Уникална празнична торта в няколко стъпки

Направете своята празнична торта с ентусиазъм и удоволствие

Уникална празнична торта в няколко стъпки

Най-вкусната и оригинална празнична торта се приготвя изключително лесно. За целта е необходимо да изпълните само едно условие - да я правите с ентусиазъм и удоволствие.

За да ви убедим, че не е нужно да имате дълъг кулинарен опит в създаването на торти, ще споделим няколко съвета и хитрини от кухнята на Dr. Oetker.

Първата стъпка е да изберете празнична торта, която най-добре отговаря на вкуса на вашето семейство. Потърсете вдъхновение в тази богата колекция от рецепти за празнични сладкиши и торти.

Блатове за торта

Приготвянето на сместа за блатовете е един от най-важните етапи на начинанието. Важно е да спазите грамажите и пропорциите на продуктите за блата, тъй като малко отклонение би могло да направи блата по-ронлив, по-сух или не достатъчно сладък.

За пухкав блат винаги пресявайте брашното заедно с бакпулвера и какаото, ако има такива в рецептата. Така съставките ще се смесят и разпределят добре. За още по-фина структура може да замените част от брашното (например 50 г) с фино царевично нишесте Густин Dr. Oetker. В някои рецепти е уместно да заместите дори с пакетче пудинг.

Не ограничавайте въображението си, що се отнася до ароматизирането на десерта. За всеки блат на една торта е достатъчна една ампула есенция Dr. Oetker или пакетче ванилена захар Dr. Oetker.

Смлени орехи, лешници, бадеми или други тежки и твърди съставки добавете най-накрая. В никакъв случай не ги разбърквайте продължително време, тъй като маслото от ядките може да направи блата твърд, а плодовете - да се разпаднат.

Форма за печене

Готовата смес разпределете в предварително намаслена форма. Използвайте мек маргарин или масло за намасляването. Не употребявайте олио за целта, защото то ще се стече по стените и няма да предотврати залепването на печивото по формата.

При форми за торти с ринг намаслете само дъното, за да може печивото да се задържи на ръба на формата и да не се свлече.

За да се извади по-лесно печивото, може да поръсите формата с брашно, ситни трохи, смлени орехи или ядки и чрез потупване и завъртане да ги разпределите равномерно.

Печене

Печете блатове за торта винаги в предварително загрята фурна, като според рецептата и вида печиво можете да изберете функция на печене при горен и долен нагревател или на горещ въздух. Ако обаче блатът е пандишпанов, не го печете на горещ въздух, тъй като може да стане трошлив и сух, а на повърхността му да се образува "захарен слой”. Боднете с дървена пръчица блата и ако няма полепнали трохи по нея, е изпечен.

Хоризонтално срязване на тортен блат

Блатът може да се раздели на пластове с конец или голям нож. За да станат слоевете с еднаква дебелина, срежете с върха на ножа като очертание около 1 см навътре от стената на блата. Поставете конеца в разреза, кръстосайте краищата му и издърпайте плавно, при което блатът ще се разреже равномерно. Колкото по-дълго е престоял блатът след изпичане, толкова по-лесно се разрязва.

За да не се разчупи блатът при преместването, използвайте лист хартия за печене като подгънете предния ръб на хартията за печене и я прокарайте под блата, избутвайки горния блат върху хартията.

Пълнеж и гарниране на торта

За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри и мармалади, пудингово маслени и сметанови кремове.

Масленият крем e сред най-популярните за празнични торти. Приготовлението му е лесно само с пудинг и масло. Сварете пудинга според указанието на опаковката и го оставете да се охлади добре до стайна температура. За да избегнете образуването на коричка, разбърквайте пудинга от време на време или го покрийте, докато още е горещ, с домакинско фолио.

В купа разбийте с миксер маслото (също със стайна температура) на пяна. Постепенно към него добавяйте пудинга като разбивате до получаване на хомогенна смес. В зависимост от рецептата, може да добавите малко алкохол или ликьор за аромат или просто есенция. Не разбивайте маслото в горещия пудинг, защото ще се втечни и няма да се получи пухкава смес.

Ако искате да намалите времето за варене и охлаждане и така да ви остане повече за украсяването на тортата, може да използвате Крем за сладкиши ванилия или шоколад Dr. Oetker или Сладкарски крем сметана Dr. Oetker.

След като кремът е нанесен върху блатовете, а те са сглобени, продължете с намазването на сладкиша отстрани и отгоре. Първо разнесете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите. След това разпределете останалия крем. За равномерното разпределяне на крема по краищата най-добре да използвайте нож. Още съвети и трикове за приготвяне на празничин печива ще намерите тук.

Украсяване на торта или сладкиш

Дойде моментът за вдъхновение и въображение. За да осъществите по-лесно и най-смелите си идеи, ви предлагаме няколко нови продукта на Dr. Oetker.

С Финия марципан Dr. Oetker покрийте тортата и оформете красиви коледни фигурки. Със сладкарските цветове оцветете крема на тортата, коледните фигурки и дори блатовете. Надпишете коледно пожелание със захарните шрифтове Dr. Oetker. Четирите украси за сладкиши и захарните конфети пък ще направят тортата още по-празнична. Вижте тези и още идеи за украса тук. А след това си пуснете любимата музика и нека украсяването да започне сега!

24 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



23
Не е посочен 19.12.2012|11:44
Това си е страхотна идея за десерт.
22
Не е посочен 19.12.2012|11:38
Напомня ми на една от торните на сладкарница неделя, само дето не мога да се сетя за името :)) колкото повече кремове има в една торта, толкова по-добре според мен.
21
Не е посочен 18.12.2012|19:06
Ето ви една много хубава празнична идейка и да знаете че тортата си струва времето което отделяте за направата и.
20
Не е посочен 18.12.2012|15:43
Тортата изглежда страхотно с най-голямо удоволствие бих си я хапнал цялата, на почивки обаче.
19
Не е посочен 18.12.2012|13:45
Мале,как ми се дояде торта!Веднага ще отскоча да се купя до сладкарницата едно калорично парченце!
18
Не е посочен 18.12.2012|13:22
Не е сложна за правене запретвайте ръкави и действайте става много вкусна тази торта.
17
Не е посочен 18.12.2012|10:48
Музиката е много важна при правенето на каквото и да е;)
16
Не е посочен 17.12.2012|19:34
Ау, колко красиво изглежда. Ще се опитам да я направя, и дано да ми се получи.
15
Не е посочен 17.12.2012|17:52
Правете тортата с удоволствие и много любов и ще видите че такъв десерт никога не сте опитвали през живота си.
14
Не е посочен 17.12.2012|16:49
Колкото и да ме съвретвате, никога няма да изкусуря такава торта.
13
Не е посочен 17.12.2012|15:39
Много добра идея ми дадохте сега!
12
Не е посочен 17.12.2012|15:28
Аз искам рецептата ей за тази торта на снимката, друго си го знам и сама.
11
Не е посочен 17.12.2012|15:01
как обичам да правя торти, направо не е истина!
10
Не е посочен 17.12.2012|15:01
Много добре изглежда тази торта! Определено за празниците и аз ще се постарая да има предимно домашни сладки и сладкиш, тъй като купените не ги долюбвам особено, прекалено сладки са.
9
Не е посочен 17.12.2012|13:56
Тортата изглежда невероятно! Сигурни ли сте, че именно това е тората, която сте показали на снимката, че по описанието малко ми се струва различна...?
8
Не е посочен 17.12.2012|13:24
Малко ми е трудно да си представя някои от дейностите, някак си по-нагледно ми е като види някой как я прави.
7
Не е посочен 17.12.2012|11:47
Изглежда ми тази торта на доста вкусна и ще я пробвам задължително да я приготвя.
6
Не е посочен 17.12.2012|11:08
Гази торта наистина изглежда страхотно! Доста е връткава, но пък в крайна сметка нали именно по празвиците имаме време да развихрим кулинарното си въображение.
5
Не е посочен 17.12.2012|10:59
ох, вкусотии само! наистина много вдъхновяваща статия, ще вземем идеи по празниците, стига да остане време за готвене.
4
Не е посочен 17.12.2012|10:56
Вдъхновихте ни да се постараем за празниците и да изненадаме семейството с някоя вкусна домашна торта :)
3
Не е посочен 17.12.2012|10:47
По Коледа на всички жени ни се иска да зарадваме семействата си с нещо специално,за което обикновено не и остава време, идеите за торти са чудесни.
2
Не е посочен 17.12.2012|10:35
Ако има време човек и желание може да спретне нещо вкусно за празника,стига разбира се и да му се отдава.
1
Не е посочен 17.12.2012|10:26
Вчера правих реване и съм загряла за печене на блатове. Сега ми се щеше да направя някоя интересна торта, а вие ми давате прекрасни съвети. Мерси отново.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay