Лесбийките и спецификите на техния оргазъм

Има ли обяснима причина хомосексуалните жени да достигат до оргазъм по-често от хетеро- и бисексуалните дами?

Лесбийките и спецификите на техния оргазъм

Когато трябва да съпоставяме сладострастното усещане за задоволяване при мъжете и жените по време на полов акт, то несъмнено първите са и първенци. Но стане ли въпрос за съпоставка между представителите единствено на нежния пол, то резултатите са повече от интересни.

Ново проучване, проведено от института "Кинси" в САЩ, показва, че хомосексуалните дами получават по-често оргазъм от тези с хетеросексуални наклонности. Лесбийките стигат до заветния момент през 75% от времето за горещи страсти, докато тези, интересуващи се единствено от противоположния пол - с 15% по-малко. Резултатите на бисексуалните жени, включили се в изследването, показват, че през половината време те изобщо не успяват да стигнат до края.  

Причината мъжете да бъдат по-често ощастливявани от подобно явление се крие в биологически заложената им наклонност да асоциират процеса на еякулация с човешкото възпроизводство, споделя водещия автор на проучването д-р Джъстин Гарсия. Той обяснява, че жените по никакъв начин не свързват оргазма си с плодовитостта си и затова не отдават толкова голямо внимание на това дали ще свършат, или не.

Лесбийките и спецификите на техния оргазъм

Учените излагат и друга хипотеза - "финалът” при хомосексуалните жени е не само по-често явление, но и по-дълготрайно! И въпреки това, все още не е ясно защо именно лесбийките се славят с най-много оргазми по време на секс - дали заради собствените си познания за женската анатомия, или просто, защото са по-изкусни любовници. Обяснението, според нас, се крие в това, че жените са по-добрите слушатели и уважават по-високо предпочитанията и желанията на партньорите си.

Накрая Гарсия не пропуска да наблегне на факта, че един от водещите сексуални проблеми сред хората е именно този с неспособността на някои от тях - предимно от женски пол - да достигат до оргазъм.

За любов и секс си говорим и на Jenite.bg във Facebook.

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay