27-дневно предизвикателство: Стегнете бедрата си с клякания!

Възможно е да постигнете идеална форма за по-малко от месец

27-дневно предизвикателство: Стегнете бедрата си с клякания!

Кляканията или така наречените "squats” са любимият спорт на много от професионалните треньори по света. Причината за това е, че те натоварват голяма част от мускулите в тялото - бедрата, прасците и дори коремните мускули.

Горещо ви препоръчваме, в случай че искате да стегнете тялото си за наближаващото лято, да се доверите именно на това упражнение. Предлагаме ви един 27-дневен план, който ще ви подейства наистина ободряващо.

Разковничето се крие в това, че всеки ден трябва да увеличавате броя на направените клякания. Първият ден започнете с десет и всеки следващ добавяйте по още пет. Така на десетия ден трябва вече да можете да правите 45 клякания без проблем, а на последния - да стигнете до сто.

Има едно много важно правило, което трябва да бъде спазвано, за да бъде тренировката успешна. Всеки шести от 27-те дни трябва да бъде определен за почивка, за да могат мускулите да отпочинат. След деня на почивка продължавате със същия брой клякания, които сте правили в деня преди това. За улеснение вижте графиката:

27-дневно предизвикателство: Стегнете бедрата си с клякания!

А сега се запознайте с правилната техника, за да можете да правите упражненията възможно най-ефективно. Не забравяйте, че преди да се заемете с тях, трябва да направите малка загрявка - не започвайте деня си веднага с изморителни клякания.

27-дневно предизвикателство: Стегнете бедрата си с клякания!

С напредване на времето ще ви бъде все по-лесно да правите кляканията и затова можете да увеличите напрежението, като ги придружите с гирички.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

65 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay