Големи момичета в хубави дънки

Levi's и Джесика Свобода се грижат за свободата на plus-size дамите да се чувстват красиви

Вече е официално: светът на модата все по-добре разбира, че трябва да се грижи и за големите си момичета. Все по-често предприема стъпки в тази посока. Защото щедро оформените дами все по-категорично отстояват правото си на избор - между различни качествени възможности, рaзнообразни и интересни модели.

"Big Girl in a Skinny World" (Голямо момиче в кльощав свят) е редовна рубрика на престижното модно списание Marie Claire. Най-новият епизод се казва "Предизвикателството на денима" - с него пищната водеща Марси Гевара се надява да извади почитателките си от "дънковия стрес", както самата тя го нарича. И да ги потопи в щастливото притежание на поне един прекрасен чифт от този така желан и необходим вид панталони. 

За нас беше удоволствие Марси да ни запознае с Джесика Свобода - едно голямо момиче, което спазва правилото да не плаче и вместо това взима нещата в свои ръце. Преди 8 години е създала една от първите и най-популярни марки луксозни дънки, съобразени със специалните нужди на потребителките с "размер плюс". Джесика е използвала за название на лейбъла фамилното си име - SVOBODA и не можем да си представим по-подходящо решение. Едва ли е нужно да обясняваме защо.

Джесика се е решила да хване дънковите юзди на plus-size модата в свои ръце от позицията на разочарован потребител. "Търсех дизайнерски модели, не исках да стоя до приятелките си в някакви лъскави панталони от полиестер. Исках добро качество, хубави дънкови десени, тук-там интересен детайл". Както знаем, доскоро това не беше лесно. От пълните дами сякаш "по default" се очакваше да се срамуват от тялото си. Съответно, предлагаха им се основно дрехи, с които да останата незабележими. За щастие и благодарение на силни жени като Марси Гевара и Джесика Свобода, това положение вече е променено.

Джесика, в качеството си на "гуру в денима", ни уверява, че всяка кройка може да се нагоди към всяка фигура. И да изглежда красиво. Забелязала е, че по-пълните момичета "се страхуват" особено много от напълно прилепналите по крака дънки или от онези, чиито крачоли се разкрояват надолу. А според дизайнерката няма повод за притеснения. За да не изглеждат старомодни "чарлстоните", например, е достатъчно да се комбинират с ефирна женствена блуза (може да бъде и опасана във високата талия), тънко коланче и ефектни обувки с високи платформи. Така разширяващите се надолу дънки ще изглеждат хем винтидж, хем идеално нагодени към актуалните модни тенденции. Различни модели на SVOBODA можете да видите в нашата галерия. 

Големи момичета в хубави дънки

След задушевния си разговор с Джесика, Марси се среща и с Джил Гуенза - старши дизайнер към дънковия гигант Levi's. На свой ред, тя също дава практичен съвет, които да помогне на дамите при избора им на подходящи за тях дънки:

Трябва да се по мярка там, където тялото ви е най-голямо! Останалата част може да се коригира. Например, ако се гордеете с по-пищно дупе и по-тънка талия, дънките трябва да "лепнат" идеално върху първото. Така че да ви позволяват свободно движение. След това винаги можете да ги занесете на шивач, който да стесни талията.

Големи момичета в хубави дънки

Видео материалът завършва с мъдрите думи на водещата Марси Гевара. Тя ни напомня, че не става просто така - да се събудим в перфектните дънки. Трябва си малко усилие, а ако въпреки него не можем да влезем в избрания чифт, проблемът не е в нас. Проблемът е в дрехата. Просто трябва да си потърсим онази, която е създадена за нашето тяло. В тази насока ще ни помогне да знаем и какъв точно е неговият тип: ябълка, круша, пясъчен часовник или квадрат. Вече сме говорили по въпроса във връзка с различните модели пролетни рокли, така че можете да си припомните тук

И не забравяйте: "Светът може да е кльощав, но стилът няма размер!" - Марси Гевара, която се гордее да бъде "голямо момиче"

22 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 29.05.2012|09:37
някои обичат пищното
3
Не е посочен 29.05.2012|09:36
много са хубави момичетата
2
Не е посочен 29.05.2012|09:36
дънките са любимата ми дреха
1
Не е посочен 24.05.2012|12:11
Абе..пищно да е ,ама зависи колко точно е пищно!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay