Вижте списъка ни с храните, богати на протеини, които е добре да включите в ежедневното си хранене. Сирене Пармезан Сиренето като цяло е богато на протеини, но...

7 неща, които трябва да знаете за черешите

23.06.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лятото е тук и всичко знаем какво означава това- време е да се развихрим в магазина, купувайки от всички любими плодове и зеленчуци. Едни от най-обичаните летни плодове са черешите. Освен че повечето хора обичат вкуса им, те са пълни с полезни...

4 опасни свойства на захарта

20.06.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тези, които не знаят, че захарта има отрицателни ефекти върху зъбите и талията, вероятно живеят в друг свят. Това обаче не е единственото въздействие, нито пък най-лошото, което има захарта върху тялото ни. Ето още 4 причини да се откажете от...

11 невероятно полезни свойства на куркумата

20.06.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Куркумата е една от най-известните подправки. В допълнение към отличния вкус, тя притежава редица други изключително полезни качества. Ето неочакваните начини, по които можете да използвате куркума: Може да ви помогне да се отървете от акнето 1...

16 храни, които можете да ядете по всяко време и във всякакво количество

19.06.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Толкова е трудно да се съпротивляваме на желанието за вкусна храна, когато сме на строга диета. Нека бъдем честни! Чувствате се гладни през цялото време и когато отворите вратата на хладилника, е почти невъзможно да се борите с изкушението да...

Тайната съставка на доматения сос

09.06.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има една съставка, която можете да започнете да добавяте в доматения сос- моркови. Никога не съм знаела защо майка ми винаги добавя моркови към домашния доматен сос. Вече разбрах причината- те заместват друга съставка- захарта. Бялата захар е...

8 причини да ядем шоколад

04.06.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Освен че шоколадът се нарежда сред любимите неща на повечето жени, учените доказаха, че има и някои ползи за здравето ни. Ето няколко причини, поради които е добре да ядем шоколад, освен най-важната- че е невероятно вкусен: 1. Шоколадът съдържа...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
В мълчанието истински говори човек - че говори със себе си най-вече за ония неща, що му лежат на...
Вдъхновете се докрай!
- Лъжичка за мама, лъжичка за тате, една за баба и една за дядооо... Ето така ме научиха да ям за четирима...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...