Ема Уотсън: След "Хари Потър" не знаех накъде да поема

Младата актриса в откровено интервю за списание Porter

Ема Уотсън: След "Хари Потър" не знаех накъде да поема

В продължение на 10 години Ема Уотсън играеше ролята на малката магьосница Хърмаяни Грейнджър и се оказва, че когато сагата "Хари Потър” приключва, Ема не знае коя е и по кой път да поеме.

В интервюто си са списание Porter, актрисата говори открито за трудностите, през които е преминала, а и за радостта от факта, че най-сетне се чувства добре в кожата си. Ема споделя още мнението си за силата на феминизма и за модните тенденции, на които е истински враг.

Не е никак изненадващо, че именно Ема е на корицата на новия брой на списанието. Тя е в списъка на седемте "глобални модели за подражание” в първата по рода си класация на изданието, която носи името "100 невероятни жени”.

Този престижен списък е спонсориран от името на великата бизнес дама Елизабет Арден. Класацията включва известни дами от цял свят, които през последните 12 месеца са оказали въздействие върху живота на обществото и са го накарали да преосмисли различни гледни точки.

Главното нещо, за което Ема говори с голяма страст, е търсенето и откриването на себе си. Тя споделя, че едва на 25-годишна възраст успява да се почувства наистина добре в кожата си.

"Прекарах повече от половината си живот, преструвайки се, че съм някой друг. Моите връстници си боядисваха косите и откриваха кои са, а аз трябваше да изграждам образа на Хърмаяни. Сега съм на 25 години и най-сетне чувствам, че съм разбрала коя съм. Най-после казвам това, което искам, и се опитвам да бъда вярна на себе си.”

Ема Уотсън: След "Хари Потър" не знаех накъде да поема


Актрисата признава, че не се страхува да прави грешки и да се забърква в каши, защото това я изгражда още повече като личност. Тя споделя още, че не иска да има твърде голяма пропаст между публичния и личния ѝ живот, което е доста трудно, но пък е много приятно, когато се получава. "Не се страхувам да показвам недостатъците си, те са част от мен и ме правят това, което съм. Показвам ги както в личния си живот, така и публично.”

Ема споделя, че голяма част от увереността на една жена идва от стила ѝ и от дрехите, които носи. Тя признава, че и при нея нещата стоят така и предпочита удобството пред модерната визия. "Когато бях по-малка, ми казваха, че красотата изисква жертви, но вече не съм склонна да нося нещо, с което ще умирам от студ или изобщо няма да мога да се движа.”

"Искам да се чувствам красива, но и да ми е удобно. Искам да бъда секси, но и да се чувствам силна от този факт, а не просто да бъда на показ. Много е тъжно, когато трябва да се прибереш вкъщи и имаш нужда да поседнеш заради неудобен тоалет.”

Ема споделя, че в никакъв случай не се бои от думата "феминизъм". Тя го показа много ясно по време на своята реч като Посланик на добра воля за кампанията в подкрепа на жените и техните права HeForShe. "Казаха ми да не използвам думата "феминизъм" по време на речта, но не ги послушах. Как може да очакваме от мъжете да зачитат правата ни, когато самите ние се боим от тази дума?”

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay