Как гримът, прическата и маникюрът да останат на място в летните горещини?

Няколко хитри трика за устойчива красота

Как гримът, прическата и маникюрът да останат на място в летните горещини?

Лятото може да бъде кошмарен сезон, когато става въпрос за грима. Високите температури могат буквално да го стопят от лицето ви, а гледката не е никак приятна. Нужно е да промените разкрасителните си навици през топлите месеци, за да избегнете подобни ситуации.

Най-важното е да промените начина на поставяне на грима си, а също да въведете леки промени в грижата за кожата и продуктите, които използвате за косата и маникюра си.. С помощта на триковете, които ще ви разкрием в тази статия, ще спрете да се притеснявате за грима, прическата и ноктите си по време на летните горещини.

Защитете косата си с балсам без отмиване
Когато дните са топли, басейнът ни се струва като раят на земята. Но има един проблем - той не е приятел на косата ви и по-точно на нейния цвят. Агресивните химикали във водата могат да доведат до изсветляване на нюанса.

Ако сте с руса коса, гривата ви може да придобие неприятен зеленикав отенък. За да избегнете подобни неприятности, е добре да сложите в косите си балсам без отмиване, преди да отидете на басейн. По този начин ще запазите косата си красива и блестяща.

Как гримът, прическата и маникюрът да останат на място в летните горещини?

Защитете маникюра си
Случвало ли ви се е маникюрът ви да стане на мехурчета? Това се случва заради излагането на лака на слънце. Можете да избегнете това, като съхранявате лаковете си в хладилника. Така няма да се появяват мехурчета и маникюрът ви ще е безупречен.

Не забравяйте да ексфолирате тялото си
Ако искате кожата ви да бъде идеално гладка и готова за мързеливите дни на плажа, то всичко, което трябва да направите, е да я ексфолирате редовно. Премахнете загрубялата кожа и мъртвите клетки с помощта на ексфолиант. Концентрирайте се върху коленете, лактите и глезените, където кожата загрубява най-много. Ексфолирането помага много и за по-добрата и гладка епилация.

Как гримът, прическата и маникюрът да останат на място в летните горещини?

Изберете по-лек парфюм
Тежките аромати започват да ухаят още по-тежко в горещините. Хитро решение е да заложите на по-лек и по-свеж парфюм през летните месеци. Спрейовете за тяло също са добра алтернатива и се предлагат в най-различни аромати.

Използвайте водоустойчив грим
Никой не иска гримът му да се разтопи по средата на деня и да изглежда като клоун. Водоустойчивите спирали и очни линии са направени, за да ви предпазят от подобни грешки. Използвайте водоустойчив грим, за да изглеждате добре по всяко време на деня.

Как гримът, прическата и маникюрът да останат на място в летните горещини?

Научете се да си правите бърз кок
Да си го признаем - летните жеги ни карат да носим косата си вързана. Никой не иска тя да му се пречка, когато е на плажа и навън е над 30 градуса. Репетирайте пред огледалото различни видове кокчета и изберете най-лесното и бързо за самите вас. Така винаги ще сте с готова прическа и няма да ви е топло. А и винаги може да намерите хитри начини за разнообразяването на тази толкова универсална визия.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay