Нещата, на които искам да науча децата си

Да създам от тях хора!

Нещата, на които искам да науча децата си
pixabay.com

Да имаш дете е най-голямата радост и най-голямата отговорност. Не знам как се подготвя човек за това, по-скоро го усеща. За момента съм оставила темата и съм си казала "Всяко нещо с времето си." И ми се иска да поговоря точно за него време.

За мен най-важното е да направя от децата ми хора. Такива, които да са достойни българи и честни граждани.

Искам да ги науча да обичат България, защото никоя друга родина не би могла да стане тяхна родина. Никъде другаде няма да се почувстват себе си.Не искам децата ми да са без корен и се сеят там, където няма надежда да изникне нищо. Защото плод се дава там, където има хубава почва, а такава според мен е само тук. Тук семето покълва от първия път, защото е обградено с топлина, слънце и любов. Тук има закрилата на птичките, защитата на планините и освежаващия полъх на вятъра.

Ще ги науча да се възхищават на гордите ни планини, сините ручеи и реки и да се прекланят пред всяка жива и нежива твар.

Искам да ги науча да ужажават хората и да обичат безрезервно цветята и животните. Иска ми се отрано да разберат, че животните понякога разбират много повече от хората и помнят доброто. За хората нямам такива впечатления до момента.

Това, разбира се, съвсем не значи да не помнят добрините на хората. Всеки път, когато някой се държи добре с тях и им помага, нека те го уважават и им върнат добрината.

Иска ми се да посея в душата им надеждата. Тя да покълне и да израсте. Нека станат мечтаещи хора, които никога не се отказват. Ще им разкажа колко трудно ми е било и на мен, и на моменти още ми е, но никога не съм се предавала. Децата ми трябва да разберат, че мечтите движат света и една мечта може да стане реалност, стига да се потрудиш малко повече.

Искам децата ми да не се страхуват от нищо. Те трябва да знаят, че са рожби на силна майка,която никога няма да ги остави и ще ги подкрепя във всеки един момент. А трудности по пътя винаги ще има.

Ще науча децата си да отстояват позициите си, да се борят за това, в което вярват и да бъдат щастливи.

Искам да им покажа колко важно е да се радваш на малките неща в живота, защото всъщност те са най-значими. Да можеш да се зарадваш на разцъфнало цвете, на пълзяща калинка или на гълъбче, кацнало в близост до теб, е невероятно. За мен това са истински щастливите хора и искам децата ми да да познаят щастието.

Искам децата ми да имат добро, топло и любящо сърце. И да помнят, че са хора!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница