На гребена на вълната

Най-добрите места за сърф

На гребена на вълната

Сърфингът е едно от онези страхотни неща, като да говориш 10 езика, например. И ако никога през живота си не сте се качвали на дъска, опитните сърфисти със сигурност ще ви кажат, че никога не сте живели истински. Никой обаче не се ражда роден сърфист, въпреки че плуването ни се отдава още като пеленачета. Затова решихме да потърсим в кои крайчета на света можем да станем истински "мастър" на дъската. Сърф училищата със сигурност са правилните места за подобно начинание, а и са пълни с интересни хора!

Издирихме най-добрите вълни и най-добрите кампуси и ето крайния резултат:

Австралия



Австралия предлага толкова широк избор от места за сърф, че дори не знаем по коя вълна точно да се плъзнем. На запад към Пърт или на изток към Сидни? Можете да се отдадете на едноседмична ваканция на източния бряг. Тук ще се погрижат за вас, включително транспорт, оборудване, храна и обучение. Сърфинг по цял ден и партита по цяла нощ!

Канарските острови



Остров Ланзароте или Фуертовентура? Труден избор, все пак говорим за Канарите!!! Но Ланзароте, който се намира в испанската част, има два пъти повече места за добър сърф. Най-доброто време да се отбиете е през ноември и късния март, тъй като вълните варират по големина и трудност. Най-доброто място за начинаещите е брегът на Фамара, където има доста училища по сърф.

Португалия



Лагос е чудесно място, където да започнете сърф-кариерата си, тъй като вълнението не е много силно и няма опасност да се хвърлите в съвсем непознати води. А и ако си мислите, че някога сте били на страхотни партита, грешите, преди да сте стъпили тук. На Логос водата за пиене се намира по-трудно от уискито.

Северна Африка



Плажът St. Jeffrey в южната част на континента предлага оптимални условия за сърф и нищо друго, освен океан от Африка до Антарктика. St. Jeffrey се превръща в мека за сърфистите от 1960 г. насам заради обсипаните с миди плажове и чилаут атмосферата. Сърф кампусът тук е с гледка към Индийския океан, а ако успеете да се откъснете от водата, можете да яздите коне по плажа, както и да се пробвате в кайт-сърфинга или да си поговорите с някой делфин. Пътешествието до Африка би се обезсмислило, ако не видите слон, жираф или зебра в местните зоопаркове.

Коста Рика



Намиращ се в югозападната част на Коста Рика, Мал Паис е нещо като Хаваите, но на Латинска Америка и набира все по-голяма популярност заради сърф културата, непрекъснатите вълни и приятните хора. Разнообразните дейности тук включват от конна езда до спортен риболов и гмуркане. Можете да се настаните в дървено бунгало и да се поглезите с всякакви процедури като ароматерапия, масажи и йога.

Мароко



Бербери и камили ви очакват в Мороко, където можете да сърфирате през зимата. Вълните тук са си все същите за разлика от други места по света. Сърф кампусите тук са поносими за джоба и предлагат общежития. Сутрин има осигурена закуска и можете да се запознаете с другите лагеруващи, а когато се върнете от "зимните" вълни ви чака домашно приготвено хапване.

Бали



Разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг, Бали предлага едни от най-добрите вълни в света. Тайната? Тропическият климат! Екзотика, палми, оризища и храмове, които спират дъха. Освен добро място за практикуване на всякакви екзотични спортове, тук може да намерите и нов път към себе си.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.08.2011|23:12
А Хавайте?:)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay