Кои са най-богатите актьори за 2015 година?

И какво състояние са успели да натрупат?

Кои са най-богатите актьори за 2015 година?

Привърженици сме на всякакви класации, които съпоставят звездите от шоубизнеса и изтъкват техните лични качества или професионални постижения. Неотдавна стана ясно, че Кейти Пери е най-богатата изпълнителка. Днес ще ви запознаем с ежегодния чарт на списание Forbes за най-високоплатените актьори в света.

Списъкът се състои от 35 личности. Извън топ 10 попадат имена като Марк Уолбърг, Дуейн Джонсън и Джони Деп, които са спечелили по около 30 милиона за годината. Леонардо ди Каприо и Чанинг Тейтъм пък падат под тази граница с приходи от по 29 милиона.

По-подробно ще обърнем внимание на най-добрите десет, последният от които е индийският актьор и продуцент Акшей Кумар, което доказва, че мощната киноиндустрия в азиатската държава се нарежда равноправно до утвърдения Холивуд.

Още по-солидно доказателство за силата на Боливуд е присъствието и на други негови представители в чарта - Салман Кан заема девето място с припечелено състояние от 33.5 милиона долара. А осми е индиецът Амитаб Биччан.

Кои са най-богатите актьори за 2015 година?

Ето че тези доскоро не толкова познати имена се нареждат редом до звезди като Том Круз (шесто място) в тази така престижна класация. 53-годишният актьор може да се похвали с приходи от 40 милиона за изминалата година.

Комедийният актьор Адам Сандлър е припечелил с милион повече от колегата си Круз и това му отрежда петото място в листа. А 500 000 долара отгоре изпращат Брадли Купър една позиция по-нагоре.

Кои са най-богатите актьори за 2015 година?

Топ 3 на най-богатите актьори за 2015 година включва едни от най-добрите екшън актьори на всички времена. Вин Дизел, който натрупа голяма част от състоянието си благодарение на седмата част на "Бързи и яростни”, е трети със сумата от 47 милиона долара. "Целта на "Бързи и яростни” беше да разнообрази облика на Холивуд и по някакъв начин да го промени”, споделя Дизел пред Forbes.

Кои са най-богатите актьори за 2015 година?

Любимецът на зрителите от години насам - Джеки Чан, печели заслужено мястото на подгласник на номер едно с приходи от 50 милиона. А първи за трета година поред е Робърт Дауни Джуниър. Състоянието от 80 милиона долара го прави най-високоплатеният актьор на планетата.

За още интересни новини от света на шоубизнеса, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay