Ревенът- защо е полезен и как да го консумираме

27.05.2017 | 12:30
Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът, понякога наричан равен е в едно и също семейство с киселец – семейство Лападови. Има големи декоративни листа и огромни месести стебла, с червени, бели или розови цветове.  Използват се...

Какво представлява драконовият плод и как да го ядете?

26.05.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Драконовите плодове, известни още като питая, са увеличили популярността си, благодарение на модата със смутитата. Но какво точно представляват? Овалните плодове с леко зелени шипове изглеждат като яйце от митично създание, но всъщност са плодовете...

8 летни храни, които ще ви помогнат да се справите с подуването

19.05.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Без значение колко често тренираме или колко здравословно се храним, подуването се случва и на най-добрите от нас. Това е нещо съвсем нормално и обикновено. Въпреки че е трудно да се определи точния източник на подуване- менструация, дехидратация...

Могат ли сладките картофи да ви помогнат да отслабнете?

08.05.2017 | 16:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Освен че са изключително вкусни, сладките картофи могат да ни помогнат да отслабнем. Те не са особено популярни и затова хората не знаят за всичките им полезни свойства. Време е да си отворим очите и да разберем как сладките картофи ни помагат да...

Трябва ли да съхранявате лука в хладилника?

28.04.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Една от многото храни, които не трябва да охлаждате, е лукът. Ако съхранявате лука в хладилника, вероятно ще се изумите от това, което ще прочетете. Истината е, че изобщо не си правите услуга като охлаждате лука. По-добре го дръжте далече от...

7 продукта, които е по-добре да избягвате в супермаркета

28.04.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Каквото и да поставим в хубава опакова, хората ще се избиват да го купуват. Много често не мислим какво точно купуваме и съответно какво ще изядем. Много често храната поставя в риск здравето ни, но ние дори не се замисляме. Ето кои продукти не бива...

10 вегетариански храни, които съдържат повече желязо от месото

28.04.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Независимо дали сте вегетарианец или бавно преминавате към диета без месо, важното е да консумирате много желязо. Препоръчителният прием на желязо за възрастни е 8-27 мг дневно. Като бременните жени и възрастните хора се нуждаят по повече...

7-те храни, които най-често са фалшиви

24.04.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Храната, която сме свикнали да виждаме на масата, може да се окаже, че не е точно това, което сме мислели, че е. Ето кои храни често са фалшиви, за да можете да ги избягвате: 1. Мляно кафе Мляното кафе често съдържа печен и нарязан ечемик, пшеница...

10 храни, които се грижат за черния ви дроб

21.04.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички вредни вещества, които попадат в тялото ни, се обработват от черния дроб. Ето защо е толкова важно да се грижим добре за здравето му. Ето кои са храните, които помагат за почистването на тялото, ако се приемат редовно. 1. Чесън Чесънът...

Какво ще стане с тялото ви, ако ядете по 2 банана на ден

11.04.2017 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Здравословната храна не винаги е вкусна. Но по отношение на бананите това не е така. Ето защо ще се радвате да разберете, че тези вкусни плодове са не само много вкусни, а и страшно полезни. Ако ядете само 2 банана на ден, ето какво ще се случи с...

8 комбинации от храни, които ще ви помогнат да отслабнете

06.03.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Комбинирането на храни не само прави ястията вкусни, но също така може да ви помогне да отслабнете по здравословен начин. Проучванията показват, че комбинации от определени храни подобряват храносмилането, дават енергия и помагат в борбата с...

Защо топеното масло (ГХИ) е полезно?

05.03.2017 | 10:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
ГХИ, известно като топено масло, се прави чрез варене на маслото, докато се появи пяна, чрез която се отстраняват мазнините от маслото и остават протеините и твърдите вещества в маслото. Ето защо то е полезно и трябва да бъде част от менюто...

10 храни, които не бива да ядете в деня преди сватбата

22.02.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Роклята е купена, последната проба е направена и последното нещо, което искате е да бъдете подута като балон в специалния ден. Вероятно сте минали на здравословен хранителен режим месеци преди сватбата, но все пак има някои храни, от които се...

Как изглежда храната преди да узрее

22.02.2017 | 10:30 по статията работи: Ася Фърцаловска  30
Всички знаем как изглеждат плодовете и зеленчуците, нареди на рафтовете в магазина, но замисляли ли сте се как изглеждат, когато са още на растенията? Разгледайте тези снимки, за да видите някои от любимите си храни в нова светлина. Следващите...

5 храни, които не сме подозирали, че имат срок на годност

21.02.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Знаете ли, че яйцата могат да издържат над 45 дни, без да се развалят? Има храни обаче, които след един ден трябва да се изхвърлят в боклука. Именно заради това етикетите със срок на годност са много полезни. Вероятно имате много продукти в килера,...

9 храни, които ядем неправилно

20.02.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ето как да ядете любимите си храни и продукти по правилния начин, тъй като вероятно до сега сте ги консумирали грешно. Чери домати Леко стиснете доматите между две дъски за рязане или чинии и след това ги разрежете с остър нож. Същият метод можете...

9 храни, които предизвикват сънливост

15.02.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
На всеки се е случвало да изпита внезапно желание за дрямка веднага след хранене. Оказва се, че не само нашата любов към съня или тежкият ден на работа са причините за сънливост. Храната, която консумираме също е от значение. Ето кои са 9-те храни,...

10 неща за бананите, които вероятно не знаете

10.02.2017 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Бананите са пълни с витамини и полезни вещества, които са полезни за целия ни организъм. Ето 10 полезни свойства на банана, които са свързани и с това колко узрял е той. Профилактика на онкологични заболявания Бананите съдържат специфичен протеин,...

С какво е полезен сока от киселите краставички

08.02.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Повечето хора обичат кисели краставички, но малко са тези, които харесват сока от тях. Доста необичайно е да се пие този сок, но всъщност има доста полезни действия. Ето всичко, което трябва да знаете за него и защо трябва да го пиете: Облекчава...

Защо авокадото е полезно за ума, тялото и духа

07.02.2017 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички знаем, че авокадото е едно от най-вкусните неща на света и може да се консумира по хиляди различни начини. Това е здравословна храна, пълна с полезни мазнини и витамини. Но защо авокадото е толкова здравословно? След като прочетете това със...

Сандвичи с авокадо и яйца

01.02.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Сандвичите не са най-полезната храна, но когато са съчетани с тези 2 полезни съставки- авокадо и яйце, консумацията им е по-приемлива. Ето я и рецептата: Нужни продукти:  Хляб 1 авокадо 2 яйца 2 ч.ч. вода  Начин на приготвяне: В двете...

Кой естествен подсладител е най-здравословен?

31.01.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички знаем недостатъците на захарта- вредна е, дори наподобява наркотик. Тя сериозно може да саботира вашата диета и здравословен начин на живот. За щастие има много подсладители, с които можем да заменим захарта, за да не бъде чак толкова вредно....

Какво да ядете при главоболие?

27.01.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Когато имаме главоболие, най-лесния начин да се отървем от него, е да пием болкоуспокояващо хапче. Ако се опитвате да ги избягвате обаче има няколко храни, които също ще ви помогнат. Картофи След тежка вечер навън, вероятно мислите, че една...

Препечените храни са вредни за здравето!

27.01.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Учените предупреждават, че храните, съдържащи нишесте, като хляб и картофи, трябва да бъдат приготвяни до златисто, а не до черно, за да се намали примът на потенциално вредни вещества, които причиняват рак. Химическият акриламид се получава, когато...

Как да накараме авокадото да узрее по-бързо?

23.01.2017 | 18:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Знаете, че авокадото не е особено приятно на вкус, нито когато е прекалено презряло, нито когато е неузряло. Ако се е случило така че сте го купили от магазина неготово още за консумация, то ние ще Ви кажем как да го накарате да узрее...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Кое е най-важното нещо за вас в една връзка?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
 Успехът се дължи на много неща - на късмет, на упорита работа, на подкрепа и съвети от...
Вдъхновете се докрай!
Знаете ли, че... Жените измерват теглото си в килоДрами!
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...