Телата на майките

И един сайт, който ни ги показва без Photoshop

"Осъзнах, че фигурата след бременност е една от най-големите тайни на обществoто. От женското тяло виждаме само онова, което е обработено и перфектно, а ако изглеждаме по различен начин, го крием от дневната светлина и се страхуваме да не ни видят" - казва Бони Краудър, основателка на сайта "The Shape of a Mother" (Формата на една майка). 

Дамската интернет платформа е създадена като една по-реалистична алтернатива на фотосесиите с родилки-знаменитости, чиито тела сякаш са останали недокоснати от бременността. Независимо дали прекарват по няколко часа на ден с личния си треньор, дали са се подложили на пластична операция или просто фотошопърът на конкретното издание доста си е поиграл с техните снимки - това, което те ни представят, няма нищо общо с действителността. Да, съществуват благословени жени, чиито тела не изглеждат като опустошени след раждането. Но в повечето случаи щастието да имаш дете си взима съответната такса - и в замяна ти дава белези, стрии, увиснала кожа, неприветливи форми на гърдите, дупето и корема.

В списанията те присъстват единствено в графата "Преди" в рекламите за естетична хирургия. В живота можете да ги видите само върху собствената си фигура след бременност или върху тялото на близка приятелка, която със сълзи на очи се опитва да ви обясни защо е депресирана и не иска да дойде с вас на басейн. Или да се покаже пред мъжа си без пижама. Едва ли ще ги срещнете другаде - тези жени просто не се осмеляват да показват телата си.

В "The Shape of a Mother" обаче го правят. Горди мами от цял свят споделят истински снимки на белезите, гърдите, коремите си. Вдъхновени от идеята, че могат да се приемат такива, каквито са. Да окуражат и други дами за същото. Ако почувстваме нужда, ние също можем да споделим. Снимки, истории. 

Като образец избрахме да представим част от изповедта "Страхът да погледна надолу". На 24-годишната Ана, която има малка принцеса на 4.

"Аз, както и много други майки в този сайт, имам проблема с отпуснатия корем. Или "бебешкото дупе", както обичам да го наричам. (Можете да го видите на втората снимка в галерията ни.) Обичам дъщеря си с всичко, което имам, но това не променя факта, че съм на 24 и имам огромен страх да нося бански от две части на плажа. Толкова много неща не мога вече да нося... И това определено е нещо, което винаги ми стои някъде там, в главата. Аз също съм прекарвала часове в Google, гледайки колко невероятно изглеждат тези звездни майки - само седмица, след като са родили... И не се свършва с тях. Много мои приятелки и приятелки на приятелки, които също имат деца, са запазили телата си. Без стрии, без провисване. Защо? Знам, че трябва да се научим да приемаме и носим с гордост ивиците си на тигрици, но е толкова трудно...

Този сайт определено ме побутна в правилната посока. Прочетох публикации, които ме разплакаха - до такава степен се идентифицирах с всичко, написано в тях. Благодаря ви, дами, че ми показахте коя ИСКАМ да бъда: онази безстрашна майка, която може да научи дъщеря си, че сме красиви!"

Телата на майките

Онези жени, които нямат проблем с телата си, но имат нужда да поговорят на друга тъжна майчинска тема, също ще срещнат разбиране в "The Shape of a Mother". И нашите очи нямаше как да останат сухи, когато прочетохме историята на 37-годишна анонимна читателка. 

Тя родила син, когато била на 16, но го дала за осиновяване, за да му осигури по-хубав живот от онзи, който можела да му предостави на онзи етап. Най-щастливият за нея момент бил години по-късно, когато успяла да забременее отново. Но скоро след това настъпила и трагедията: спонтанен аборт във ваната. Жената била в шок, съпругът ѝ сложил изхвърления 9-седмичен плод в кутия и отишли в болницата. Там сестрите казали на нещастната двойка, че това още не било бебе и посъветвали да го пуснат с водата в тоалетната. Злочестата майка разказва историята си, за да обмени чувства с всички онези жени, които са преживели нещо подобно и плодът в утробата им е означавал много повече за тях от загинала златна рибка, която могат просто така да пуснат в тоалетната. И да забравят.

Сами можете да прочетете разказите на сайта. Да споделите своя. А засега нека завършим оптимистичо - с отношението на един истински мъж-мечта, за което прочетохме в коментарите под изповедта на Ана за проблемите ѝ с корема.

"О, боже, ти имаш моя корем! Аз съм на 29, с четири деца, а още не мога да си приема корема, който прилича на дупе... Но мъжът ми го обожава. Пипа го, целува го, гушка се в него, защото му напомня, че там съм носила дъщерите му. И го нарича благословия!" 

Ако тази статия ви харесва, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

3341 85
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



98
Не е посочен 23.03.2013|14:11
Мили приятелки мили майки няма нищо по лесно от това да имаш страхотен корем гладък като дъска Като първо гълтайте си корема дори и като заспивате Седите ходите или почивате тези мускули винаги да са стегнати това да ви стане втора природал Второ край на преяждането яжте само като сте гладни и то по малко И като трето задължително море всяка година с плуване и печене на сриите Повярвайте ми не е сложно само не се отпускайте да наддавате и грам от това което на вас ви харесва Успех!
97
Не е посочен 22.03.2013|10:37
Пълни глупости...Аз даже съм по-слаба отколкото бях, нямам и една стрия...! Не пишете глупости!
96
Не е посочен 20.03.2013|18:26
Хайде, стига сте стресирали младите момичета!! Това са по-скоро изключения отколкото правило, каквато си била преди да родиш, такава си и след това! Ако си била отпуснат дроб, ставаш по-зле!
95
Не е посочен 20.03.2013|14:27
Аз също не се включвам в графата на жените по-горе,защото макар да не съм си върнала точно предишните кг се чувствам добре в тялото си. Стрии също нямам, макар че родих на 36 и ползвах козметика едва след 4 месец.Не ми и личеше до към 7м и половина. Може би в това е причината, или в генчето . Сега ,ако реша минавам на диета и още след третият ден коремът ми се стяга , проблемът ми е че апетитът ми порастна.А като бях бременна и след това , до 5 месец почти не ми се ядеше, да не кажа съвсем. Така че мами,радвайте се на децата си , а ако някой не ви харесва здраве му кажете.
94
Не е посочен 20.03.2013|10:58
За килограмите-не сам съгласна.През първата си бременност качих 28 кг и след 7 месеца изглеждах така,както преди да забременея.В момента съм бременна отново в 6м и до сега съм +14 кг, и отново ще се възстановя.Според мен всичко си е до организъм................
93
Не е посочен 20.03.2013|10:51
Е, и какво от това как изглеждаме след раждане? Мисля , че това е важно само за майките , които слагат на първо място себе си , а не децата. Тези с плоския корем изобщо да не ми се показват, защото ако е нямаше коремната пластика, какво щяха да правят?
92
Не е посочен 20.03.2013|10:45
Има жени, които след раждането изглеждат така. За стриите няма какво да се направи, но коремът може да се прибере при добро желание. Факторите са много. Колко голямо бебе се е родило, как е било разположено в корема на майката, колко килограма е качила жената през бременността и как ги е качила, и т.н. Обикновено се нацепват жени, които качват рязко килограми през първите месеци от бременността, но все пак зависи и от еластичността на кожата. Ако жената се грижи системно за тялото си и когато един ден забременее, и не си позволи да качи много килограми вероятността да изглежда така е малка. Имам две деца и двете ги износих по коренно различен начин, и двете се родиха едрички, но нямам нито една стрия, а коремът ми се прибираше за около месец. Голямата ми дъщеря се роди 3.800, 52см и я носех на страни, а малката - 4.300, 53см и я носех напред. Коремът ми беше огрооомен. :) Дори лекарите го коментираха когато започнах да раждам, но всичко бързо се прибра. Факт е, че през първата бременност качих 11кг, а през втората 13кг. Мисля, че и това е важно. Не случайно лекарите обясняват, че до 15кг е здравословно да се качи през бременността. Но ако това вече се е случило с вас няма място за съжаление. Първо смятам, че си е струвало, второ, мили дами, ако имате желание можете да възвърнете добрата си фигура. А относно стриите - мисля, че ние им отдаваме по-голямо значение от колкото мъжете. :*
91
Не е посочен 27.10.2012|17:58
статията е за онези майки,които са предтърпеми подобна метаморфоза след бременноста и които се опитват да се справят с промяната психически и физически.тук се опитват да вдъхнат увереност на жените,които имат нужда от това.Кои изобщо говори за вина....?
90
Не е посочен 27.10.2012|17:36
статията е за онези майки,които са предтърпеми подобна метаморфоза след бременноста и които се опитват да се справят с промяната психически и физически.тук се опитват да вдъхнат увереност на жените,които имат нужда от това.Кои изобщо говори за вина....?
89
Не е посочен 27.10.2012|17:31
има жени,които се грижат за себе си през цялата бременност,но все пак не успяват да избегнат този резултат,а аз примерно нито съм полагала някакви огромни усилия,нито съм спортувала преди,по време и след бременноста и все пак 2 седмици след раждането нямах и следа по тялото си от бременноста...така че понякога се случва от само себе си.
88
Не е посочен 18.10.2012|17:19
Не всички жени изглеждат така. Тук са показани само тези.
87
Не е посочен 15.10.2012|23:27
Не може да подлежи на съжаление никоя майка която е създал един живот и се грижи за него с цялата си любов :)
86
Не е посочен 15.10.2012|23:21
Аз започнах да се мажа още като разбрах че съм бременна и кво нищо каквото трябваше да се нацепи се нацепи а втората ми бременност ме довърши.но знаете ли момичета моя мъж продължава да ме обича и желае независимо от моето изменение в тялото :)Аз съм една щастлива майка и съпруга :)
85
Не е посочен 15.10.2012|23:16
Изглежда стряскащо ???....ами негледайте де ...като се е получило това с нашето тяло какво да спрем да излизаме ли.....и младите момичета приличат на проститутки не всички но един голям процент от тях и аз ги гледам и ме стряскат ама отминавам и заминавам ..то си е за него .
84
Не е посочен 15.10.2012|23:12
Добре де,на 34 години съм,имам близнаци на година и 4 месеца,Напълнях през бременността само 16 кг,сега съм си пак същата,44 кг.Без грам стрии по себе си.Трябва ли тия снимки да ни карат да се чувстваме виновни че не изглеждаме така и да се обясняваме как сме си запазили фигурата?
83
Не е посочен 13.10.2012|17:01
Точно защото разсъждаваш по този начин не си свалила килограмите си. Не защото не можеш, а защото си се възприела такава каквато си :) Няма лошо, но жените като мен, които наистина полагат много усилия за себе си, сме си съвсем нормално мислещи. Напротив, ние сме по-упорити и постоянни, в това, което правим, а именно да поддържаме добра форма и дух :) Аз свалих 20кг след бременността си, много бавно, но трайно. Постигнах стегнат корем, и стройно тяло :) Щастлива съм със себе си и се гордея с резултата си :)))
82
Не е посочен 13.10.2012|16:21
Моето тяло е няма и капка промяна след като родих. Коремът ми е стегнат с добре оформен релеф. По тялото си нямам стрии, но мисля, че това се дължи най-вече на типа кожа, която имам.(макар, че ползвах специална козметика през цялата си бременност, може би и това оказа влияние) Като цяло моето тяло винаги е било фикс идея! Смятам, че горните снимки са на жени, които и преди бременоста са били по-пълни, или просто несъобразителни с това, с какво са се хранили. Истината е, че на жената не са и нужни повече от 200 калории повече по време на бременост. Това правех и аз.. Когато се грижим за тялото си, то ни се отплаща подобаващо след раждането. Аз съм на 27 години имам 3 годишен син, и най-редовно ме оприличават за 18 годищна ученичка :) За мен храненето и спорта са религия, и начин за поддържане на здрав дух и тяло. А тези снимки горе са си чисто оправдание за по-мързеливичките, които се самосъжаляват, вместо да вземат сериозни мерки :) Успех на всички в борбата с наднорменото тегло и увиснала кожа :) Ако някой има нужда от съвет, нека пише! Целувки
81
Не е посочен 06.10.2012|22:44
Здравейте и от мен. Аз съм на 24г. и имам дете на 5 годинки. Преди да забременея бях 45кг. По време на бременноста качих 30кг. при положение, че се ограничавах в яденето. мазах се с какво ли не за да не ми се образуват стрии и не се получи нищо- имам по цялото тяло( от гърдите до колената). След като родих правих упражнения, тичах, гладувах, пих хапчета за отслабване и пак нищо. Това е до човек, до кожа също така и до ген.. Това, че аз и другите жени като мен, сме напълняли и имаме стрии не ни прави МЪРЗЕЛИВИ или жени които не държат на външния си вид. Прочетох доста глупави, за да не кажа прости коментари с които не съм съгласна и се чудя как може да има жени които могат да мислят по този елементарен начин. Осъзнаите се.. Понякога не всичко зависи от нас. Натурата си е натура. Това е!
80
Не е посочен 05.10.2012|19:33
ДА ПРИ ПОВЕЧЕТО ЖЕНИ НЕЩО ПОДОБНО СЕ НАБЛЮДА.АЗ ЛИЧНО СЛЕД ВСЯКО РАЖДАНЕ ОСЛАБВАХ.КОРЕМЪТ МИ СЕ ПРИБИРАШЕ ОЩЕ ПРИ РАЖДАНЕТО.И НИКОЙ НЕ МОЖЕШЕ ДА ПОВЯРВА ЧЕ СЪМ РОДИЛА 3 ДЕЦА.НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ СПОРТУВАХ И МОЖЕ БИ ЗАТОВА НЯМАХ И СЛЕДА ОТ БРЕМЕННОСТА.
79
Не е посочен 05.10.2012|03:33
Здравейте!И аз като повечето майки през бременността използвах кремове за мазане на корема,но това не попречи на кожата ми да стане като на тези майки от снимките.Качих само 13 кг(като се има в пред вид че синът ми се роди 4,200 не е много)В деня на изписването бяха изчезнали 10-те килограма.В момента е на 1г. и 10 м и с гордост заявявам ,че все още го кърмя противно на мнението на повечето хора.Кърменето,дългите разходки и безсънните нощи и дните в които не съм имала време да седна и да вечерям за разлика от други жени на мен не ми се отрази нито на килограмите нито на корема колкото и упражнения да правех в началото и просто се примирих с новата си външност.Благодарна съм на мъжът ми който също ме подкрепя и белезите не са променили отношението и желанията му към мен,благодарна съм на детето ми за дето е толкова прекрасно и успявам да му дам цялата си обич от която има нужда както и то на мен ,че ме учи да съм добра майка и благодарение на него успях да преглътна болките които изтърпях цели 6 месеца след раждането. Не съдете по външния вид бъдещи и родили вече майки,другите които не сме имали вашия късмет да се възстановим за 30 дни.Телата и организмите ни са различни и при някои просто не се получава.Радвайте се на децата си,обичайте ги и нека те ви даряват всеки ден с най-милите усмивки които да озарят деня ви.Бъдете щастливи и оставете и другите да бъдат,а не ни съдете с груби думи.
78
Не е посочен 05.10.2012|03:06
А като няма кой да гледа новороденото ти бебче или едва можеш да седнеш на леглото след тежките разкъсвания от раждането,а да не говорим за парите които отиват изцяло за детенцето камо ли да си позволиш да ходиш по три пъти на фитнес, йога и др.
77
Не е посочен 04.10.2012|22:26
гърдите и ще сте прави до някъде,но и за това си има причини.Гърдите се обезформят от прекомерното препълването през първите дни,а не от самото кърмене и с малко повече информация може и дори да избегнем този проблем.
76
Не е посочен 04.10.2012|22:22
Здравейте!!!Аз също съм на 24 години и имам дъщеричка,но на две години!!!Аз мога гордо да се похваля,че само месец след раждането на моето съкровище вече бях същите килограми като преди да забременея,но не искам това да ви звучи като самохвалство, защото знам как го постигнах.Имах късмета за разлика от много други жени да бъде бременна по едно и също време заедно с още мои дружки и по специално е едната ми дружка която има малко по нетрадиционно така да се каже мислене по доста въпроси, та тя ми отвори очите на време,че бременността не трябва да е свързана само е едно непрестанно ядене на всевъзможни неща и качване на едни луди килограми,защото бебето всъщност си взима от нашия организъм всичко което му е нужно и на нас остава задачата да си наваксаме загубите всичко друго е излишък, които си остава за наша сметка.Най-правилана формула за мен е че тялото само ни подсказва кое му е нижно и ние просто трябва да го слушаме.Второто мое постижение с което се гордея дори повече е че съм кърмеща жена дори и сега към настоящия момент и според мен това също до голяма степен ми повлия на килограмите.Да сега ще кажете,че и това вреди пък на гърдите и до някъде ще сте прави,но и това си има причина и ще си призная,че аз също имам стрии на гърдите,но те не са в следствие на самото кърмене,а се получиха заради прекомерното препълване на гърдите в първите дни,което всъщност също е съвсем нормално.И все пак се гордея,че съм дала живот и едно страхотно начало след това с кърменето на най-сладкото същество на този свят.
75
Не е посочен 04.10.2012|16:12
Благодаря ти Веселина за поста, явно има и нормално разсъждаващи жени все още, които имат самочуствие не без намесата на зрели и големи мъже до себе си. Аз също родих близнаци преди 9 месеца и ги износих почти до началото на деветия месец и сега тялото ми е в доста добро състояние, даже според гинеколозите, нямам стрии нито увиснал корем или гърди но мъжът ми си е женкар и си зяпа по чуждо откак го познавам и в смахната манекенка да се превърна все тая. Важното е с кого и как споделяш ежедневието си а не какво тяло разхождаш там. Второто е просто излишна суета. Винаги съм спортувала и смятам така да продължа но да живея заради релефа...
74
Не е посочен 04.10.2012|14:41
за щастие аз мога да се похваля с отлична фигура след раждането... нямам корем нямам стрии няма никаква отпусната кожа... само около месец след като родих корема ми беше мек след това всичко както си е било без тренировки без нищо в момента сам 46 кг ... а сега бебенцето ми е на 3 месеца 10 дни ... така че всичко е въпрос на самата фигура на жената ако е склонна кам напълняване и стрии ... ако иска най-скъпите кремове да слага пак ще има...
73
Не е посочен 04.10.2012|09:36
http://www.josiebrown.com/.a/6a00d83452b0d869e20147e16d73d6970b-popup Виктория след като роди 3-тото си дете .Тръгвайте към фитнеса , намерете си инструктор който да ви изготви режим на хранене ,спазвайте го и да видим дали няма да влезнете във форма . Това че сте майки не ви оправдава с нищо . Има ли желание им и начин невъзможни неща няма.
72
Не е посочен 04.10.2012|09:22
Както виждам и по коментарите долу и по други жени които познавам явно ако имаш желание може да си върнеш формата . Като седиш на дивана и чакаш чудо нищо не става.Мързеливи жени бих казала аз .
71
Не е посочен 03.10.2012|22:44
Каква поддръжка бе момичета,да не сме автомобили на старо?За какви грижи ми говорите тука?Да не си мислите,че само вие спортувате?Или само вие сте раждали деца?Я се осъзнайте малко,и мислете преди да пишете глупости.Аз съм горда майка на 2 момиченца близначки,които родих в деветия месец,по 3 килограма всяка.Преди да забременея бях стройна като фиданка,но сега какво?Децата са вече на 4 и половина а аз не само,че не отслабнах след раждането,ами и качих още 10 килца.Кърмих докато искаха,спортувам редовно и не ям боклуци.И пак съм дебела,но не ми дреме.Съпруга ми ме гледа със същото обожание и любов,както и преди да се "окича"с титлата "майка на близнаци".В спалнята нищо не ни липсва.За какво тогава по-точно да имам комплекси?Защото някои си мислят,че са над всички със стърчащите си кокали ли?Хайде моля ви се!Стойте вкъщи пред огледалата и се съзерцавайте,а ние с коремите ще поживеем в това време !!!
70
Не е посочен 17.09.2012|15:19
Не е до мазането,а до вид кожа,а и преди не е имало такива мазила като сега!
69
Не е посочен 27.08.2012|11:47
Всеки има право на своите приоритети в живота. Може би в нейните очи, Вие подлежите на съжаление.
68
Не е посочен 26.08.2012|17:00
Абсолютно вярно! Аз се мазах от 7-ма седмица на бременността, но пак приличам на зебра :)
67
Не е посочен 26.08.2012|16:49
Мажа се от 7-ма седмица на бременността и в момента приличам на зебра! Няма спасение, ако си предразположен към това! Но за сметка на това съм щастлива мама на 3 месечен син :)
66
Не е посочен 30.05.2012|16:21
Подръжката има значение - да, но определено не всичко зависи от това - гена си е ген, а кожата е въпрос на ген, който няма как да промениш ако ще да се плескаш с най-скъпия крем против стрии през 3 минути.... Просто няма начин да се спасиш от стриите, ако си предразположен към появата им. Така че - не всичко е въпрос на поддръжка!!!!!
65
Не е посочен 29.05.2012|21:10
Малко повече ентусиазъм спортуване и диети фигурата на майката може да е пак красива ....като сме майки и имаме деца (включително и аз)не мисля, че трябва да изглеждаме така, жената дори и майка трябва да е красива както вътрешно така и външно :)
64
Не е посочен 29.05.2012|19:59
nesto hubavo e da si mayka!zatova neka vsicko da vizpriemem za normalno,kakto vsyako nesto si ima zena i maycinstvoto e taka,za sijalenie sis takiva posledizi viv tyaloto...vse pak nie tryabva da sme mnogo blagodarni na Bog ce po-priroda na nas se e dala tazi cest da napravim stastlivi tozi svyat i da go darim sis naslednizi i stastie! kakvo po-hubavo ot tova,da cuvstvas edno malko covece ce ima nujda ot-teb,tova bezzastitno sistestvo koyto moje da disa,da obica,da dokosva sirzata ni viv tozi-nelek nas jiteyski jivot(pit).
63
Не е посочен 29.05.2012|18:24
според мен е до еластичноста на кожата аз имам 2 деца и съм качвала по 30 кг и с двете ми бременности не съм ползвала никакви кремове и за мой късмет нямам проблем със появата на стрии и увиснала кожа да по голямата част от жените които са раждали имат този проблем но момичета ние държим едни малки същества в ръцете си и това трябва да е най важно за нас горе главата и не се отчайвайте
62
Не е посочен 27.05.2012|19:57
Мисля че най-хубавото нещо е да гледаш как живота,който сте дали и е плод на любовта,расте пред вас,мили майки и бащи.Нищо не може да се замени с лъчезарната усмивка на едно дете и истинското щастие,което то излъчва,защото не е обременено с проблемите на големите...Мисля че белезите след раждането са индивидуални и зависят от гена на жената,която ражда. Аз все още не съм раждала,искам да ми се случи някой ден,но в никакъв случай не мисля за последствията след раждането,даже мисля,че жената се разхубавява след раждането. Понеже съм от жените,които винаги съм се борила с килограмите,само защото обществото,в което живеем,го налага,медиите ни втълпяват,че трябва да влизаме в някакви рамки,и защо-за да се харесваме на някой ли?!По-добре наистина да се замислим над израза "не плащам данък обществено мнение" и да се научим да се харесваме такива,каквито сме.(все си мисля,че в Бг прекалено много внимание се обръща на опаковката,разбира се това зависи много и от приоритетите). Татковци и мами-трябва да се обичате още по-силно,защото в крайна сметка сте създали заедно прекрасните си дечица и се приемайте такива,каквито сте.:):):)
61
Не е посочен 27.05.2012|19:25
Точно така е, имам дете на 3 години, за мой късмет бързо си върнах фигурата, защото и само на корем напълнях. Всичко е до структура, но и наистина има значение дали преди това сме спортували (тренирала съм над 5 години преди бременността). Само стрийте не се влияят от това дали сме спортували или не, там всичко е до тип кожа и голяма доза късмет.
60
Не е посочен 25.05.2012|00:58
Искам да поздравя всички майки! Съзнавам колко е трудно да си майка като цяло в днешно време и не само. Винаги съм се чудел, може би и много от тях, как се съчетават кариера и майчинството... на едно, две, да не говорим за три и повече деца! И за това винаги съм се възхищавал! Относно физическата част на проблема който е засегнат.. Да на никой не му е приятно, когато той или половинката му има стрии, овиснал корем и други такива явления, НО мисля, че всеки се омилява когато погледне малкото съкровище и тука следва един момент, който не може да се опише, а всеки може да преживее по свой начин! Мисля, че този краен резултат е много по-важен! И на ПЪРВО място мисля, че погледнато в рамките на двойката (семейството) мъжа, ако обича половинката, ще я обича такава каквато е! Още повече както е споменато по-горе този резултат е в следствие на прекрасния плод на тяхната любов!!! А вече за дамите как биха се чуствали на плажа, басейн и такива места, не мога да коментирам. Тук е според мен всичко е на психическа основа и е до това кой как си поставя нещата. Ако успееш да си кажеш, че не ти пука.. чудесно! Вадиш от торбата израза: "Не плащам данък обществено мнение" и гледаш да го приложиш максимално! ОЩЕ веднъж поздравявам и се възхищавам на всички майки! НЕКА бъдат горди със себе си!
59
Не е посочен 10.05.2012|12:39
Ами аз съм бременна в седмия месец и като видчх тази статия,буквално се уплаших.
58
Не е посочен 10.05.2012|10:35
Яна, да така е. Аз имам четири годишна дъщеря и ми беше нужно точно 1година за да си влезна в предишната форма. Бивша спортистка съм. Лошото е, че за стриите никой няма гаранция до типа кожа е.Много сухите кожи и да се мажат с най-скъпите лосиони за бременни се нацепват.При мен този проблем не се появи, но при моя приятелка да.Като ходи на море винаги е с цял бански :(.Важното е мъжът до теб да те подкрепя, ако те обича той ще обича и тялото ти дори след промяната му. Една обичана жена дори дебела, няма да е толкова комплексирана.
57
Не е посочен 10.05.2012|00:44
Аз се гордея с детето си, гордея се, че преживях най-великото чудо на света това да износиш девет месеца в корема си живот, да чуваш ударите на сърцето му, да усещаш движенията му, да го родиш на белия свят, да преминеш през всички мъки и болки. Дъщеричката ми е всичко за мен! Не се подлагам на диети, защото още кърмя бебето си и нейното благополучие и здраве за мен е по-важно от всичко останало. Майчинството не може да се сравни с нищо и само жена, която го е изпитала може да знае какво е. Изобщо не ми пука, че корема ми е увиснал и тялото ми не изглежда добре, и не смятам да се крия, защото на някой това не му харесва. Ще отида на море със семейството си и ще си гледам кефа, защо трябва да се чувстваме зле, поради това, че телата ни са се променили след раждането, нещо, което е абсолютно нормално. С растежа на детето се увеличава и движението и килограмите се свалят постепенно, коремът се прибира постепенно, това не е да щракнеш с пръсти и готово.
56
Не е посочен 10.05.2012|00:30
Ами дай всички, които не са с мерки 90 на 60 на 90 да се самоубием, та да не те стряскаме?!
55
Не е посочен 10.05.2012|00:26
Абе хора, как може да гласувате надолу, вие нормални ли сте?
54
Не е посочен 10.05.2012|00:25
Който гласува надолу е пълен кретен и със сигурност няма деца.
53
Не е посочен 10.05.2012|00:23
Който е гласувал надолу е пълен кретен. И със сигурност не е раждала жена.
52
Не е посочен 10.05.2012|00:09
Към всички тъпи и кретенски коментари от сорта "не искам да раждам" и "о колко е гадно" - това може да го напише самп някой пълна комплексарка и кифла, която със сигурност не е раждала. Айде стига сте се взирали във външния вид, бе хора, само тялото ли прави човека, стига с тия инфантилни пубертетски разсъждения! Кифли, ходете си пазарувайте в мола, а не коментирайте неща от които не разбирате и през които не сте преминали. Няма по-велико нещо от това да дадеш живот и човекът, който те обича ще те обича винаги, независимо от всичко, независимо от това колко ще се промени тялото ти, това е истинската любов, другото е егоизъм. Мъжът, който те обича ще се гордее, че си му родила дете,а няма да те гледа в увисналия корем. Айде да почнем да ги раждаме в седмия месец изкуствено, че да си запазим фигурата както е модерно сред манекенките. Толкова сте се вторачили във външността а отвътре сте кухи като лейки. Родете по едно дете и после говорете, кретенки.
51
Не е посочен 09.05.2012|15:05
има майки,които почти не са имали корем,и след раждането те бързо възвръщат предишната си форма.но аз не съм от тях.аз съм от тези майки, които бяха болнични през бременността си,трябваше да ядат повече(и месо заради хемоглобина),и съответно детето ми (може и генетично да е) се роди по-голямо от другите- 4кг. и понеже родих секцио, корема не ми се прибра и след 1 година. и понеже съм кърмачка, съм си гладна, и си ям,от всичко, по колкото искам. е, тези, които не са имали голяям увиснал корем като моя, моля ви- не отричайте проблемите на другите!защото сега още минавам за бременна в 6 месец.пък и като имам малък бюст, корема още повече стърчи.започнах да тичам с моя мъж, и след 6 ден си контузих колената.връзките или нещо в областта. затова благодаря, че се засегнали проблема, и давате надежда и на такива като нас!
50
Не е посочен 08.05.2012|22:03
Ai i edno my6ko gledi6te :) Az mislq 4e belezite na edna maika sa naihubavoto ne6to, koeto vinagi trqbva da potsi6ta muja i kolko 6tastie tq mu e donela v jivota. Su6to taka kogato bilo koi muj pogledne korema na edna maika koqto poradi nqkoq pri4ina ne e uspqala da si povrati prvi4nia izgled na kojata na korema trqbva da e gord s tazi jena za6toto jertvata koqto e napravilae e donela dete na sveta, a tova e ne6to koeto ne moje da se meri s zategnanata koja na korema na maikata. Vqrvaite mi kato vi kazvam 4e vseki muj e gord s jena mu, bez razlika dali tq uspqala da si povrne prvi4nia izgled predi bremenosta i toi vinagi 6te i obi4a korema i za6oto tova 6te go potsi6ta na 6tastiteto koeto tozi korem ozna4ava za nego, no ne samo za nego ami i za vsi4ki muje. Daje az li4no mislq 4e pove4eto muje haresvat mai4inskie korem i go gledat kato ne6to nogo seksi :)
49
Не е посочен 08.05.2012|21:50
Нека да разкажа нещо на жените тук, които пиша- отказахте ме да раждам. Аз съм на 45 години, имам син и тялото ми не е идеално. Не че не ми се иска да е така, но.... Имах колежка, която беше на моята възраст, не се е омъжвала никога, не е раждала и говореше с погнуса за възможността едно или повече деца да се "държат за полата й" . Естествено за сметка на това пък се гордееше с тялото си ( което в никакъв случай не е идеално, но няма белезите на раждането) . Трябва да ви кажа с гордост, че детето ми е много добро. Аз наистина се гордея с него . Той е смисъла на моят живот, от както се е родил. Никога не че се чувствам сама, защото имам него. жената за която ви разказах подлежи на съжаление, защото е пропуснала най важният момент в живота си. Тя е истински сама, макар и с тяло по хубаво от моето.
48
Не е посочен 08.05.2012|20:55
и аз не съм имала този проблем...месец след раждането вече си бях върнала предишната форма с едно изключение-гърдите, но сега вече чак след три години и те започнаха да се пооправят :))))
47
Не е посочен 03.05.2012|12:18
Хей, ами бирените коремчета на мъжете ... Защо жената, която е дала живот има комплекс от половинките бански, а има някой наши половинки, които се чудят как да си видят краката ...
46
Не е посочен 03.05.2012|09:47
Az rodih predi blizo 30 dena i nqmam ni6to podobno,vsi4ko e do jenata ot neq si zavisi.
45
Не е посочен 01.05.2012|22:03
ne sam saglasna...Ot samoto na4alo na bremennostite si se majeh sas specialni kremova,i pak v posledniq mesec se nacepihi stanaha strii po 1 sm. A sled rajdaneto kojata mi vapreki 4e se majeh sas stqga6ti kremove ostana ovisnala...Vsi4ko e do elasti4nostta na kojata i do struktora:)
44
Не е посочен 01.05.2012|21:58
За едно дете всичко си заслужава! Има толкова жени по света, които се опитват да имат дете и за тях белезите или килограмите са най-малкия проблем! Аз съм бременна в края на 9 месец, мазала съм се само с обикновен лосион за тяло и едва преди седмица забелязах няколко стрии около пъпа ей така за красота си ги имам !
43
Не е посочен 01.05.2012|21:35
ееее стига де:((((( това може да ме откаже от раждането!
42
Не е посочен 01.05.2012|21:24
Много важно е да се спазва някакъв режим на хранене и да не се прекалява с количеството, да има движение и да се ползва козметика за кожата.Резултатите от грижите няма да закъснеят.Аз мога да кажа че харесвам тялото си след раждането повече от преди това :)
41
Не е посочен 27.04.2012|11:25
40
Не е посочен 26.04.2012|13:58
когато е навреме всичко- има решение
39
Не е посочен 25.04.2012|10:24
Това изобщо не може да бъде причина да те откаже.Има толкова много козметика в момента,която ако я започнеш на време ,няма да имаш никакъв проблем с кожата на корема
38
Не е посочен 24.04.2012|14:40
не трябва това да те отказва
37
Не е посочен 24.04.2012|14:40
Това е самата истина , но си струва да жертваш красотата на тялото си , за да дадеш живот на едно малко ангелче
36
Не е посочен 24.04.2012|13:59
Или не се мажат, или на някои не помага.
35
Не е посочен 24.04.2012|13:58
Ужасно. Отказахте ме да имам бебе;)
34
Не е посочен 24.04.2012|13:35
в днешно време всичко има :)
33
Не е посочен 24.04.2012|12:02
Нали си има там за мазане специални кремове....и със спорт и после няма как да изглеждаш чак така.
32
Не е посочен 24.04.2012|12:00
има ли желание , има и начин ...каквото и да си говорим
31
Не е посочен 24.04.2012|11:55
Ако жената се грижи за себе си и се поддържа няма да има такива проблеми
30
Не е посочен 24.04.2012|11:51
Защото се е поддържала! Няма как да искаш да си перфектен без поддръжка!
29
Не е посочен 24.04.2012|11:50
28
Не е посочен 24.04.2012|11:49
Една моя приятелка се мажеше по време на бременността си с крем и въпреки това след раждането стриите и целулитът и останаха.
27
Не е посочен 24.04.2012|11:47
Белезите определено остават, но пък си заслужават щастието да станеш майка и да отгледаш едно или няколко прекрасни деца:)
26
Не е посочен 24.04.2012|11:45
Майка ми има 2 деца- на 45 години е и има по- хубаво тяло от всички, които са на снимките...
25
Не е посочен 24.04.2012|11:43
Всичко е заслужено в името на малкото щастие!
24
Не е посочен 24.04.2012|11:42
Мила, ако полагаш дори и минимални грижи за тялото си по времена бременността всичко ще бъде наред!
23
Не е посочен 24.04.2012|11:40
Това е най-важното! То осмисля всичко!
22
Не е посочен 24.04.2012|11:39
Така е! Малко време отнема!
21
Не е посочен 24.04.2012|11:39
значи да знам за вбъдеще ;)
20
Не е посочен 24.04.2012|11:38
Всички жени минават през това- важното е , че си имаш детенце :)
19
Не е посочен 24.04.2012|11:38
Много тежка, но пък сигурно е уникално да даваш живот ;)
18
Не е посочен 24.04.2012|11:37
ако се грижиш за тялото си и то ще се грижи за теб ;)
17
Не е посочен 24.04.2012|11:37
Малко се поуплаших, но явно това е реалността. В крайна сметка всичко е поправимо - след раждането при един хуабв спортен режим и добро хранене, това се оправя...
16
Не е посочен 24.04.2012|11:31
Е, колко време е нужно да се намажеш с крем?
15
Не е посочен 24.04.2012|11:30
Тежка е! Но пък има за какво!
14
Не е посочен 24.04.2012|11:29
на повечето майки не им остава много време да се грижат за себе си покрай грижите за децата
13
Не е посочен 24.04.2012|11:25
Ако се грижиш за тялото си всичко ще е наред!
12
Не е посочен 24.04.2012|11:25
Няма как...
11
Не е посочен 24.04.2012|11:24
И аз така знам!
10
Не е посочен 24.04.2012|11:19
Тежка е съдбата на жената , наистина
9
Не е посочен 24.04.2012|11:02
така е , всичко е въпрос на поддръжка
8
Не е посочен 24.04.2012|10:49
как се изхвърля 9-седмичен плод в тоалетната. ужас
7
Не е посочен 24.04.2012|10:48
много тежки съдби
6
Не е посочен 24.04.2012|10:27
още в началото на бремеността 4 месец някъде трябва да почнеш да се мажеш с крем против стрии,и така до края на бремеността-има ефект определено
5
Не е посочен 24.04.2012|10:08
има и някои късметлийки!
4
Не е посочен 24.04.2012|09:57
знаем го,но като ни го наврете така в лицето изглежда стряскащо
3
Не е посочен 24.04.2012|09:54
Това се случва с жените - майки, но няма как, заслужава си.
2
Не е посочен 23.04.2012|20:06
Аз мисля,че българските майки не са чак толкова комплексирани и приемат нормално "белезите" на една бременнност.Виждали сме ги на плажа и с нищо не се опитват да се прикриват.А що се отнася до грижата -добре е да се погрижим за тялото си,но това не е от кой знае какво значение.Най-важното е структурата и еластичността на кожата,или иначе казано - късмет.
1
Не е посочен 23.04.2012|18:49
За съжаление това е масовият резултат при жени, които не са се грижили достатъчно за физиката си преди, по време и след бременността. Казват, че матката и коремът на бременните раст 9 месеца и съответно още толкова са нужни, за да се прибере. Но си мисля, че това е само в случаите, когато тези мускули са развивани. Не можем да очакваме, че това ще се случи от само себе си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay