Коала заплашва тийн идоли с хламидия

Покрай момчетата от One Direction разбрахме, че австралийските мечета са застрашени от изчезване

Може да сте слушали за One Direction - новата хитова момчешка група. Може и да не сте. На тазгодишните награди BRIT песента им "What Makes You Beautiful" беше отличена за "Най-добър британски сингъл". 

Тийнейджърките ги обожават, съответно - и световните медии постоянно пишат за тях. Ние не сме ви занимавали по темата, тъй като предпочитаме истински мъже, а One Direction са още момченца. Днес обаче The Sun ни изненада с една "новина", която е хем сладка, хем притеснителна. Чудихме се какво да я правим и накрая решихме да ви я споделим. Ако не друго, то поне пухкавото мече от снимките сме сигурни, че ще ви хареса.

И така, в момента момчетата от One Direction са на световното си турне. Конкретно - в Австралия. Там са посетили резерват и са се снимали с едно от животните-символи на малкия континент. Явно са решили да пропуснат кенгуратата, от страх да не отнесат някой неприятен ритник. 

Оказало се обаче, че и сладките коалки не са съвсем безопасни. Сега момчетата за притеснени за половото си здраве, тъй като след гушкането с мечето били предупредени: 80% от тези животни са заразени с хламидия. "Наистина ме е страх. Това е пристеснително. Ако знаех, никога нямаше да го взема това нещо в ръце" - признава си Лиъм от One Direction.

Освен за него, ние сме притеснени и за коалите. Огромният брой мечета с хламидия - която води до безплодие - поражда мнение сред учените, че целият вид може да измре само за няколко десетилетия. Ако не се измисли ваксина. Макар че едва ли някога ще имаме възможност да гушкаме жива коала, искрено се надяваме, че сладката животинка няма да остане на света единствено под формата на плюшена играчка. 

Коала заплашва тийн идоли с хламидия

47 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 21.04.2012|19:08
май има и други начини
3
Не е посочен 21.04.2012|14:31
наистина са на изчезване :)
2
Не е посочен 21.04.2012|14:17
направо да му опънеш ушите :)
1
Не е посочен 21.04.2012|14:16
ох ,че сладко :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay