Френска лучена супа

Класика, която никога няма да ни омръзне

Френска лучена супа
taste

Днес ще Ви представим една много популярна супа, традиционна не само за френската кухня, а станала интернационална, а именно френска лучена супа.

Нужни са Ви:

  • 75 грама чисто масло
  • 1 голяма глава лук, нарязана на тънки кръгчета
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1/2 супена лъжица сол
  • 1/2 супена лъжица смлян черен пипер
  • 1 литър телешки бульон
  • 6 филийки от френска франзела с дебелина 1,5 см.
  • скилидка чесън
  • 75 грама ситно нарязан пармезан

В средно голяма тенджера разтопете маслото и добавете и лука. Запържете, докато той придобие златист цвят. След това добавете брашното, пипера и солта. Накрая добавете бульона и оставете супа да ври.

През това време включете скаратa и сложете резенчетата франзела, които предварително сте натъркали с чесън. Запечете ги до получаване на златист цвят.

Сипете супата в купа, отгоре сложете препеченото кръгче франзела и поръсете с пармезан.

Bon appétit!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Чета в бележника на едната ми дъщеря, следната забележка: - Постоянно ме прекъсва по време на час и винаги философства! Веднага хванах химикалката и написах: - Това не е нищо, ако можехте да чуете...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Душата си избира своя компания. После вратата се затваря. Емили Дикинсън
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти