Донатела Версаче в откровено интервю

Именитата дизайнерка е сигурна, че Versace ще остане независима марка

Донатела Версаче в откровено интервю

Донатела Версаче е едно от най-разпознаваемите лица в модната индустрия. През 1997 година, след убийството на по-големия ѝ брат Джани Версаче, основател на модната къща Versace, тя става главно креативно звено във фамилната компания. По настоящем, тя се води вицепрезидент на Versace Group и главен дизайнер на колекциите.

Донатела винаги е споделяла, че не обича да дава интервюта, но пък винаги когато го прави, е откровена и неподправена. По същия начин тя отговаря на въпросите на The Telegraph, малко преди ревюто си в Париж.

Първият въпрос, който задават от изданието, е как Донатела поддържа младостта си. Дали на шега, или съвсем сериозно, тя отговаря така:

"Не сте ли чули? Спя във фризер всяка нощ! Имам ботокс по лицето, но нямам намеси по тялото. Фигурата ми е в следствие на усилени тренировки”.

Всъщност, през 2004 година стана ясно, че именитата дизайнерка е пристрастена към пластичната хирургия. Тя буквално преобразява лицето си през годините, а според запознати, първата ѝ операция е през 1995 година. До ден днешен Донатела има множество хирургични намеси - сред тях са корекция на носа, силиконови импланти в гърдите, колаген в устните, фейслифтинг.

2004 е трудна година за фамилията и по друга причина. Дъщерята на дизайнерката - Алегра Версаче, която притежава 50% от модната компания, заболява от анорексия, а марката Versace е затънала в дългове.

"И двете ми деца – Даниел и Алегра, работят в компанията. Сега се замислям, че е имало моменти, в които съм била крайно строга с тях и съм контролирала всичко. Може би до известна степен съм задушавала децата си”, признава Донатела.

А относно бъдещето на компанията, тя споделя: "Има много спекулации, но нека стане ясно, че нямам никакво намерение да продавам компанията! Ще се борим със зъби и нокти, но ще успеем да останем на върха. Ще успеем да запазим Versace една независима марка”.

The Telegraph
взимат интервюто точно преди ревюто на Versace в хотел Ritz в Париж. Това е мястото, където по-малката сестра на Джани Версаче представя и първата си колекция висша мода за марката под името Versus. Това се случва три дни след смъртта на брат ѝ.

"Това е момент в живота ми, в който всички спомени ме връхлитат. Не ми е лесно да се връщам назад. Няма как да не мисля за последния път, когато видях Джани в лобито на хотела, два дни преди да бъде застрелян”, споделя Донатела.

"Сега моята мисия е да се боря за феминизма. Много хора казват, че той е умрял, но не искам да го повярвам. Искам да се боря, но не виждам много свои последователи сред дизайнерите, които вярват в тази моя идея”, завършва интервюто си дизайнерката.

Ние пожелаваме успех на Донатела в начинанието ѝ да опази образа на независимата жена и силно се надяваме Versace още дълго да се задържи сред най-добрите модни марки в историята.

15 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 05.07.2012|11:06
борбата в модните среди е истински безмилостна и даже най-малката грешка би коствала много!но Донатела Версаче е толкова борбена и силна съвременна жена,че изглежда прави всичко с лекота
7
Не е посочен 04.07.2012|20:23
Така е, важното е, че следва пътя си и не й пука. Всичко друго са комплекси и спекулации
6
Не е посочен 04.07.2012|18:18
Донатела Версаче е страхотна, достоен пример за подражание. тя символизира силната съвременна жена.
5
Не е посочен 04.07.2012|16:38
Много силна и борбена дама
4
Не е посочен 04.07.2012|15:16
Конкуренцията между модните брандове е все по-жестока и без гениални идеи, подплатени с брилянтен ПР трудно се успява, при все че сега всяка втора знаменитост има своя колекция.
3
Не е посочен 04.07.2012|13:15
Борбата там е безмилостна жестока наистина,а тя успява да се бори,както казва със зъби и нокти!Браво на жената,показва силният си дух!
2
Не е посочен 04.07.2012|13:10
Наистина е дестойно за възхищение това, че успя да съхрани империята, която създаде Джани, но и тя като доста хора в тази индустрия стана жертва на суетата. С тези множество пластики съвсем се обезобрази и прилича на мумия в близък план.
1
Не е посочен 04.07.2012|11:36
Много силна жена, която преодолява доста изпитания по пътя си, но пък може да се похвали с една успешна компания зад гърба си, която и до ден днешен е сред големите в модата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay