С прическа под бельото

Какво искат мъжете, жените и законите

С прическа под бельото

Интимното окосмяване е един от онези въпроси, които тревожат и мъже, и жени, но рядко някой се осмелява да ги обсъжда гласно. Ако повечето хора са приели, че сексът е тема табу, то обсъждането на косъмчетата, скрити под бельото, също остава забранено.

Американските университети често правят различни проучвания. Не са пропуснали и да запитат дамите какви интимни прически предпочитат. Отговорите на жените в различните възрасти са прекалено близки, за да бъде установена някаква закономерност.

И все пак, младите дами, които все още изпитват известни притеснения от сексуалния си живот, се стремят всичко да бъде перфектно. Когато правиш нещо за пръв път или с нов човек, е логично да изпипаш и последния детайл. Затова жените се обезкосмяват абсолютно навсякъде, използват ароматизирани лосиони, доверяват се на скъпи парфюми. Всичко в името на доброто първо впечатление и още по-добрия секс.

Когато обаче една двойка се превърне в дългогодишна такава, партньорите се чувстват по-спокойни един с друг, вярват си и си позволяват да демонстрират напълно човешки физиологични явления. Едно от тях е да не се стремят да бъдат непрестанно гладки "отдолу".

Важният въпрос, в случая, е: какво искат мъжете?

Ами искат всичко. И имат различни вкусове и предпочитания. Както някои от нас харесват силния пол с брада, а други не се чувстват привлечени от този тип, така и те си имат слабости. Най-важното обаче е, че когато обичат партньорката си, окосмяването е детайл, който пренебрегват изцяло.

За да разберете какво иска мъжът до вас, може би е най-удачно да го обсъдите. В днешно време липсата на интимни косми е приета за естественото женско състояние, затова започнете от там. Впоследствие е възможно трендовете "долу" да бъдат променени.

От медицинска гледна точка, окосмяването е полезно за нормалното функциониране на тялото, защото предпазва от навлизането на микроорганизми в интимните зони. Точно както косъмчетата в носа изпълняват същата функция.

Интересно е, че интимната прическа е претърпяла промени през годините. В Древна Гърция, например, явно се е считало, че липсата ѝ е била срамна, защото са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса. Ще пропуснем да коментираме втората част от наказанието.

През 2005 година пък, в щата Мисури е приет закон, според който непълнолетните момичета, които искат гладки интимни зони, трябва да получат официално разрешение от родителите си. Разни нации, разни идеали, бихме казали ние, позволявайки си да перефразираме популярната фраза.

Всъщност, всяка дама е изправена пред труден избор, когато става въпрос за най-интимните части на тялото ѝ. Ако реши, че не иска косми, то решението е лесно. Но ако прецени, че не желае да се раздели с тях, то има няколко прически, между които да избира.

Бразилската лента представлява напълно "почистени" интимни зони, но с тънка лентичка по средата. Оказва се, че точно този стил е сред най-възбуждащите за мъжете, затова и ви го споделяме първи.

Бикини стилът почиства окосмяването почти навсякъде, но не съвсем. Отпред се оставят косми, само че дотолкова, че да не бъдат видими от банския, например.

Френският стил е много подобен на бикини стилът, само че окосмяването, което се премахва в предната част, е повече.

Ако пък ви интересува как се нарича пълното обезкосмяване, то отговорът е "бразилски фул", но надали ще се наложи да го използвате.

Имайте предвид, че всяка интимна промяна може да доведе до напълно нови усещания. Ако от една "прическа" преминете на съвсем различна, то е възможно това да се отрази най-вече на партньора ви, но в положителен план. Разликата "там долу" е възможно да го накара да се чувства по нов начин и да създаде чувство у него, сякаш е с нова жена, но едновременно с това да знае, че сте вие и удоволствието да бъде двойно. Не забравяйте, че разнообразието е основата на всяка стабилна връзка.

Каквото и да изберете за интимните си части, внимавайте за начините, по които го постигате. Бръсненето е най-лесно и бързо, но най-вредно и болезнено. Ограничете използването на самобръсначката и се доверете на колата маска, а ако имате възможност - защо не и фото или лазерна епилация. Последните три решения определено са най-ефективни.

За финал ще споделим с вас един израз, който научихме току що. Ние си имаме "пеперуди в стомаха”, а французите си имат направо "пеперуди на любовта". Само че значенията, които се влагат в двете словосъчетания, са напълно различни, защото т.нар. "papillons d’amour" са само поетичното наименование на срамните въшки. Французи, какво да ги правиш.

345 14
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



20
Не е посочен 06.02.2013|14:21
Права си Габи, хигиената не е въпрос дали има или няма косми някаде по тялото. Проблема идва от честотата на къпането. Защото може да си "бразилски фул" и пак да вониш като клошар. Може да си с "бикини линия" и да ухаеш на "розички" :)))
19
Не е посочен 25.05.2012|16:51
И по главата имате косми,що не ги махнете,за да ви е по-хигиенично?? Много сте изпростели..
18
Не е посочен 28.04.2012|17:04
определено предпочитам "бразилския фул"
17
Не е посочен 09.04.2012|10:25
16
Не е посочен 08.04.2012|14:42
"Интересно е, че интимната прическа е претърпяла промени през годините. В Древна Гърция, например, явно се е считало, че липсата ѝ е била срамна, защото са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса. Ще пропуснем да коментираме втората част от наказанието." -КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ПРОЧЕТОХ ТОКУ-ЩО???????????????
15
Не е посочен 06.04.2012|18:14
Пише, че космите предпазват от заразяване, но сякаш не са много приятни наистина.
14
Не е посочен 06.04.2012|17:12
Или просто да не се сношаваме с всеки срещнат...
13
Не е посочен 06.04.2012|17:10
Ето откъде идвал фактът, че в Древна Гърция на хомотата се гледало с добро око и дори тези хора били считани за по-възвишени от "нормалните" :)
12
Не е посочен 06.04.2012|17:06
въпрос на избор
11
Не е посочен 06.04.2012|17:05
Ха-ха, да им е харесало, викаш :)
10
Не е посочен 06.04.2012|17:04
Така че, за да нямаме "papillons d’amour", трябва да изкореним окосмяването от нашите гениталии!
9
Не е посочен 06.04.2012|17:04
може след ряпата да са минали към хомосексуалните предпочитания
8
Не е посочен 06.04.2012|17:03
"Интересно е, че интимната прическа е претърпяла промени през годините. В Древна Гърция, например, явно се е считало, че липсата ѝ е била срамна, защото са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса. Ще пропуснем да коментираме втората част от наказанието." - Това с ряпата направо ме разби. Аз харесвам бразилски фул, така ли беше? :)))
7
Не е посочен 06.04.2012|17:02
Но с нея е по-възбуждащо.
6
Не е посочен 06.04.2012|17:01
"В Древна Гърция, например ... са наказвали мъжката изневяра с премахване на гениталните косми и пъхане на голяма ряпа в ануса." Подозирам, че мъчението с ряпата е било предназначено за прелюбодейци с хомосексуални предпочитания.
5
Не е посочен 06.04.2012|16:57
4
Не е посочен 06.04.2012|16:47
Намирам за по-хигиеничната липсата на окосмение, но всеки си решава.
3
Не е посочен 06.04.2012|16:35
По-добре без прическа :).
2
Не е посочен 06.04.2012|16:35
Шокирана съм :).
1
Не е посочен 06.04.2012|16:35
Ау, каква ли е тази прическа? :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay