Жана Д'Арк на фолка

Галена си е една цяла Мадона на поп-фолка. Можем да бъдем и по-смели дори!

На Галена трябва да ѝ го признаем – тя е един от двигателите, които изкараха чалга културата от запотените битови кръчми, ухаещи на ракия и традиционна шопска салата, дадоха ѝ софийско гражданство и я премениха в най-квалитетните модни одежди, които бихме могли да видим по гардеробите на световните поп звезди.

Без повече усукани метафори смело бихме могли да твърдим, че Галена съумя да замени представката "турбо" с доста по-добрата "поп" на смятания за плебейщина в близкото минало фолк, като успешно разчупи клишетата и показа, че и "гилдията" може да излъчва стил.

Ако оставим мисълта ни да блуждае още по-надълбоко в темата, бихме могли да кажем, че Галена си е цяла една Мадона на поп-фолка. А защо не и Жана Д'Арк!

Не, не прихвайте да се смеете – не съм сбъркала подсладителя за кафе със силното болкоуспокояващо. От известно време момичето упорито се бори да си докара някакъв "по-софистициран" имидж, който да я отличи от останалите ѝ колежки. И до голяма степен успява. Е, взаимстването от актуалните световни поп звезди понякога е повече от очевидно, но пък по-добре това влияние, отколкото друго...

Жана Д'Арк на фолка Жана Д'Арк на фолка

Тези размисли влязоха в главата ми в днешното мързеливо утро, след като случайно се натъкнах на няколко снимки, правени за промоцията на новото ѝ видео към песента "Спри ме”, "което вече се излъчва в ефира на "Планета HD”. Снимките са дело на фотографа Костадин Кръстев – Коко, когото Галена хитро държи близо до себе си и ни разкриват дивата в един класически, андалуски, латино имидж.

Както и сами ще се убедите, ако се решите да изгледате и самото видео, сюжетната линия ни разкрива именно една така история (любовна, разбира се), която изобилства от тореадори, бикове, огнени танци и всичко онова, което сме свикнали да възприемаме като испанска есенция.

Жана Д'Арк на фолка Жана Д'Арк на фолкаТакъв е образът на Галена, докато пее "Много ми отиваш".  Жана Д'Арк на фолкаГалена

Тук трябва да се отбележи още, че Галена сменя няколко визии, като тоалетите, както ни разкри и самият Коко, са на D&G.

Жана Д'Арк на фолка

Красивият дантелен шал, традиционен за испанските женски носии, всъщност е същият, който носи Алесандра Амброзио в рекламната кампания на Dolce & Gabbana за лятото на 2011. А кадрите с огромни късове месо ни напомнят на Лейди Гага, която преди време предизвика шумен скандал с появата си в рокля от месо.

101 15
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 09.05.2012|16:09
Красива е
3
Не е посочен 09.05.2012|15:48
и на мен много ми харесва
2
Не е посочен 09.05.2012|15:48
Галена е красива жена няма значение , каква музика прави красотата и стила и не могат да бъдат отречени
1
Не е посочен 09.05.2012|14:34
На снимката на стълбите изглежда много добре.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay