"Подари мъничко вълшебство" -коледен базар в подкрепа на недоносените деца в България

Той ще се проведе на 17 декември

"Подари мъничко вълшебство" -коледен базар в подкрепа на недоносените деца в България
Нашите недоносени деца

Десетки творци даряват своя труд и ръчно изработени произведения за каузата на фондация "Нашите недоносени деца" – изграждане на първия в България център за подкрепа на преждевременно родените деца и техните родители

На 17 декември (събота) в Сердика Център ще се проведе тазгодишното издание на традиционния благотворителен Коледен базар "Подари мъничко вълшебство". Фондация "Нашите недоносени деца" – организатор на инициативата – ще използва набраните от базара средства за построяването на семеен център за комплексна помощ и подкрепа на недоносени деца и на техните семейства. Финансирането е необходимо за обзавеждане и закупуване на терапевтични играчки и материали за работа с деца, компютърна техника и мултимедия за провеждане на семинари и обучения на родители на недоносени бебета.

В центъра ще бъдат създадени условия преждевременно родените деца да могат да развият пълния си потенциал с помощта на експерти по ранно детско развитие, психолози, логопеди и много други специалисти. Майките и бащите на тези деца пък ще могат да се консултират и да получат съвети от педиатри, физиотерапевти, други здравни работници, да получат психологическа подкрепа, както и да се срещнат и обменят опит с други родители, преминали през същото изпитание. Едно от най-важните предназначения на центъра ще бъде да помогне на семействата да отговорят на специфичните потребности, които техните деца ще имат в следващите години.

"Подари мъничко вълшебство" -коледен базар в подкрепа на недоносените деца в БългарияНашите недоносени деца

"Всички ние, като родители на недоносени деца първоначално вярваме, че най-трудният етап завършва с изписването на бебето от болницата. Истината е, че трудностите едва започват, дори и за децата, които излизат привидно здрави от неонатологичното отделение. Следва дълъг период на проследяване, адаптация, развиване на социални умения, сблъскване с образователната система. Статистиката показва, че около 50% от децата, родени по-рано, страдат от някакъв вид затруднения в училище. Голяма част от тези случаи е възможно да бъдат предотвратени с навременна работа със специалисти по ранно детско развитие. Именно това е и целта ни – със създаването на този семеен център, освен че ще осигурим място за родителите, където те да получат необходимата подкрепа и информация, ще подпомогнем много деца в тяхното израстване и развитие.” - сподели Надя Дренска от фондация "Нашите недоносени деца”.

Коледният базар е само една от инициативите в рамките на цялостна кампания за набиране на средства, с които да се финансира изграждането на центъра за комплексни услуги на фондацията. Кампанията стартира на 17 ноември тази година с отбелязването на Световния ден на недоносените деца.

Участие в базара ще вземат множество артисти, които предоставят напълно безвъзмездно свои произведения – ръчно изработени бижута, авторски картини, изделия от текстил, прежда, дърво, метал и глина, играчки, оригинални лакомства и много други. Всички творби, които ще бъдат предложени на благотворителния Коледен базар, са публикувани на Фейсбук страницата на инициативата – "Подари мъничко вълшебство".

Как да подкрепите инициативата можете да научите тук: http://www.premature-bg.com/family-center/

За фондация "Нашите недоносени деца"

Фондация "Нашите недоносени деца" е първата неправителствена организация, създадена в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Основана е през 2012 г. от три силни жени – майки на преждевременно родени деца – Нина Николова, Надя Дренска и Виолета Бакалова. Каузата на фондацията е да работи за повече оцелели и здрави недоносени бебета, заедно с по-спокойни и информирани родители и за по-малко преждевременни раждания.

Сред основните задачи на "Нашите недоносени деца" е огласяването на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи отглеждането на преждевременно родено дете; информирането на родителите за възможностите за лечение и рехабилитация; организирането на обществени диспути и конференции и изготвянето на предложения за промяна в законодателството, свързани с проблемите с недоносени деца; осигуряването на психологическа и морална подкрепа и повишаване на информираността и активността на обществото; подпомагането на интеграцията на недоносените деца с цел нормалното им развитие и качество на живот, включително след навършване на 18 години и др.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Чета в бележника на едната ми дъщеря, следната забележка: - Постоянно ме прекъсва по време на час и винаги философства! Веднага хванах химикалката и написах: - Това не е нищо, ако можехте да чуете...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Беше красива, заради възможността да накара другите да се смеят, дори когато тя беше тъжна. Не, тя...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница